CHP’li Tezcan: “İçişleri Bakanı Ergen Çocuk Gibi”

TBMM Genel Kurulu’nda İçişleri Bakanlığı bütçesi üzerinde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, “İçişleri Bakanı’nın vizyonu tehdit, şantaj ve hakaretten ibaret. Ergen çocuk gibi. Bu dil, üçüncü sınıf mafya babalarının kullandığı dil değil mi” dedi.

Meclis Genel Kurulu, Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında saat 11.00’de açıldı. Genel Kurul’da, İçişleri Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bütçesi görüşülüyor.

İçişleri Bakanlığı bütçesi üzerinde konuşan Tezcan, Bakanlığın vizyonu olabilmesi için önce Bakanın vizyonu olması gerektiğini belirtek, "Oysa Bakan’ın vizyonunu tarif edelim dediğimizde üç kelime çıkıyor karşımıza; tehdit, şantaj, hakaret. İçişleri Bakanı’nın vizyonu tehdit, şantaj ve hakaretten ibaret. Ergen çocuk gibi. Nerede bir siyasi polemik varsa hemen atlıyor üzerine. Bir dur, düşün, sen, İçişleri Bakanısın, bulunduğun makamın ağırlığına bir bak. Nerede bir tartışma varsa hemen atlıyor içerisine. Yani bugün İçişleri Bakanlığının başında, ergen çocuk tutumu içerisinde birisi var" dedi.

"MAFYATİK İKTİDAR ARAYIŞI"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik "sen bittin" şeklindeki szölerini anımsatan Tezcan, şöyle devam etti:

"Bu dil, İçişleri Bakanlığı makamını işgal eden birine yakışacak bir dil mi? Bu dil, üçüncü sınıf mafya babalarının kullandığı dil değil mi? Bu ağız, üçüncü sınıf mafya babası ağzı değil mi, niye rahatsız oluyorsunuz? Burada, devletin tepesinde kriminal siyaset inşa ediliyor. Bu, devletin tepesinde kriminal siyaset inşasıdır. Bu mafyanın üslubu olur, devletin tepesinde kriminal siyaset inşa etmek, mafyatik iktidar arayışıdır, mafyatik iktidar arayışı. Vazgeçin bu mafyatik iktidar arayışından, vazgeçin mafyatik iktidar arayışından.

Şimdi, belediyelere aynı anlayış üzerinden, bu mafyatik ve kriminal yaklaşım üzerinden belediye başkanlarına dönük bir operasyon başladı. Biz çiğ yemedik, karnımız ağrımıyor. Bizim tutumumuz çok açıktır. Sizin belediyelere nasıl baktığınızın ifadesini en iyi bilenlerden birisi bugün İçişleri Bakanlığı koltuğunda oturan Sayın Süleyman Soylu'dur. 2008 yılında bunu çok iyi tespit etmiş. Bakın, 2008 yılı Aralık ayından ne söylüyor, AK Parti Hükümeti ve belediyeleriyle ilgili; ‘Paçalarından yolsuzluk akıyor. Türkiye'de ihale ve yandaş belediyeciliği yapılmaktadır’ diyor.

"DARBECİ İKTİDARA PABUÇ BIRAKMAYACAĞIZ"

Biz hukuk içerisinde sorulacak her hesapta varız, siyaset zeminindeki her mücadelede de varız, olmaya da devam edeceğiz ama yapılan iş halkın iradesine darbedir. Belediye başkanlarının görevden alınması, haksız ve hukuksuz yere görevden alınması, halk iradesine darbedir. Şantajınızı kabul etmeyen Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlarına saldırı yapılması, sadece Cumhuriyet Halk Partili vatandaşlara değil halkın iradesine darbedir, darbeci iktidara pabuç bırakmayacağız. Bu bir sandıksız iktidar arayışıdır.

"KİLİSENİN PAPAZINI SÖYLÜYORSUN KİLİSENİN ZANGOCU KİM?"

2008'de bakın, ne diyor AK Parti Genel Başkanı için; ‘Gündüz imamı, gece papazı oynuyor’. Ben söylemiyorum, Süleyman Soylu'nun sözü. Sayın Bakan, kilisenin papazını söylüyorsun da bu kilisenin zangocu kim, zangocu? Bir de zangocunu söyle bakalım. Zangoçluk görevi sana mı düştü?"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.