Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari atatürk yapı kredi operasyon

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İslam Dünyası Bu Derece Bölünmüş Olmasa Hiçbir Güç Harim-İ İsmete El Uzatamaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Müslümanlar birbiriyle uğraşırken aradan sıyrılanlar terör örgütleridir, İsrail gibi devlet terörü uygulayan ülkelerdir. Müslümanların kavgasının yegane kazananı sömürgecilerdir, silah tüccarlarıdır. İslam dünyası bu derece bölünmüş olmasa hiçbir güç Müslümanların harim-i ismetine el uzatamaz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde Meridyen Derneği 7. Hadis ve Siret Araştırmaları Ödül Töreni’nde konuştu. Müslümanların sünnetle olan bağı ne kadar güçlü, ne kadar sağlam ise dinleri ile olan bağlarının da aynı şekilde sağlam olduğunu ifade eden Erdoğan, “Kim ve ne adına olursa olsun bu bağı yok sayan veya koparmaya çalışan her teşebbüs bizim nazarımızda gayri İslamidir. Peygamber Efendimizin sünnetini hedef almakla doğrudan Kur’an-ı Kerim’i hedef almak arasında fark yoktur. Sünnet-i seniyyeyi tarihsel bir okumayla sadece kısıtlı bir dönemin sınırlarına hapsetmek Müslümanların hayatından Peygamber Efendimizi çıkarmayı amaçlayan kirli bir tezgahtır. Bu tezgah kimi zaman batılı ülkelerde olduğu gibi fikir özgürlüğü adına Peygamber Efendimizi tahkir eden karikatür, şiir, resim ve kitaplarla yapılıyor. Aynı oyun kimi zaman da uydurma hadislerin arkasına saklanılarak sahnelenmeye çalışıyor” dedi.

Bu tür hadsizliklerin son dönemde daha çok gündeme gelmesinin tesadüf olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İslam dini umut olmayı, çağları aşan mesajıyla insanların tüm sıkıntılarına karşı deva olmayı sürdürdükçe, belli çevrelerce hedef alınmaya devam edecektir. Müslümanları içten çökertmeyi hedefleyen bu saldırılara karşı uyanık olmak, gereken hazırlığı yapmak hepimizin ortak görevidir” uyarısında bulundu.

“Günümüzün Neronları”

Kudüs konusuna da değinen Erdoğan, Türkiye olarak bölgede yaşanan krizleri suhuletle aşmaya çalıştıklarını ifade ederek, “Biz bu gayret içerisindeyken bakıyoruz ki günümüzün Neronları yeni bir ateş yakmış. Tam Suriye meselesinde mesafe kat ettik, katliamları durdurduk derken, kucağımızda Kudüs meselesini, Yemen’den yükselen feryatları buluyoruz” diye konuştu.

İslam dünyasının tıpkı bir asır önce olduğu gibi kan, gözyaşı ve kardeş kavgası üzerinden yeniden dizayn edilmeye çalışıldığını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

“Etnik ve mezhebi fay hatları derinleştirilerek Müslümanlar, daha kolay yutulur lokmalara bölünmek isteniyor. Bu açıdan Suriye, Irak, Yemen, Arakan ve Kudüs’te yaşanan hadiseler kesinlikle tesadüf değildir. Bu krizlerin tamamı bilerek, planlanarak çıkarılmıştır. Çözüm yolları da kasıtlı olarak tıkanmaktadır.

“Müslümanların Kavgasının Yegane Kazananı Sömürgecilerdir”

Müslümanlar birbiriyle uğraşırken aradan sıyrılanlar terör örgütleridir, İsrail gibi devlet terörü uygulayan ülkelerdir. Müslümanların kavgasının yegane kazananı sömürgecilerdir, silah tüccarlarıdır. Şayet bugün İsrail ve Amerika yönetimi Kudüs konusunda bu kadar hoyrat, bu kadar hukuksuz davranabiliyorsa sebebi Müslümanların o içler acısı halidir. Şayet bugün kadim İslam beldelerinden ezanlar yerine dumanlar yükseliyorsa bunun nedeni biraz da Müslümanların basiretsizliğidir. İslam dünyası bu derece bölünmüş olmasa hiçbir güç Müslümanların harim-i ismetine el uzatamaz.

Çağrımızla toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı olağanüstü zirvesinin bu açıdan bir kırılma noktası olduğunu düşüyorum. Şimdiden zirvenin olumlu yansımalarını göremeye başladık. İnşallah bundan sonra atacağımız adımlarla şu an şer gibi gözüken bu durumu hayra tebdil edeceğimize inanıyorum. İslam ülkelerinin Kudüs imtihanından alınlarının akıyla çıkması çok büyük önem arz ediyor.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.