Cumhurbaşkanı Erdoğan İran'a Gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye meselesi için İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yarın bir araya gelecek. Suriye ihtilafına kalıcı çözüm bulunması amacıyla gerçekleşecek zirveye katılacak olan Erdoğan’ın ayrıca Putin ve Ruhani ile başbaşa görüşmesi öngörülüyor. 

İran’ın başkenti Tahran’da yapılacak Suriye konulu “Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi”, İran Cumhurbaşkanı Ruhani’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.  Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden İran ziyaretine ilişkin yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, Ruhani ve Putin’in katılımlarıyla gerçekleşecek olan üçlü zirve toplantısı yarın Tahran’da gerçekleştirilecek. 

Zirvede Suriye ihtilafına kalıcı çözüm bulunması amacıyla, Astana mekanizması bağlamında sahada ve siyasi süreç kapsamında yürütülen ortak çabaların ele alınacağının belirtildiği açıklamada, “Toplantıda, ikincisi geçtiğimiz Nisan ayında ülkemizin ev sahipliğinde gerçekleşmiş olan üçlü zirvenin ardından meydana gelen gelişmelerin değerlendirilmesi ve ileriye yönelik atılabilecek adımların tespit edilmesi hedeflenmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın, zirve esnasında mevkidaşlarıyla gerçekleştirecekleri ikili ve üçlü temaslarda, İran ve Rusya Federasyonu’yla ikili ilişkilerimizin yanı sıra diğer güncel, bölgesel konuların da ele alınması öngörülmektedir” denildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.