Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan Hakkari HAVA HAREKATI kızılay operasyon başbakan binali yıldırım ekonomi haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ÖSO Kuva-yı Milliye Güçleri Gibi Sivil Bir Oluşumdur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP’yi eleştirdiği grup konuşmasında Özgür Suriye Ordusu’nu (ÖSO) Kuva-yı Milliyeye benzetti.  Erdoğan, “Özgür Suriye Ordusu, tıpkı Kuva-yı Milliye güçleri gibi sivil bir oluşumdur” dedi.

Erdoğan, Meclis’te AK Parti Grup toplantısında konuştu. Erdoğan, grup konuşmasının neredeyse tamamını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu üzerinden yaptı.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun “Osmanlı da millet mi vardı, Cumhuriyetle beraber oldu” sözlerine, CHP Sözcülerinin de Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) ilişkin iddialarına yanıt verdi.

“Susamıyorum”

Erdoğan, her defasında CHP ve Genel Başkanı hakkında konuşmayacağını ancak, konu anamuhalefet ve başındaki olunca dayanamadığını ve susamadığını söyledi. Erdoğan, “Her defasında ciddiye almayayım diyorum ama öyle şeyler söylüyorlar ki susamıyorum” diye konuştu.

Erdoğan, CHP’yi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve parti sözcülerini Afrin Operasyonu ile ilgili açıklamalarına hem yanıt verdi, hem de sert sözlerle eleştirdi.

Erdoğan şöyle dedi:

“Türkiye’de adı ana muhalefet partisi olan ama yaptıkları ile adeta ana hıyanet partisine dönüşen bir parti daha doğrusu başındaki zevat ve onun şürekâsı diyebileceğimiz bir ekip var. Ben gerçek CHP’lilerin de bizimle aynı hissiyatta olduğuna inanıyorum. Her gün televizyonlarda sabahtan akşama kadar yayınlanan Zeytin Dalı operasyonunu da mı bu adam izlemiyor. Askerlerimizin ellerindeki yerli silahları da mı görmüyor? Toplarımızın sesini de mi duymuyor? Çok namlulu roket atarlarımızın görüntüsünden de mi etkilenmiyor. Silahlı İHA’larımızdan da mı heyecan duymuyor. ‘Sen bir delikli tüfek yapamazsan, nasıl savaşacaksın’ diyor. Gaflete bak ya, zavallılığa bak. Onlar sizin ecdadınız veya sizinkilerin zamanına ait olan bir süreçti.”

“İdrak Tutulması Değilse Düpedüz Yalancılıktır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Osmanlı dönemine ilişkin, “Hiç bir şey Üretmemiş” eleştirilerini, “Bunun adı idrak tutulması değilse, düpedüz yalancılıktır” diye karşılık verdi.

Erdoğan şöyle devam etti:

“Bu zata hızlı ve özet tarih dersi vermek lazım. İstanbul’da Tophane diye bir semt var. Yalnız, Kâğıthane’yi Kağıttepe’ye çevirdiği gibi buraya da Tophane yerine Toptepe demeye kalkmasın. Buranın adı 500 yıldır Tophane. Acaba isminin nereden geldiğini biliyor mu? Buradan kurulan dökümhanelerde devrin en gelişmiş topları üretiliyordu. Fatih Sultan Mehmet Han bizzat kendisi top tasarlayan ve inşa ettiren bir savunma sanayii dehasıydı. 18. yüzyılda yeni bir atakla İstanbul ve çevresinde pek çok modern silah fabrikası kurulmuştur. MKE 1950’de bu isimle faaliyete geçmiştir.”

Türkiye savunma sanayiinde son 15 yıldaki ataklarını gerçekleştirmiş olmasaydı, bugün kendi Türkiye sınırları içeresinde terörle mücadele operasyonlarını dahi yürütülemez hale gelineceğini dile getiren Erdoğan, “Ülkemiz şu anda 6 milyar dolarlık üretim ve 2 milyar dolarlık ihracat kapasitesi bulunan bir savunma sanayiine sahiptir. Ama CHP’nin bu atılan adımlardan haberi yok” dedi.

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk İstismarcılığı”

Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Savunma Sanayii projeleri 60 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaşmıştır. CHP’nin en önemli özelliği Gazi Mustafa Kemal Atatürk istismarcılığıdır. Bugün de aynısını yapıyorlar. Başka sermayeleri kalmadı. Elbette savaş meydanlarındaki zaferler ekonomik zaferlerle taçlandırılmadan bağımsızlığın dayanağı haline getirilemez. İyi de siz bu işin neresindesiniz. Gazi Mustafa Kemal’in büyük bir ferasetle başlattığı savunma sanayii hamlesinin önünü, İkinci Dünya Savaşı’nı bahane ederek adeta kesen, yapılmış olan işleri rafa kaldıran siz değil misiniz?”

Erdoğan, CHP’ye yönelik eleştirilerini, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun YPG ile ilgili söyledikleri üzerinden sürdürdü:

“Siz önce terör örgütlerine verdiğiniz açık desteğin hesabını verin. CHP’nin başındaki bu zat, aynen kendi ifadesi ile söylüyorum; ‘YPG terör örgütü değil, vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşumdur.’ Bu kişi şu anda Afrin operasyonunu yürüten askerimize kurşun sıkan, terör örgütünü savunuyor. Bunun genel başkan yardımcıları, grup başkanvekilleri, milletvekilleri, hepsinin yaptığı da bu değil mi? Genel Başkanları böyle yapar da şürekâsı aşağı mı kalır? Aynı koroya katılmış gidiyorlar. ‘PYD bir terör örgütü değildir’ diyerek bize PYD’den niçin rahatsız olduğumuzu soruyor. Gaflete bak ya. Bir başkası ‘CHP nasılsa, PYD de öyle bir siyasi partidir, bu gerçeği söylemekten çekinmemeliyiz’ diyor.”

İstanbul İl Başkanı

Erdoğan, yeni seçilen CHP İstanbul İl Başkanı ile ilgili daha önceki iddialarını anımsatarak,

“ İstanbul’a bir il başkanı getirmişler, neresinden tutsanız elinde kalıyor. FETÖ’cüler derseniz onları da Ankara’dan İstanbul’a yürüyecek kadar çok seviyorlar. Bunların o yanı da var” dedi.

Erdoğan, isim vermeden CHP’nin HDP ile seçime ortak gitmeye hazırlandıklarını da ima ederek,  şöyle konuştu:

“İki Çıplak Bir Hamama Yakışır”

“Teröristleri, ‘barikat kuran arkadaşlar’ diye takdim eden bunlar değil miydi? Seçime ortak girmeye doğru şu anda giriyorlar. Çok isabetli olur. Yeter ki böyle bir karar alsınlar. Atalarımız, ‘iki çıplak bir hamama yakışır’ derler. Bunlar da böyle. Bunlara da her türlü ortaklık, birliktelik yakışır. HDP ile kanka olan, PKK’nın izinden giden, PYD’ye övgüler savuran ana muhalefet ekibinin, sıra ÖSO’ya gelince nevri dönüyor. Dünyada hiçbir hakları örgütünün bulamadığı gerçeği bunlar keşfetmişler. Neymiş, ÖSO bir terör örgütüymüş. Bizi şaşırtmaz ama birilerinin kafasını karıştırabilir. ÖSO, terör örgütü değil, kendi vatanlarını savunan, içinde her etnik kökenden insanın bulunduğu milli yapıdır. Bunların fısıltı ile söyledikleri bir husus var. ‘Ülkemizdeki Suriyeliler niye kendi vatanlarını savunmak için savaşmıyorlar’ diye el altından fitne yayıyorlar. Siz sadece size sufle edilen yalanlar neyse, onlarla hareket edersiniz.  ÖSO’nun Fırat Kalkanı Harekatı’nda nasıl fedakarca çarpıştığının bizler yakından şahidiyiz. Bugüne kadar 614 şehit vermiştir.”

“ÖSO, Kuva-yı Milliye Güçleri Gibi Sivil Bir Oluşumdur"

Erdoğan, CHP yetkililerinin Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) yönelik eleştirilerini, “Tıpkı Kuva-yı Milliye güçleri gibi sivil bir oluşumdur” açıklaması ile karşılık verdi.

Erdoğan, “ÖSO’nun bizim kahraman askerlerimiz ile yan yana çarpışması iftihar edilecek bir görüntüdür. Her sivil oluşum gibi burada da yanlış yapanlar çıkarsa kendi içlerinde muhasebesini yaparlar. Orası kendi meseleleridir. Bütün bunları gören, değerlendiren milletimizin günü geldiğinde takdirini sandıkta ortaya koyacağına inanıyorum” diye konuştu.

Okuma Özürlü”

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun, “Osmanlı’da millet mi vardı?” sözlerine de “Sen bir partinin genel başkanısın. Bir oku ya. Okuma özürlü bu” ifadeleri ile karşılık verdi.

Cumhurbaşkanı, sözlerine şöyle devam etti:

“Ardından ne diyor? Millet, Cumhuriyetle beraber oldu diyor. Bu ve benzeri kişilerin kafasındaki millet ve milliyet Fransız İhtilali ile dünyaya yayılan kavramlardan olunca böyle ortaya çıkabiliyor. Osmanlı, tam bir millet devletiydi. Osmanlı’yı şahıs devleti sananlar o tarihi hep başkalarının gözünden okumuşlardır. Bugün Avrupa’da devletler krallıkla yönetiliyor diye, bunları milliyetsiz mi kabul edeceğiz? Demek ki, yönetim biçimleri ile millet meselesinin hatta demokrasinin doğrudan ilişkisi bulunmuyor. Milletin Cumhuriyet ile başladığını söylemek binlerce yıllık Türk tarihini yok sayarak, bunlara ihanet etmektir.”

Davutoğlu Grupta

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın grup toplantısındaki konuşmasından önce salona Başbakan Binali Yıldırım ile gelmesi dikkat çekti. Davutoğlu, çok uzun bir aranın ardından ilk kez grup toplantısına katıldı. Salonda Erdoğan, Yıldırım ve Davutoğlu yan yana oturdu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.