Öne Çıkanlar Afrin Hakkari çin pkk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti A Milli Kadın Voleybol Takımı ak parti sözcüsü ömer çelik ak parti Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Übeyd Adıyaman

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Onun İçin Medya Buna ‘Çarkçı Kemal’ Diyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek, “Daha önce de benzer şeyler söyledi, benzer havaları attı yetmedi iddialara girdi, hatta 2011 seçimlerinde’ yüzde 40 almazsam istifa ederim’ dedi ama seçimlerden sonra bu sözleri hepsini unuttu. Emin olun 2019’daki seçimlerde de aynısını yapacak, şimdiden başladı. Onun için de medya buna ne diyor? 'Çarkçı Kemal' diyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Erdoğan, Türkiye’nin milli menfaatlerini ne pahasına olursa olsun gerçekleştiren bir ülke olduğunu belirtti. Erdoğan, Türkiye’nin gücünün sadece müttefiği olduğu kurum ve kuruluşlardan gelmediğini bunlarla beraber imkan ve kabiliyetlerini ortaya koyduklarını belirterek, “Son NATO skandalında olduğu gibi Türkiye'nin hak ve hukukunu koruma noktasındaki kararlılığı, artık birilerini kendilerine çekidüzen vermek zorunda bırakıyor” dedi.

“Müzelik Bir Ana Muhalefetimiz Var”

Erdoğan, CHP’yi eleştirerek, “Türkiye’nin 15 yıl öncesine göre hiçbir gelişme sağlayamadığı tek alan vardır o da ana muhalefetin durumudur. Diğer tüm konularda belli mesafe aldık, birçok sorunumuzu çözdük ancak ana muhalefet meselesinde hiçbir ilerleme kaydedemedik. Hala dünyaya 1940’ların penceresinden bakan müzelik bir ana muhalefetimiz var” dedi.

“Belki 15 Günde Belki Ayda Bir, Bir Araya Geleceğiz”

Erdoğan, Soçi Zirvesi’ne ilişkin, "Üç lider olarak, Suriye'deki insani dramı sonlandırmaya yönelik gerçekten çok kritik kararlar aldık. İnşallah yakında bu kararların olumlu yansımalarını sahada daha belirgin şekilde görmeye başlayacağız ve tabii belki 15 günde bir, ayda bir de bizim bu bir araya gelişimiz devam edecek” açıklamasında bulundu.

“Ana Muhalefet Partisi Değil Sanki Komedi Sahnesi”

Soçi Zirvesi üzerinden CHP’ye yönelik eleştirilerine devam eden Erdoğan, şöyle dedi:

“Bakınız tüm dünya Soçi'deki toplantıda umut, istikrar, barış ve bir gelecek gördü. Suriyeli kardeşlerimiz, Soçi'deki toplantıda yıllar sonra vatanlarına geri dönme ihtimalini gördü. Peki bizim ana muhalefet ne gördü? Sandalye gördü, sandalye. Tarihi Soçi Zirvesi’nde CHP'yi ilgilendiren tek şey kazayla devrilen bir sandalye oldu. Zirvenin ardından ana muhalefet partisinin bir milletvekili çıktı, kıdemli diplomatlara, iletişim uzmanlarına ve siyaset bilimcilere adeta taş çıkartırcasına Soçi Zirvesi’ni düşen bir sandalyeye sığdırmayı başardı. Neymiş Sayın Putin bunun üzerinden dünyaya bir mesaj vermişmiş. Biraz daha kafa yorsa diplomasi külliyatına yeni bir ‘düşen sandalye teorisi’ kazandıracak diye bekledik ama olmadı. Çünkü yanında çok değerli diplomatlar var ana muhalefet partisi değil sanki komedi sahnesi."

“Onun İçin Medya Buna ‘Çarkçı Kemal’ Diyor”

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştiren Erdoğan şunları kaydetti:

“Milletvekili böyle olan partinin genel başkanı farklı mı olur? O da çıkmış içinde Balıkesir’in de olduğu kendince bir liste yapmış ve buraları alacağız diye ahkam kesmiş. Eskiler, ‘aç tavuk kendini darı ambarında sanır’ derler. Sen bugüne kadar girdiğin tüm seçimleri kaybettin bunları unuttun mu? Şimdi de kendine göre bir hayal dünyası oluşturdu. Daha önce de benzer şeyler söyledi, benzer havalar attı. Yetmedi iddialara girdi, hatta 2011 seçimlerinde yüzde 40 almazsam istifa ederim dedi ama seçimlerden sonra bu sözleri hepsini unuttu. Emin olun 2019’daki seçimlerde de aynısını yapacak, şimdiden başladı. Onun için de medya buna ne diyor? 'Çarkçı Kemal' diyor.

“Ana Muhalefetin Başındaki Kifayetsiz Zatın İftiralarına Yarın Cevap Vereceğim”

Sevgili Kemal işte Balıkesir burada hadi bakalım gel de al, işte meydan hodri meydan. Balıkesir'den bu çarkçı ana muhalefete hak ettiği dersi verecek güçlü bir netice bekliyorum. Ana muhalefetin başındaki kifayetsiz zatın, şahsım ve ailemle ilgili iftiralarına ise yarın İstanbul'dan cevap vereceğim için şimdi o konulara girmiyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.