Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz Sadece Kendi İstiklalimizi Ve İstikbalimizi Güvence Altına Almanın Peşindeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Suriye’deki terör örgütünün patronunun Kandil olduğunu dünyanın tamamı gördüğü halde bunu sadece bir müttefikimiz kabul etmiyor. Unutmayın güneş balçıkla sıvanmayacağı gibi bu hakikatler de inkarla ortadan kalkmaz. Biz sadece kendi istiklalimizi ve istikbalimizi güvence altına almanın peşindeyiz” dedi.

Erdoğan, Kasımpaşa Tüneli’nin açılış töreninde konuştu. TSK tarafından Afrin’e yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

“Ülkemizin kat ettiği mesafe bizi ve dostlarımızı sevindirirken, anlaşılan o ki birilerini de fena halde kaygılandırıyor, düşündürüyor. Bunun için de önümüze, dünyaya telkin ettikleri tüm değerleri ayaklar altına alma pahasına akılla, izanla, insafla bağdaşmayacak engeller çıkartıyorlar. DEAŞ tehdidini öne sürerek bölgenin altını üstüne getirenler, taş üstünde taş bırakmayanlar Türkiye’nin Fırat Kalkanı’nda DEAŞ’a tarihinin en büyük darbesinin vurmasının ardından bambaşka yerlere savruluyorlar. Fırat Kalkanı Harekatı'nda 3 bin DEAŞ’lıyı etkisiz hale getirdik.

“Suriye’de Savaşabilecek DEAŞ’lı Kalmadı”

Fırat Kalkanı sırasında bölgede bulunan DEAŞ’lı sayısının 400-500’den bir anda 3 bine nasıl çıkabildiğini dillendirmiyoruz ama Rakka’da sıkıştırılan DEAŞ’lıların kamyonlarla diğer bölgelere nasıl taşındığını tüm dünya gördüğü için herhalde ifade etmekte beis yoktur. Suriye’de savaşabilecek DEAŞ’lı kalmadı ama bu bahaneyle ülkeye hala silah yığılmaya devam ediliyor. Bölücü terör örgütünün özellikle kendisini terör listesine alanlar, aynı örgütün tamamen göz boyama kabilinden harf değişikliğiyle faaliyet yürüten unsuruyla kol kola yürüyor. Biz bunu ifade ettiğimizde de bunlar bizim partnerimiz diyerek tepki gösteriyorlar. Yani kendilerini överken kabahatlerini ikrar ediyorlar.

“Hiçbir Devlete, Hiçbir Uluslararası Kuruma Karşı Özel Bir Husumetimiz Yok”

Suriye’deki terör örgütünün patronunun Kandil olduğunu dünyanın tamamı gördüğü halde bunu sadece bir müttefikimiz kabul etmiyor. Unutmayın güneş balçıkla sıvanmayacağı gibi bu hakikatler de inkarla ortadan kalkmaz. Türkiye kendi güvenliği ve kardeşlerinin huzuru için üzerine düşenlerini yaparken elbette bunu müttefikleriyle birlikte hayata geçirmek ister. Ülkemizin hiçbir devlete, hiçbir uluslararası kuruma karşı özel bir husumeti yoktur. Biz sadece kendi istiklalimizi ve istikbalimizi güvence altına almanın peşindeyiz.

-“Bunlar Dinsiz, Kitapsız, Allahsız Terör Örgütleri”-

Sınırlarımızın ötesinden topraklarımıza roketle silahla bombayla yüzlerce binlerce taciz yapılırken bu saldırılar yüzünden vatandaşlarımız camilerde evlerinde, iş yerlerinde, sokakta hayatını kaybeder, yaralanıp huzursuz olurken bizim ne yapmamızı bekliyorlar acaba? Bu PYD, YPG, DEAŞ, ya bunlar dinsiz, kitapsız, Allahsız terör örgütleri ve bunlar camide namaz kılan, namaz esnasında şehit olan kardeşlerimi nereye, nasıl izah edecekler?

“Almanya Daha Neyi Bekliyor?”

Batı’da şu anda bu terör örgütleri, PYD, YPG, DEAŞ, camilerimizi yakıp yıkıyorlar. İşte Almanya’da son gelişmeler. Almanya daha neyi bekliyor? Polislerinin güvencesi altında orada bizim vatandaşlarımıza saldırılıyor, camilerimize saldırılıyor, Alman polisi hala neyi bekliyor? Belçika’da aynı şeyler yapılıyor. Bunları dillendirdiğimizde de rahatsız oluyorlar. Aynı şeyler acaba Türkiye’de olsa dünyayı ayağa kaldırırlar bunlar. Orada herhangi bir kiliseye karşı böyle bir şey yapılsa benim polisim de bunu izlese, seyretse acaba dünya buna ne der?

“Allah’ın İzniyle Hepsinin Üzerinden Silindir Gibi Geçeriz”

Kusura bakmasınlar, bizim elimiz böğrümüzde oturacak halimiz yok. Türk milleti tarihinin hiçbir döneminde böyle bir zillete teslim olmamıştır. Bize dostluk elini uzatana, biz kucağımızı açarız. Bizden yardım isteyene, biz ekmeğimizi böler veririz ama bize saldıran, istiklalimize ve istikbalimize kasteden hiç kimsenin de gözünün yaşına bakmayız. Bu terör örgütünün adı ister FETÖ olsun, ister DEAŞ olsun, ister PKK olsun, ister PYD, YPG olsun hangi farklı isimlerle karşımıza çıkarsa çıksınlar, hiç fark etmez. Allah’ın izniyle hepsinin üzerinden de silindir gibi geçeriz.

“Bu Coğrafyada Herkes Bahtına Çıkana Razı Olmak Zorunda”

Şu anda 8 gün içerisinde hamdolsun 394 teröristi etkisiz hale getirdik. Bu 394 teröristin dışında, Özgür Suriye Ordusu ve bizim şu andaki askerlerimizde 16 kaybımız var. Bunlar hem teröristin yanında durup ‘aman ha bizimkilere bir şey olmasın’ demek suretiyle hala kendilerine göre istikamet çiziyorlar. Islanmak istemiyorsanız yağmurun altında durmayacaksınız. Bununla ilgili bir atasözümüz var; zurnada peşrev olmaz ne çıkarsa bahtına. Bu coğrafya öyle bir yerdir ki herkes bahtına çıkana razı olmak zorundadır. Biz bin yıldır yaşadığımız coğrafyamızın ve kader ortaklığı yaptığımız kardeşlerimizin huyunu, suyunu çok iyi biliriz. Buralardaki geçmişi bir asrı ancak bulanlar da yavaş yavaş öğrenecekler. O güne kadar da durmak yok mücadeleye devam.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.