Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan Hakkari HAVA HAREKATI kızılay operasyon başbakan binali yıldırım ekonomi haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Baharda Yayla Yasağını Kaldırıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Önümüzdeki bahardan itibaren, uzun zamandır güvenlik sebebiyle uygulanan yaylalara çıkma yasaklarını inşallah kaldırıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Hakkari 6. Olağan İl Kongresi’nde konuştu. Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun Kudüs kararına işaret ederek, “Kudüs meselesinde dünyanın dolarları neredeydi? Belli değil mi? Tehdit ettiler mi? Ettiler, peki kimler oy verdi? 15 bin, 18 bin nüfuslu, adını bile yeni duyduğum bir yer. Kim verdi? 21 bin nüfuslu bir yer. Kim verdi? 25-30 bin nüfusu olan bir yer. Niye? Dolarlar sadece oraya yetti ama bunların sayısı da 8 ülkeydi, kendisiyle beraber 9. Peki 128 ülke ne dedi? 'Siz dolarlarınızla, gücünüzle bizim irademizi satın alamazsınız' dedi, 'sizin gücünüz bizim irademizi alt etmeye yetmez' dedi” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs'le ilgili yaşanan durumda İslam İşbirliği Teşkilatı dönem başkanı olarak tüm üyeleri İstanbul’a davet ettiğini hatırlatarak, “Bir haftalık çalışmayla Birleşmiş Milletler’de Amerika Birleşik Devletleri’nin İsrail ile birlikte o olumsuz kararını 128 ülke ile tersine çevirdik. Demek ki, iman öyle bir şeydir ki tekeden bile süt çıkartır” dedi.

Öte yandan Erdoğan, bahardan itibaren uzun zamandır güvenlik sebebiyle uygulanan yaylalara çıkma yasağının kaldırılacağını belirterek, “Önümüzdeki bahardan itibaren, uzun zamandır güvenlik sebebiyle uygulanan yaylalara çıkma yasaklarını inşallah kaldırıyoruz ama yaylalarınıza sahip çıkacaksınız” dedi. Et fiyatlarını yüksekliğinden dolayı hayvancılık meselesinin tartışıldığını ifade eden Erdoğan, yasak kalktığında Hakkari’den hayvancılık konusunda büyük bir atak beklediğini belirtti.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.