Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Melatonin hormonu Mangal Cansu İvecen Kuru Gürültü Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı Entube hasta sayısı Medikal Aile Terapisi nedir Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afrin Operasyonu Sahada Fiilen Başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Afrin operasyonu sahada fiilen başlamıştır. Bunu Münbiç takip edecektir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Kütahya 6. Olağan İl Kongresi’nde konuştu. Erdoğan, ABD öncülüğündeki koalisyonun, PYD/YPG ağırlığındaki Suriye Demokratik Güçleriyle “sınır gücü” kurma kararına ilişkin şunları kaydetti:

“Suriye’de kendilerince bir oyun kurgulayanlar, terör örgütünün adını değiştirerek kurnazlık yaptıklarını sanıyorlar. Bizim gözümüzde adı ne olursa olsun teröristlerden müteşekkil her türlü organizasyonun adı terör örgütüdür. Yok Suriye Demokratik Güçleri’ymiş, yok sınır ordusuymuş, yok sınır muhafızlarıymış, yok iç güvenlik oluşumuymuş, siz kimi kandırıyorsunuz. Bu örgütün adı PKK’dır, bu örgütün adı PYD’dir, bu örgütün adı YPG’dir.

“Suriye’de İş Tuttukları Örgüt PKK’nın Ta Kendisi”

Hani Amerika’nın da Avrupa Birliği’nin de terör örgütleri listesinde olan PKK var ya, Suriye’de iş tuttukları örgüt, işte onun ta kendisidir. Böyle olduğunu kendileri de çok iyi bildikleri halde bizi ve tüm dünyayı kandırmak için adeta kırk takla atıyorlar. Bunu yaparken de sürekli kendileriyle tenakuza düşüyorlar. Biri diyor ki ‘ordu kuracağız', öteki ‘bizim asla böyle bir amacımız yok' şeklinde söze başlıyor, bir başkası da ‘sınır muhafızları oluşturacağız' diye bir laf ediyor. Daha bunun mürekkebi kurumadan ‘iç güvenlik oluşumu’ diye bir şey çıkıyor ortaya. Bunların birbirlerinden haberi yok ya da birinin söylediği yalanı öteki duymadığı için her biri başka telden çalıyor. Üstelik bir de bu girişimlerimiz ‘Türkiye’yi hedef almıyor’ diyerek üste çıkıyorlar. Her ne olursa olsun artık onların ne dedikleri bizi hiç ilgilendirmiyor. Çünkü biz sahada ne olup bitiyor sadece ona bakıyoruz. Sahaya son birkaç yılda 4 bin 900 TIR ve 2 bin uçak dolusu silah, mühimmat, araç gereç yığdılar. Biz bunların hepsini tespit ettik hala bu silahların bir kısmını ülkemizdeki teröristlerin üzerlerinde yakalamaya başladık. Öyleyse bunun daha konuşulacak neyi kaldı?

“Bölgede Türkiye’den Başka Çalışılabilecek Müttefik Bulamayacaklarını Öğrenecekler”

Galiba onların aklına Türk deyince sadece kucaklarında besleyip büyüttükleri FETÖ’cüler ve bu ihanet şebekesinin karaktersiz, omurgasız, her türlü kullanıma elverişli elemanları geliyor. Yine bunların aklına galiba bölgede çalışılacak ortak deyince de sadece parayı verenin tepe tepe kullanabildiği bir kiralık katiller ordusundan ibaret olan PKK’lılar geliyor. Ama merak etmeyin öğrenecekler, terör örgütlerine güvenmenin ne kadar yanlış olduğunu öğrenecekler. Bu bölgede Türkiye’den başka çalışılabilecek müttefik bulamayacaklarını öğrenecekler.

Afrin Operasyonu

Erdoğan, Afrin operasyonunun sahada fiilen başladığını duyururken, “Bunu Münbiç takip edecek. Mademki Münbiç’te bize verilen sözler şu ana kadar yerine getirilmedi öyleyse bunun gereğini yapmamıza kimsenin söyleyecek bir sözü olamaz. Ardından kademe kademe Irak sınırına kadar ülkemizi kuşatmaya çalışan bu terör pisliğini temizleyeceğiz. Burada bir hususun altını özellikle çizmek istiyorum; bizim, Suriye’nin toprak bütünlüğüyle, bağımsız ve müreffeh geleceğiyle, Suriye halkının demokratik talepleriyle ilgili en küçük menfi bir düşüncemiz yoktur” diye konuştu.

“Cumhurbaşkanlığı Seçimi İttifaklar İçin Uygun Bir Zemin Teşkil Ediyor”

2019 için seçim ittifakı konusunda da Erdoğan, “Mesele hizmet siyaseti olduğunda biz rakip tanımıyoruz ama karşımıza hizmet siyasetiyle değil çamur, iftira siyasetiyle çıkıyorlar. Üstelik bunun için ittifaklara dahi giriyorlar. Biz de yerli ve milli olan herkesle ortak olarak yol yürümeye hazır olduğumuzu açıkladık. Özellikle cumhurbaşkanlığı seçimi ittifaklar için uygun bir zemin teşkil ediyor. Sayın Bahçeli’nin 2019 cumhurbaşkanlığı seçiminde şahsımızı destekleyeceğini açıklaması bizim için çok değerli ve önümü aydınlatıcı olmuştur” dedi.

Kadro Sloganlarına Tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongrede atılan “işçilere kadro” sloganlarına ise tepki gösterdi. Erdoğan, “İşçilerin hepsi kadrolarını almıştır, aldığını anlamayanlar lütfen gitsinler bunu bilenlerden öğrensinler. 1 milyona yakın insana şu anda kadroları verilmiştir ama siz hala orada 10 kişi, 15 kişi bunu anlamış değilsiniz. Bütün bu attığımız adımlar birilerini şımartmasın. Kimsenin yapamadığını, cesaret edemediğini AK Parti iktidarı olarak bizler yaptık. Ne yapıldığını, ne edildiğini bilmeden, sloganik bir gençlik biz istemiyoruz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.