Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti binali yıldırım Melatonin hormonu Bharat Biotech Mangal En İyi Uluslararası Film Online İşlemler Cansu İvecen Kuru Gürültü

CHP’li Yüceer: “Kişisel Bilgilere Nasıl Ulaşıldı?”

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ’da dijital olarak yapılması planlanan karne dağıtımının AKP’li yöneticiler tarafından elden yapılarak siyasi propagandaya dönüştürmesini TBMM gündemine taşıdı. Kaşeli karnelerin AKP İl Başkanlığı’nın eline nasıl geçtiğinin açıklanmasını isteyen Yüceer, Tekirdağ Valiliği, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne dilekçeyle başvurarak soruşturma açılmasını talep etti. Yüceer, "Pandemi nedeniyle okullarından uzak kalan çocukların karne heyecanının siyasi propaganda için kullanılması ayıptır, fırsatçılıktır ve suçtur.  İlgili kurumlar ve savcılar sorumlular hakkında derhal harekete geçmeli ve gereğini yapmalıdır" dedi.

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Tekirdağ’da dijital olarak yapılması planlanan karne dağıtımının AKP’li yöneticiler tarafından elden yapılması ve siyasi propagandaya dönüştürmesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a sordu. Yüceer, çocukların kişisel verilerine nasıl ulaşıldığını, bakanlığın dijital kararına karşın kaşeli karnelerin AKP İl Başkanlığı’nın eline nasıl geçtiğini sordu. Dr. Yüceer, soru önergesinin yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı’na, Tekirdağ Valiliği’ne, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne sorumlulara soruşturma başlatılmasına ilişkin dilekçe gönderdi.


Millî Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Covid-19 önlemleri kapsamında basılı karne yerine dijital karne dağıtılması kararının hiçe sayıldığı Tekirdağ’da çocukların karne süreci siyasi parti faaliyetine dönüştürüldü. AKP Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan’ın parti müziği ile kapı kapı dolaşarak öğrencilere karne dağıtımı büyük tepki topladı. 


AKP’li Özcan’ın sosyal medya paylaşımıyla ortaya çıkan skandalda, ıslak imzalı ve kaşeli karne dağıtılan Süleymanpaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden öğrencilerin kişisel bilgilerine nasıl ulaşıldığına ilişkin tartışma ise devam ediyor. Yaşananlara tepki gösteren CHP Parti Meclisi Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, karne skandalını TBMM gündemine taşıdı. MEB’in kararının iktidarın siyasi propagandası için hiçe sayıldığını, öğrencilerin ve ailelerinin sağlığının tehlikeye atıldığını belirten Yüceer, Bakan Selçuk’a sürece ilişkin soruşturma başlatılıp başlatılmadığını sordu. 


“Kişisel bilgilere nasıl ulaşıldı”


Öğrencilerin karne, not ve adres bilgilerinin kişisel veri olduğunu ve paylaşımının da yasak olduğunu anımsatan Yüceer, Bakan Selçuk’a “AKP Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan’a öğrencilerin gizli kalması gereken kişisel bilgilere nasıl ulaşmıştır? Bu bilgiler yetkili olmayan kişilere talep halinde verilmekte midir” diye sordu. Yüceer, AKP’li Özcan’ın imzalı ve kaşeli resmi belgelere nasıl ulaştığına ve bakanlığın sorumluluğunda olan bir görevi AKP’li Özcan’ın hangi yetkiyle gerçekleştirdiğine ilişkin de yanıt istedi. 


“Okul müdürüne soruşturma açıldı mı”


CHP’li Yüceer, öğrencilerin verilerinin okul müdürü tarafından paylaşıldığı yönündeki iddialara da soru önergesinde yer vererek, bu uygulamanın gerekçesini, okul müdürünün neden okulun öğretmenlerinin olduğu bir çevrimiçi mesajlaşma uygulaması aracılığıyla bu görüntüleri paylaştığını da Bakan Selçuk’a sordu. MEB’in kararının okul müdürü tarafından hangi gerekçe ile uygulanmadığına ilişkin bilgi isteyen Yüceer, öğrencilerin gizli kalması gereken kişisel bilgilerinin dağıtılması konusunda ve okul müdürü hakkında bakanlığın bir soruşturma başlatıp başlatmadığını da sordu. 


Bir daha yaşanmaması için soruşturma talebi


Dr. Yüceer verdiği soru önergesinin yanı sıra, Milli Eğitim Bakanlığı’na, Tekirdağ Valiliği’ne, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne sorumlulara dilekçe gönderdi. Verilen dilekçede, yaşananların bir daha yaşanmaması için sorumlular hakkında soruşturma başlatılması talep edildi. CHP’li Yüceer tarafından iletilen dilekçede şu ifadelere yer verdi:

“Kişisel verilerin korunması konusunda gereken özeni göstermeyen, görev ve yetkisini kötüye kullanmak suretiyle öğrenci ve ailelerine ilişkin kişisel verileri ilgisiz ve yetkisiz kimselerle paylaşan Tekirdağ Süleyman Paşa Anadolu İmam Hatip Lisesi yetkilileri hakkında 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında idari soruşturma başlatılarak sonucuna göre gerekli idari yaptırımların uygulanmasını ve benzer olayların bir daha yaşanmaması için gereken tüm tedbirlerin alınmasını arz ederim/ederiz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.