Öne Çıkanlar galatasaray Koronavirüs chp Covid19 terörist rusya Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar enflasyon AİLE bugünün gündemi gündem özeti cumhurbaşkanı erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Bakan Ve Vekillere Sitem: 2010 Yılında Beni Tek Başıma Bıraktınız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 ilden toplam 51 milletvekili ile kahvaltılı toplantıda buluştu. FETÖ, Zarrab ve Man Adası belgeleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, FETÖ konusunda, “Kusura bakmasın bakan arkadaşlarım. Özellikle 2010 yılında FETÖ konusunda uyardım sizi, ‘çocuklarınızı o okullara göndermeyin, bankasına para yatırmayın’ diye. Kusura bakmayın ama beni yalnız bıraktınız. Sizi uyardım ,tek başıma mücadele ettim. Bana destek olsaydınız bugün bunlar yaşanmazdı” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletvekilleri ile buluşma toplantısının ikincisini parti genel merkezinde gerçekleştirdi. Toplantıya Adıyaman, Ağrı, Amasya, Antalya, Artvin, Bartın, Bingöl, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Düzce, Giresun, Iğdır, Kırıkkale, Konya, Trabzon, Mersin, Zonguldak illerinin AK Parti milletvekili 51 kişi katıldı. Toplantıda Başbakan Binali Yıldırım ile AK Parti Grup Başkanvekilleri de hazır bulundu. Değişik illerden toplam 51 milletvekili ile bir araya gelen AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, milletvekillerinin bölgeleri ile ilgili sorunlarını ve taleplerini dinledi. ANKA’nın edindiği bilgilere göre, toplantıda milletvekilleri seçim bölgeleri ile ilgili sıkıntıları ve talepleri anlattılar. Adıyaman milletvekillerinin bölgelerinde bazı yatırımların yarım kaldığını dile getirmelerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sinirlenerek, “Hiçbir şey yapmamışız gibi konuşuyorsunuz. Oraya da pek çok yatırım yaptık” dediği kaydedildi. Adıyaman milletvekilleri özellikle bölge bürokratlarının sulama kanalları ile ilgili şikayetlerini anlattıkları belirtildi.

-“Zarrab Konusunda İhmal Var”-

Yaklaşık 10 milletvekilinin söz aldığı toplantıya Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara’nın sözlerinin damgasını vurduğu öğrenildi. Boynukara’nın ABD’de yargılaması devam eden Reza Zarrab ile ilgili 17-25 Aralık’tan sonra önlem alınmadığı ve yurt dışı yasağı konulması gerektiğine dikkat çektiği belirtildi. Boynukara’nın ayrıca “Eğer yurt dışı yasağı konulsaydı bugün bunlar yaşanmazdı” dediği de kaydedildi.

“Obama İle Ambargoyu Konuştum”

Zarrab konusunun açılması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dönemin ABD Başkanı Brack Obama ile o dönem İran’a ambargo konusunu konuştuklarını belirterek, “Obama’ya İran’a ambargo koymamızın mümkün olmadığını anlattım. Her yıl oradan temel ihtiyacımız olan 10 milyon metre küp gaz aldığımızı, bu gazı almak zorunda olduğumuzu da söyledim. Obama bu konuda hak verdi. Davadan ne çıkarsa çıksın biz doğru olanı yaptık. Ambargoyu ihlal etmedik. Biz ABD’ye bu yönde taahhütte bulunmadık. Dünya ABD’den ibaret değil. Bizim İran ile ticari ve enerji konularında ilişkimiz var” dediği öğrenildi.

“Trump’la Görüşeceğim”

Toplantıda bazı milletvekilleri ABD’nin YPG’ye silah vermeyeceğini açıklamasının ardından, yüzlerce TIR silahın geldiğini anımsatmaları üzerine Erdoğan’ın, “Cuma günü Trump’la görüşeceğim” bilgisini verdiği ifade edildi.

“Bedelini Ödeyecek”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun kamuoyuna açıkladığı Man Adası belgeleriyle ilgili, “Şu anda gerekli davalar açıldı. Belgeler sahte. Oraya para girişi değil, para çıkışı yapıldı. Ticaret yapıldı. Kanunlara uygun bir şekilde. O sahte belgelerin nasıl gönderildiğini de, CHP’li milletvekillerinin ABD’de kimlerle işbirliği içeresinde olduğunu da biliyoruz. Bedelini en ağır şekilde ödeyecekler” ifadelerini kullandığı belirtildi.

“2010’da Beni Yalnız Bıraktınız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı belgeler ve Zarrab davası ile ilgili konuları değerlendirirken bütün bunların içinde FETÖ parmağının olduğunu ima ettiği de öğrenildi. Erdoğan’ın, bakan ve milletvekillerine şu sözlerle sitem ettiği kaydedildi:

“Özellikle 2010 yılında sizi FETÖ konusunda uyardım. ‘O’nun okullarına çocuklarınızı göndermeyin, bankasına para yatırmayın’ diye hepinizi uyardım. Ama kusura bakmasın bakan arkadaşlarım ama beni yalnız bıraktınız. Destek olmadınız, tek başıma kaldım. Tek başıma mücadele ettim. Bana destek olsaydınız, yalnız kalmasaydım bugün bunlar yaşanmazdı.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.