Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat cumhurbaşkanı erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tehdit Etmiyor, İkaz Ediyoruz

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Irak’ta gerçekleşen referandumla ilgili, “Birilerine güvenerek, birlikte yaşama hukukuna ihanet edenlerin yarın bu kapıyı nasıl çalacaklarını merak ediyoruz. Bizim kimseyi tehdit etmek gibi bir niyetimiz yok. Biz tüm samimiyetimizle ikaz görevimizi yerine getiriyoruz. Atalarımızın ‘Dost acı söyler, ama gerçeği söyler’ ifadesindeki gibi acı olabilir ama hakikatin kendisidir. Kuzey Irak'taki referandum krizi bölgemizin bağrına yeni bir hançer saplama girişimidir. Mesele çevredeki ülkeleri sonu gelmez bir kavga sürecine itmek isteyenlerin oyununa düşüp düşmeme meselesidir” dedi.

AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, yeni yasama yılının ilk grup toplantısında konuştu.

Kuzey Irak Referandumu

Erdoğan, Kuzey Irak’ta gerçekleşen referandumun tehlikelerine bir kez daha değindi. Türkiye’nin atacağı adımlarda geri adım atmayacağı mesajını veren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bölgemizde çok kritik, önümüzdeki asrı biçimlendirecek ehemmiyette gelişmeler yaşanıyor. Türkiye bu gelişmelerin merkezinde yer almaktadır. Bin yıldır bu coğrafyada bizi yok etmek için sayısız teşebbüs olmuştur. Biz devlet ve millet olarak hala dimdik ayaktayız. Bizi tehdit edenlerin, kefen biçenlerin, kriz dönemlerini fırsat bilip sırtımızdan hançerlemeye kalkanların hiçbirinin bu topraklarda esamesi okunmuyor. Birilerine güvenerek, birlikte yaşama hukukuna ihanet edenlerin yarın bu kapıyı nasıl çalacaklarını merak ediyoruz. Bizim kimseyi tehdit etmek gibi bir niyetimiz yok. Biz tüm samimiyetimizle ikaz görevimizi yerine getiriyoruz.”

“Türkiye’nin Bağrına Hançer Saplama Girişimi”

Kuzey Irak'taki referandumun Türkiye’nin, bağrına yeni bir hançer saplama girişimi olduğunu dile getiren Erdoğan, “Mesele çevredeki ülkeleri sonu gelmez bir kavga sürecine itmek isteyenlerin oyununa düşüp düşmeme meselesidir. Yanı başımızda kazılan, ateşini kin ve nefretin beslediği bu çukura izin veremeyiz. Irak, ne tek başına Kürt'ün, ne tek başına Türk'ün, ne tek başına Arap'ın değildir. Geleceğin ortak inşa edilmesi gereken bir yerdir” diye konuştu.

“Kendine Gel” Mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kuzey Irak’ta gerçekleşen referandum konusunda bir kez daha uyarılarda bulundu. Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

“Devlet olmanın gerektirdiği vakardan asla taviz vermeyeceğiz. Şimdilik sadece belirli alanlardaki ambargolarla yetiniyoruz. Artarak devam edecektir ki, eğer kendilerine gelmezlerse. Çok daha ileri adımlar atmakta tereddüt etmeyiz. Kuzey Irak yönetiminin bir an önce aklını başına devşirmesini talep ediyoruz. Bizi seveni biz de severiz ama aksi olduğu zaman gereğini yaparız. Bizim asıl sıkıntımız sürekli içeriden vurulmamızdır. 1980 sonrası rahmetli Özal'la yeniden sıçrama dönemine girdik, bu dönemde de PKK terör örgütü, 1990'lı yıllarda öyle bir tehdit haline geldi ki, ülkemizi tarihinin en büyük krizlerinin içine sürükledi. AK Parti dönemi ile yeniden bir hamle başlattık. Bu defa da önce vesayet odakları, ardından FETÖ, onu takiben bölücü örgütün eylemleri vasıtasıyla ayağımıza prangalar vurulmaya başladı. Allah'ın yardımı, milletimizin desteği ile bütün sıkıntıları aşıp hedeflerimize odaklanırken, Suriye ve Irak'ta hadiseler yaşanıyor. Suriye ve Irak'ta yaşanan gelişmeler doğrudan doğruya içişlerimizle alakalıdır.”

Birlik Çağrısı

Erdoğan, Kuzey Irak’ta yapılan bağımsızlık referandumunun ardından yaşanan krize dikkat çekerek, birlik beraberlik çağrısı yaptı ve şunları söyledi:

“Ayrışırsak dağılırız. Dağılırsak yok oluruz. Beton gibi, çelik gibi, sapasağlam durmamız gereken bir dönemde geçiyoruz. Birleşeceğiz, bütünleşeceğiz, kenetleneceğiz ve tüm engelleri aşarak gümbür gümbür hedeflerimize devam edeceğiz. Kalbi kayan varsa, ne yapıp edip onların da gönlünü kazanacağız. Artık bizim terör örgütlerine, bölücülere, fitnecilere kaptıracak tek bir kardeşimiz dahi olamaz. Ancak, hesabi değil, hasbi olursa zaten mesele kalmaz ama hesabi olursa o zaman durum zorlaşır. Buraya bir siyasi parti olarak bakanlar yanılgıdadır. Bir dava olarak bakanlar varsa istikamet üzeredir.”

Ekonomik gelişmeler ve hedefleri anlatan Erdoğan, “Türkiye bir yandan bölgesindeki krizlerle mücadele ederken, diğer yandan hedefleri doğrultusunda hareket edecek kadar büyük bir ülkedir” dedi. Böylesine derin ve iç dış dalgalanmalara karşı karşıyayken ekonomiyi kontrolde tutmanın kolay olmadığını dile getiren AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Küçük sarsıntılarla bunu başardık. Faizlerdeki düşüş istediğimiz noktada değil. Bunu sağlayamazsak birçok musibet bizi beklemektedir. Biz faiz lobilerinin yaklaşımlarıyla adım atamayız. Enflasyonda hala düşüş sağlayamıyoruz. Niye? Çünkü yüksek faiz var. Bu benim iddiam. Faiz düşerse enflasyon da düşer. Bunlar doğru orantılı. Ama şimdi bunun aksini söylüyorlar. Orta Vadeli Programı kamuoyu ile paylaştık. Geçen yıla göre daha cesur, daha özgüvenli hedeflere göre hazırlanmasından memnuniyet duydum. Yapmamız gereken, küresel sermaye, yabancı teknoloji, iç piyasa talebi ve devlet desteği olarak ifade edebileceğimiz dört ayaklı politikayı hayata geçirmektir.”

Yastık Altı Çağrısı

Erdoğan, ekonominin güçlenmesi bakımından vatandaşa “yastık altı” çağrısını yineleyerek, “Yastığınız altında ya da kolunuzdaki altınlar bize bir şey kazandırmaz. Ülkemizin büyümesine katkı sağlamaya davet ediyorum. Büyümenin sayılardan ibaret kalmaması için istihdama yansıması şart” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.