Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari atatürk yapı kredi kızılay

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bazı Yanlışları Aptallar Değil Alçaklar Yapar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Şahsımı ve cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü hedef alan bu terbiyesizliği NATO içinde bir süredir varlığını müşahede ettiğimiz çarpık bir bakış açısının dışa vurumu olarak anlıyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Rize 6. Olağan İl Kongresi’nde konuştu. Norveç’teki NATO tatbikatında yaşanan krize ilişkin tepkisini sürdüren Erdoğan, şöyle dedi:

“Norveç'teki NATO tatbikatında sergilenen terbiyesizliği sizler de takip ettiniz, bazı yanlışlar vardır ki onları aptallar değil ancak alçaklar yapar. Bu da işte böyle bir hadisedir. Şahsımı ve cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü hedef alan bu terbiyesizliği NATO içinde bir süredir varlığını müşahede ettiğimiz çarpık bir bakış açısının dışa vurumu olarak anlıyorum.

“NATO’nun Güvenirliği Tüm Üye Ülkeler Nezdinde Sorgulanır Hale Gelmiştir”

Suriye’den ülkemize yönelik tehditlerin zirveye çıktığı bir dönemde füze savunma sistemlerini geri çekerek Türkiye’ye yönelik bir saldırı durumda harekete geçilmeyebileceği intibasını veren NATO’nun güvenirliği, tüm üye ülkeler nezdinde sorgulanır hale gelmiştir. Biz kendi güvenliğimizi sağlamak için Rusya’dan S-400 hava savunma sistemleri almaya kalktığımızda ittifakın önde gelen kimi ülkeleri tarafından ortaya konan tepki de bu çarpıklığı teyit eder mahiyette. Daha önce aynı sistemin bir alt sürümünü satın alan ülkeler Yunanistan, Slovakya, Bulgaristan, bunlara ses çıkarmayanlar nasıl oluyor da Türkiye’ye ses çıkarıyorlar.”

“Kim Ki Bize En Ufak Bir Tehditte Bulunur Bunun Hesabını Sorarız”

“Fırat Kalkanı Harekatı ile zaten her şey görüldü” diyen Erdoğan, İdlib ve Afrin’de de aynı adımların atılacağını belirterek, “Kim ki bize en ufak bir tacizde bulunur, tehditte bulunur, bunun hesabını sorarız. Biz 911 kilometre sınırımız olan bir ülkeden bu tehdidi alacak, sessiz kalacağız, 12 bin kilometreden buraya birileri gelip buraya müdahale edebilecek. Bu nasıl iş? Bizim yaptığımızdan daha doğal, daha tabii ne olabilir” diye konuştu.

“S-400’leri Zaten Aldık İş Bitti”

Türkiye’nin kendi güvenliğini sağlama konusundaki ihtiyacın yaşanan her hadiseyle bir kez daha ortaya çıktığını ifade eden Erdoğan, NATO’ya ve diğer müttefiklere seslenerek, “Biz S-400’leri zaten aldık iş bitti. Şu an da finansman konusundaki detayları konuşuyoruz onlar da en kısa sürede sonuçlanacak” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.