Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Akşener

CHP’li Tezcan: Erdoğan Tarihimizden ve Şehitlerimizden Özür Dilemeli

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Özgür Suriye Ordusu için Kuva-yı Milliye benzetmesine sert tepki gösterdi. Tezcan, “Bu ne saygısızlıktır, hadsizliktir, edepsizliktir. AK Parti Genel Başkanının derhal tarihimizden ve şehitlerimizden özür dilemesi gerekir. Bu benzetmeyi yaparak tarihimize ve şehitlerimize hakaret etmiştir” dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Gene Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında genel merkezde toplandı. Kurultay öncesi son olağan toplantısını yapan MYK’nın gündemine ilişkin basına açıklamalarda bulunan Tezcan, toplumun iktidar tarafından “terör mü, faşizm mi” diye bir tercihe zorlandığını ifade etti. Tezcan, “İkisinden birini tercih edeceksin’ diyorlar. ‘Ya teröre teslim olacaksın ya da terörle mücadele ediyorum diyorsan, faşizme teslim olacaksın, tek adam rejime olacaksın. Benim rejimime teslim olmazsan sana terörist damgası vuracağım’ diyorlar. Bunu reddediyoruz. İkisine de ‘hayır’ diyoruz. Bize bu deli gömleğini giydirmenize fırsat vermeyeceğiz. Teröre de faşizme de ‘hayır’ diyoruz. Birine karşı çıkmanın yolu diğerine teslim olmak değildir. Demokratik bir Türkiye istiyoruz. İktidarın hoşuna gitmeyen sözleri söylediği için insanların yargılanmadığı bir ülke istiyoruz. Çıldırmış bir iktidar istemiyoruz, farklı bir sese tahammülsüz çılgınca saldıran bir iktidar istemiyoruz” diye konuştu.

-“Tahammülsüzlük Savaş Seviciliktir”-

Türk Tabipleri Birliği’nin soruşturma konusu olan bildirisine işaret eden Tezcan, “Öyle bir Türkiye yarattınız ki ‘savaşa karşıyım’ demek suç ama çatışmayı, kavgayı, savaşı, boğazlamayı, çiğnemeyi söylemek şeref madalyası. Böyle bir ülke olur mu? Böyle bir atmosferin Afrin’de yürüttüğümüz Zeytin Dalı Harekatı’na bir katkısı olur mu? Aklınızı başınıza alın. Farklı sesi olana ‘terör sevicisi’ diyorsunuz. Farklı sesler, farklı sözler terör seviciliği değildir ama farklı seslere tahammülsüzlük tam da savaş seviciliktir. Harekâta biz destek veriyoruz ama aramızda bir fark var, bizim ağzımızdan kan damlamıyor” dedi.

-“İktidar Siyasetinin Çirkin Dili Ordunun Vakarlı Duruşuna Gölge Düşüyor”-

Zeytin Dalı Harekatı’nın haklı, gerekli ve meşru bir harekât olduğunu vurgulayan Tezcan, “Siz bu harekâtı savaş edebiyatına dönüştürürseniz, kirletirsiniz. Askerimiz orada büyük bir vakarla, haysiyetle Türk ordusuna yakışır bir tutum içerisindedir ama sizin çirkin siyaset diliniz ordumuzun bu haysiyetli, vakarlı, Türk ordusuna yakışır durumuna ne yazık ki gölge düşürmektedir. Çekin gölgenizi ordumuzun o şerefli duruşunun üzerinden, gölge etmeyin. Madem bu işi bu kadar kavga ve çatışma üslubuyla bütün toplumu militarize edecek şekilde yürütmeyi planlıyorsunuz o zaman çıkın ‘Huruç harekatı’ deyin. Huruç harekatı mı yapma niyetindesiniz, Zeytin Dalı Harekatı mı yapmak niyetindesiniz? Harekâtın adına gölge düşürmeyin, dilinizi terbiye edin” diye konuştu.

-ÖSO İçin Kuva-yı Milliye Benzetmesine Tepki-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) için Kuva-yı Milliye benzetmesi yapmasına da sert tepki gösteren Tezcan, şunları dedi:

“Bütün mazlum milletlerin direniş tarihinin en önemli örneği olan Kuva-yı Milliye hareketiyle ÖSO’yu bir görüyorlar. Bu ne saygısızlıktır, bu ne hadsizliktir, bu ne edepsizliktir. Kuva-yı Milliye hareketine hakaret etme hakkını size kim veriyor? Kuva-yı Milliye bu ülkede mazlum halkın kendi içinden çıkmış, karalı, cesaretli, öz gücüne dayanan en şanlı ve şerefli tarihimizin bir özetidir. Ne idiği belirsiz, nereden geldiği ve nereye gideceği belli olmayan güçlerin toplamı değildir Kuva-yı Milliye hareketi. Kuva-yı Milliye hareketini böyle bir hareketle özdeşleştirmek sizin gayri milli olduğunuzun ikrarı ve delilidir. Onun için AK Parti Genel Başkanının derhal tarihimizden ve şehitlerimizden özür dilemesi gerekir. Bu benzetmeyi yaparak tarihimize ve şehitlerimize hakaret etmiştir. Kurtuluş Savaşı şehitlerine, Kuva-yı Milliye şehitlerine hakaret etmiştir, derhal özür dilemesi gerekir.”

-“Lozan’ı Tartışmaya Açarak, Zeytin Dalı’nın Gücünü Zayıflattığınızın Farkında Mısınız”-

Tezcan, Erdoğan’ın Lozan konusundaki sözlerini de eleştirirken, şöyle devam etti:

“Biz Afrin’de Zeytin Dalı Harekatı’yla vatanımızın güvenliğini savunuyoruz, o vatanın tapu senedi hangi senet, Lozan Antlaşması. Siz Lozan’ı tartışmaya açarak, Zeytin Dalı Harekatı’nın gücünü zayıflattığınızın farkında mısınız, ne yaptığınızın farkında mısınız?

Bir dosya hazırlatıyormuş, hangi dosyayı hazırlatıyorsun? Adama sorarlar, sen Yunan tezinin savunucusu musun? Biz Ege’deki adalar bizim diyoruz, bizim. Biz o adaları işgal ettirmeyiz diyoruz, sen Yunan Savunma Bakanına cevap vereceğine çıkmışsın, içeride CHP ile kavga etme aşkıyla, Yunan Hükümetinin sözcüsü gibi hareket ediyorsun. Nereye savrulduğunun, nereye düştüğünün farkında mısın? Sevr’in dosyasını da hazırlat o zaman. Lozan, Sevr’in yırtılıp atılmasıydı. 21. yüzyılın Sevr projesi olan ‘Büyük Orta Doğu Projesi’nin eş başkanı hazırlatsa hazırlatsa Sevr’in dosyasını hazırlatır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.