Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon gündem özeti CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş abd fırat kalkanı bugünün gündemi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsteyen Herkesin Yurt Dışına Parasını Çıkarma Hakkı Var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye serbest piyasa ekonomisine sahip bir ülkedir. 1989 yılından beri isteyen herkesin yurt dışına parasını çıkarma hakkı vardır. Şüphesiz ki aynı şekilde devam etmektedir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen “Engelleri Aşanlar 2017” programına katıldı. Erdoğan, mal varlıklarını başka ülkelere kaçırmak isteyenlere ilişkin Muş'ta yaptığı açıklamalara yönelik farklı değerlendirmelerin bulunduğunu belirterek “Bu ülkenin en yüksek merci olarak şu hususu kesin olarak ifade etmek istiyorum. Türkiye serbest piyasa ekonomisine sahip bir ülkedir. 1989 yılından beri isteyen herkesin yurt dışına parasını çıkarma hakkı vardır. Şüphesiz ki aynı şekilde devam etmektedir. Yurt dışından yatırımcı çekmenin yanında yurt dışına yatırım yapan da bir ülkeyiz” dedi.

Sadece bu yılın 9 ayında yurt dışına giden yatırım rakamının 2 milyar dolara Türkiye’ye gelen yatırım rakamının ise 7.5 milyar dolara ulaştığını belirten Erdoğan, “Gittiğimiz yerlerde işadamlarımızın yatırımlarını gördüğümüzde gurur duyuyoruz. Dolayısıyla ülkemizdeki yerli, yabancı tüm firmalar küresel finans sistemine entegre bir şekilde faaliyetlerini sürdürüyorlar, sürdüreceklerdir. Aksi yönde atılacak adımlara önce biz karşı çıkarız” dedi.

“Sermaye Hareketlerinin Sınırlandırılmasıyla İlgili Bir Talebim, Talimatım Yok”

Erdoğan, sermaye hareketlerinin sınırlandırılmasıyla ilgili bir talebinin ve talimatının olmadığını belirterek, “FETÖ gibi, PKK gibi terör örgütleri ile iltisaklı oldukları için paralarıyla beraber bu ülkedeki kaynakları yurt dışına kaçıranlar zaten haindir bunu söylüyorum. Benim söylediğim, ülkemizin diğer saldırıların yanı sıra ekonomik olarak da baskı altına alınmaya çalışıldığı şu dönemde iş adamlarımızın yerli ve milli duruş sergilemeleri gerektiğidir. İş adamlarımız, şayet bu dönemde Türkiye ekonomisine sahip çıkmayacaklarsa soruyorum ne zaman çıkacaklar?” diye sordu.

“Yatırım İçin Yurt Dışına Kaynak Götürüne Asla Sözümüz Yoktur, Olamaz”

Erdoğan, dün Muş’ta yaptığı konuşmayı hatırlatarak yatırım için değil ülkesine güvenmediği için varlıklarının bir bölümünü yurt dışına çıkartma gayretinde olduğunu duyduğu bir kısım işadamlarına sitemini dile getirdiğini belirterek, “Yatırım için yurt dışına kaynak götürüne, ihracat arayışı içinde olana, ticaret yapana asla sözümüz yoktur, olamaz” dedi.

“Kamuya Ait Bakım Ve Rehabilitasyon Merkezlerinde Sıra Bekleyen Hiçbir Engelli Yok”

Öte yandan Türkiye’nin engelli vatandaşların katkısına da ihtiyacı olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, engelli vatandaşların eğitimine ve rehabilitasyonlarına önem verdiklerini ifade etti. Erdoğan, şu anda 521 bin engelli vatandaşın ailelerine sağlanan destekle evde bakım hizmetlerinden yararlandığını belirterek, “Kamuya ait bakım ve rehabilitasyon merkezlerinde sıra bekleyen hiçbir engelli yoktur, başvuran herkese kapılar açıktır. Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinden tüm engellilerimiz ücretsiz yararlanabiliyor. Sadece kamuda çalışan engelli sayısını 10 kattan fazla arttırarak 52 bin 400 seviyesine çıkarttık” diye konuştu.

Erdoğan, engelli vatandaşların istihdamı konusunda özel sektöre, “Devlet istihdam ediyor sen de istihdam et” çağrısında bulundu. Engelli bireylerin haklarını kullanmaları için önemli olan sağlık raporlarının alınmasında da bazı sıkıntıların olduğunu belirten Erdoğan, bu meselenin de bir an önce bir sisteme bağlanmasında fayda gördüğünü ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.