Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan Dünya Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Başbuğ’a: Yazıklar Olsun

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un, “Afrin siyasete alet edilmesin” sözlerini değerlendirirken, “Bir Genelkurmay Başkanından, emekli de olsa, böyle bir açıklamayı duymak bizler için büyük bir talihsizliktir. Bir defa, siyasete alet edildiğini söylemek onun haddine mi? Askerin görevi nedir? Asker kışlasında oturup saldırıları izleyecek mi? Siyasete alet edildiğini neye dayanarak söylüyor? Gerekli cevabını alacak. Öyle bırakılamaz. Asla da bunu böyle konuşmasını tasvip etmemiz mümkün değil, yazıklar olsun” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup toplantısı sonrası Meclis'ten ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Zeytin Dalı Harekatı kapsamında şehit olan Musa Özalkan'ın maaşına haciz konulması girişiminin hatırlatılması üzerine Erdoğan, “Bununla ilgili gerekli talimatı verdik. Bu terbiyesizliği yapan kimse bu haczi yapan kimse gereken yapılacak. Bunu yapmak kimsenin haddi değil” dedi.

“Gerekli Cevabı Alacak”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un, "Afrin siyasete alet edilmesin" sözleriyle ilgili ise sert tepki gösterdi. Erdoğan, şöyle dedi:

“Ben bunu az önce duydum ve bir Genelkurmay Başkanından, emekli de olsa, böyle bir açıklamayı duymak bizler için büyük bir talihsizliktir. Bir defa, siyasete alet edildiğini söylemek onun haddine mi? Askerin görevi nedir? Ülkesine karşı saldıranlara haddini bildirmektir. Asker kışlasında oturup saldırıları izleyecek mi? Siyasete alet edildiğini neye dayanarak söylüyor? Gerekli cevabını alacak. Öyle bırakılamaz. Ne demek, Afrin siyasete alet edilmesin. Asla da bunu böyle konuşmasını tasvip etmemiz mümkün değil, yazıklar olsun. Asıl Afrin'i siyasete alet edenlerle zannediyorum beyefendinin beraber hareket ettiği tiplerdir. Onu onlarla paylaşsın şu andaki iktidarla değil yazıklar olsun.”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, “ay yıldızlı ittifak” önerisine de Erdoğan, “Gayet güzel. Biz doğru olan her şeyin yanındayız” yanıtını verdi.

Erdoğan, Yunanistan'la yaşanan gerginliğin hatırlatılması üzerine ise, "Yunanlılar yine şaşırdı. Dün akşam yaklaşma gibi bir şey oldu. Yunan botlarının Kardak'a bu tür geliş gidişleri oldu. Biz başından itibaren Yunan tarafına, 'Bu tür şeyleri yapmayın, etmeyin. Bizi sıkıntıya da sokmayın. Bu it dalaşını artık havada da bırakalım, denizde de bırakalım' dedik. Bırakılmayınca da askerimiz görevini yapıyor. Yine dün gece böyle bir şey oldu. Herhangi bir sıkıntı yaşanmadan iş bitirildi” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.