Öne Çıkanlar bugünün gündemi pkk azerbaycan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE akbank cumhurbaşkanı erdoğan türkiye istanbul

CHP’li Şevkin: “Türkiye, Kadın-Erkek Eşitliğinde Sınıfta Kaldı”

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle açıklama yapan CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin,  kadınların her alanda eşit bir hayat sürebilmesi için mücadeleyi elden bırakmayacağını belirtti. Dr. Şevkin, kadın erkek eşitsizliğinin ve kadına yönelik her türlü şiddetin son bulması gerektiğini vurguladı.

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, birlikte mücadele ve dayanışma duygularıyla 8 Mart’larda kadınların daha özgür olacağına inandığını bildirdi. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yazılı açıklama yapan Dr. Şevkin, tüm kadınları sevgi ve saygıyla selamladı.



Türkiye’nin kadın-erkek eşitliğinde oldukça zor bir süreçten geçtiğine işaret eden Dr. Şevkin, “Ülkemiz, ne yazık ki eşitlik bareminde 134 ülke arasında 126'ncı sırada ve Zimbabve, Senegal, Etiyopya, İran, Suriye ve Mısır gibi ülkelerin gerisinde kalıyor” dedi.



Kadınlarımız ekonomik hayata katılım ve fırsat eşitliğinde ise 134 ülke arasında 131'inci sırada yer aldığına dikkat çeken Dr. Şevkin, “Kadınların siyasi katılımında 99'uncu, eğitimde 109'uncu olan Türkiye’nin karşısında kabul edilemez bir tablo bulunuyor. Ülkemizdeki kadınların 21. Yüzyılda politikada, toplumda, iş hayatında ve ekonomik yaşamda karar alma süreçlerinde, temsilde eşit olmamasını içimize sindiremiyoruz” diye konuştu.



“KADIN CİNAYETİNDE BÜYÜK ARTIŞ VAR”

Sivil toplum örgütlerinin yaptığı çalışmalar ve bizzat Adalet Bakanlığı’nın verilerinin ise bir başka vahameti gözler önüne serdiğini söyleyen Dr. Şevkin, son yıllarda öldürülen kadın sayısının ne yazık ki yüzde 1400 artış gösterdiğini vurguladı.

İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması gereğine işaret eden Dr. Şevkin, “Kadınlarımızın ötelenmesine, taciz, tecavüz ve cinayete maruz kalmasına, siyasete malzeme edilmeye çalışılmasına şiddetle karşı çıkıyoruz. İstanbul Sözleşmesi’nin hayata geçmesini, 6284 sayılı ‘Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un etkin bir şekilde uygulanmasını istiyoruz” dedi.



“ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI”

Tüm kadınları ve erkekleri eşit yurttaşlık bilinciyle ortak platformlarda buluşmaya çağıran CHP’li Dr. Şevkin, şunları söyledi:

“Unutulmamalıdır ki; kadınlarımız siyaset, ekonomi, sağlık, eğitim, kısacası yaşamın her alanına ortaktır. Kadınlarımızın vitrin süsü ya da sembolik olarak görülmesinin önüne geçmek, Türkiye’yi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için hepinizi, hepimizi ortak platformlarda buluşmaya çağırıyorum. Birlikte mücadele ile, dayanışma duygularımızla 8 Mart’larda daha özgür kadınlar olacağımıza inanıyor, hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.