Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan kuşadası HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari atatürk yapı kredi operasyon

CHP’li Şevkin: “Bakanlıktan ‘Binlerce Geçici İşçi’ İtirafı!”

Tarım ve Orman Bakanlığı, CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin’in soru önergesine verdiği yanıtta 5620 sayılı kanun kapsamında, bakanlık bünyesinde bin 496 geçici işçinin çalıştırıldığını ve Orman Genel Müdürlüğü’nde ise (OGM) geçici işçi statüsünde 8 bin 189 işçinin görev yaptığını itiraf etti.


Hükümet tarafından kamuda çalışan tüm işçilerin kadroya geçirileceğine yönelik çalışmalar yapıldığı belirtilmesine karşın Tarım ve Orman Bakanlığı’nda halâ binlerce işçinin “geçici” statüde çalıştırıldığı ortaya çıktı.


CHP’li Dr. Şevkin, geçen ocak ayında TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde hükümet tarafından kamuda çalışan tüm işçilerin kadroya geçirileceğine dair çalışma yapılacağı belirtilmesine karşın Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü’ne (TAGEM) bağlı kuruluşlarda 2020 yılı içerisinde bin 67 personelin göreve başladığını, yanı sıra ormanlarda görev yapan 8 bin 600 geçici orman işçisinin yıllardır kadro beklediğini belirtti ve kadrolara ilişkin bazı sorular yöneltti. Bakanlık, Dr. Şevkin’e 8 Mart’ta verdiği yanıtta bakanlığın merkez bünyesinde bin 496 geçici işçinin görev yaptığını açıkladı. 


2020’DE KADRO VERİLEN İŞÇİ YOK!


2020 yılı içerisinde Bakanlığa bağlı TAGEM kuruluşlarında daimi işçi olarak başlatılan personel bulunmadığına değinilen yanıtta bu yıl içerisinde TAGEM’e bağlı araştırma enstitüsü müdürlüklerinde ihtiyaç duyulan personel açığının karşılanması amacıyla İŞKUR kanalıyla ilana çıkılan 826 daimi işçi alımı için kura çekimi yapıldığı ve çalışmaların sürdüğü ifade edildi. Bakanlığın verdiği yanıtta ayrıca OGM’de geçici işçi statüsünde 8 bin 189 işçinin görev yaptığı belirtilerek “2020 yılında operatör kadrosunda 700 daimi işçi, 390 da geçici işçi alımı yapılmıştır. 2021 yılında işbaşı yaptırılan daimi işçi bulunmamaktadır’’ denildi.


“KADRO SÖZÜ TUTULMUYOR”


Bakanlığın yanıtlarını değerlendiren CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, “Orman köylerinde, dağ köylerinde, kırsalda yaşayan, bin bir emekle Türkiye’nin stratejik öneme sahip tarım ve orman varlıkları için, üretim ve ihracat için mücadele eden işçiler, sosyal güvenceden, iş güvenliği ve kadro hakkından mahrum bırakılmamalıdır” dedi.
Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı geçici işçilere söz verildiği gibi kadro verilmesi gerektiğini belirten Dr. Şevkin, “Bakanlık bünyesinde, OGM’de ve TAGEM’de geçici statüde çalışan binlerce işçi umutla kadro bekliyor. AKP hükümeti, kamu kurum ve kuruluşlarında geçici ya da taşeron işçi kalmayacağını, tüm işçilerin kadroya alınacağını belirtmesine karşın aradan geçen yıllara rağmen bu sözler yerine getirilmedi” diye konuştu.


“BİR ÇOK KURUMDA TAŞERON VAR”


Tarım ve Orman Bakanlığı’nın kendi açıklamasından da anlaşılacağı gibi binlerce işçinin geçici statüde çalıştığını, aynı şekilde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı’na bağlı birçok kurumda kadro bekleyen işçiler olduğunu ifade eden Dr. Şevkin, hastanelerde, karayollarında, havaalanlarında geçici ya da taşeron olarak çalışan, kamu iktisadi teşebbüslerinde kadro bekleyen işçilerin kadro hakkının verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.