CHP’li Kaplan’dan Eczacılar Günü’nde İktidar Ve Muhalefeti Birleştirme Mesajı: Gelin Sorunları Birlikte Çözelim

CHP Gaziantep Milletvekili Eczacı İrfan Kaplan, 14 Mayıs Eczacılar Günü  dolayısıyla yayımladığı mesajında; "14 Mayıs Eczacılar Günü sebebiyle, bir kez daha çağrı yapıyoruz: Gelin Türkiye Büyük Millet Meclisinde eczacı meslektaşlarımızın yaşadığı sorunları kapsamlı bir şekilde masaya yatıralım. Gelin hep birlikte bu sorunların çözümü için çalışalım. Pandemiyle savaşta sağlıkçılarımız için, alkışlamaktan çok ötesini yapabileceğimizi gösterelim. Meslektaşlarımızın sorunları, partiler üstü sorunlardır." dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep Milletvekili Eczacı İrfan Kaplan, 14 Mayıs Eczacılar Günü kapsamında yazılı bir mesaj yayımladı.

Mesajında, sağlık hizmetlerinin en önemli basamaklarından olan eczacılığın, gerekli önemi görmesi için tüm partilerin ortak tavrıyla alınacak koruyucu tedbirlere ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Kaplan’ın açıklaması şöyle:

“Bilimsel eczacılık gününün 182. yılındayız.  182 yıldır, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sağlık hizmetlerinin en önemli basamaklarından olan eczacılık hem hekimlerin hem de hastaların arasında bir köprü görevi görmektedir. Eczacılarımız, dünyadaki meslektaşlarına rağmen ülkemizde ciddi problemlerle karşı karşıyadır. Türkiye Büyük Millet Meclisi altında, her zaman meslektaşlarımızın sorunlarını dile getirdik. Çözüm önerilerimizi sıraladık. Bunu yapmaya devam edeceğiz.

Tüm dünyada yaşanan Covid- 19 salgınında ülkemizdeki ilk vefat vakası İstanbul’daki bir meslektaşımız olarak kayıtlara geçmiştir. Bizler sağlık alanındaki her kademe emekçi gibi risk altındayız. Ve geciken aşılama sonucu çok sayıda meslektaşımız ve meslek çalışanımız maalesef bu hastalıkla toplumdan çok önce yüzleşti. Hiçbir eczacı meslektaşımız, yaptığı işten dolayı yüksünmedi, halka hizmet vermekten kaçmadı. Ancak meslektaşlarımız; iktidarın günü gününü tutmayan basiretsiz sağlık politikaları yüzünden, maskeden tutun ilaç teminine kadar her seferinde vatandaşla karşı karşıya geldi.

İktidarın sağlığa bir hizmet olmak yerine bir sektör olarak baktığı ve tamamen kar elde etme güdüsüyle yönettiği gerçeğine karşın, bizler sağlık alanında hizmet üreten her bir bireyi önemsiyoruz. Yanlış  politikalar yüzünden ne kaybedecek bir meslektaş, ne de kaybedecek bir vatandaş olmadığına inanıyoruz.

14 Mayıs Eczacılar Günü sebebiyle, bir kez daha çağrı yapıyoruz: Gelin Türkiye Büyük Millet Meclisinde eczacı meslektaşlarımızın yaşadığı sorunları kapsamlı bir şekilde masaya yatıralım. Gelin hep birlikte bu sorunların çözümü için çalışalım. Pandemiyle savaşta sağlıkçılarımız için, alkışlamaktan çok ötesini yapabileceğimizi gösterelim. Meslektaşlarımızın sorunları, partiler üstü sorunlardır.

Bu duygu ve düşüncelerle bütün eczacı meslektaşlarımın ve büyük fedakarlıklar göstererek vatandaşa hizmet üreten meslek çalışanlarımızın 14 Mayıs Eczacılar gününü kutluyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.