Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari atatürk yapı kredi operasyon

CHP’li Şevkin, “6 Bin Kişinin Ahını Almayın”

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Adana’nın Yüreğir ilçesine bağlı Şehit Erkut Akbay’da krize dönüşen riskli alan kararı Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Cumhurbaşkanlığı kararıyla 2020 yılında riskli alan edilen ve 6 bin kişiyi ilgilendiren kentsel dönüşüm çalışmalarının vatandaşı adeta çileden çıkardığını vurguladı.


“KARA KIŞTA TAHLİYE KARARI!”

Meclis genel kurulunda konuşan Dr. Şevkin, “2020 yılında riskli alan ilan edilen Adana’nın Yüreğir ilçesi Şehit Erkut Akbay Mahallesi’nde kentsel dönüşüm trajedisi yaşanıyor. Mahalleli kara kışta evlerinden çıkmaya zorlanıyor ancak evlerine biçilen değerler çok düşük” dedi.
Ayrıca 100 metrekarelik evinde oturanlara söz verilmesine rağmen, borçlanmayla da olsa 3+1 konut hakkı tanınmadığına işaret eden Dr. Şevkin, “Sadece arsası olanlara da hiçbir şekilde ev verilmeyeceği söyleniyor. Arsa karşılığı da düşük bir bedel çıkıyor” diye konuştu.

“13 BİN LİRAYA KİRALIK EV BULABİLİR MİSİNİZ?”

Anlaşma sağlayıp kiraya çıkmak isteyen mahallelilere de kira bedelleri yükselmesine rağmen 2 yıl önce belirlenen oranda kira yardımı yapılacağının kaydedildiğini ifade eden CHP’li Dr. Şevkin, “Soruyorum; 13 bin liraya 1 yıllık kiralık ev bulabilir misiniz? Projenin ne zaman başlayacağı, ne zaman biteceği de meçhul” şeklinde konuştu.

Mahalle muhtarının muhatap bulamadığını da vurgulayan Dr. Şevkin, “Çoğu inşaatlarda, tarlalarda çalışan, seyyar satıcılık, pazarcılık yapan halk perişan. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u göreve çağırıyoruz. Sorunların çözümünü talep ediyor, kimsenin 6 bin kişinin ahını almamasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.