Öne Çıkanlar deprem KENAN DOĞULU meclis Sertab Erener zorlu psm gülben ergen cem yılmaz Ebru Gündeş İrem Derici tarkan zülfü livaneli Hadise

CHP’li Şevkin: “5 Ocak, Bir Destanın Adıdır”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş ve kuruluş mücadelesine ilham kaynağı olan Adana’nın 5 Ocak Kurtuluş Günü’nü onurla kutladı.

Atatürk’ün “Bende bu vekayiin ilk hiss-i teşebbüsü, bu memlekette, bu güzel Adana’da vücut bulmuştur” sözünün küllerinden doğan bir ulusun kurtuluşa ve yeni bir kuruluşa giden yolu net bir şekilde özetlediğini kaydeden Dr. Şevkin, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurtuluş ve kuruluş mücadelesinin çıkış noktası Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yılını onurla kutluyoruz. Tüm hemşehrilerimin destansı bir mücadele ile bugünlere taşınan Adanamıza daha çok sahip çıkacağına inanıyorum” dedi.

Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü ve arkadaşlarının, Adanalı kahramanların; ulusun varlığını, birliğini ve bütünlüğünü korumak, gelecek nesillere bağımsız topraklar bırakmak adına dünyada benzeri görülmemiş bir mücadele örneği sergilediğini belirten Dr. Şevkin, mazlum milletlerin emperyalizme karşı başkaldırısı, haykırışı ve sonrasında gelen büyük zaferin en güzel örneği olan Kurtuluş mücadelesinin iyi okunması ve anlaşılması, gelecek nesillere doğru bir biçimde aktarılmasının önemine dikkat çekti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurtuluş ve kuruluş fikrinin bu güzel topraklarda hayat bulmasının da Adanalılar açısından büyük önem taşıdığına dikkat çeken Dr. Şevkin, Adanalı kurtuluş kahramanları başta olmak üzere tüm halkın Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük destekçisi olarak gerek cephede gerekse örgütlenmede, halkın bilinçlendirilmesinde hem silahıyla hem de kalemiyle işgalcilere set çektiğine vurgu yaptı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin bugün içinde bulunduğu ekonomik ve sosyal sorunların milletin kararlı, birleştirici, hak, hukuk ve adalet duygusuna olan inancıyla çözülebileceğine inandığını dile getiren Dr. Şevkin, yiyecek ekmek, içecek su bulamamasına rağmen emperyalizme göğsünü siper eden, yeni bir devlet kuran, toprağı işleyen,  fabrika kuran, çağdaş bir eğitim modeli geliştiren bir ecdadın evlatları olarak Adana’nın, Türkiye’nin; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaştırılabileceğine inandığını kaydetti.

Adana’nın kurtuluş tarihi 5 Ocak 1922’nin bir destanın adı olduğuna işaret eden CHP’li Dr. Müzeyyen Şevkin, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran, ulus bilincini aşılayan Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Cumhurbaşkanı, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü ve arkadaşlarını, topraklarımız için canından vazgeçen tüm vatan sevdalılarını sevgi, saygı ve minnetle andı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.