Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti abd fırat kalkanı bugünün gündemi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Çağlayan Değerlendirmesi: “Çok Pis Kokular Geliyor”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan’ın adının ABD’deki iddianamede yer almasına ilişkin, “Atılan bu adımlar tamamen siyasidir. ABD bir defa bu konuyu, tabii bu gidişimizde orada da inşallah görüşme fırsatı buluruz, gözden geçirmesi lazım. Bu işlerin arkasından çok pis kokular geliyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı 1. Bilim ve Teknoloji Zirvesine katılmak üzere gideceği Kazakistan’a hareketinden önce Atatürk Havalimanı’nda açıklamalarda bulunarak, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Arakan’da yaşanan insani dramın son bulması için çok taraflı bir diplomasi yürütüldüğünü belirten Erdoğan, bu konuyla ilgili olarak 20'yi aşkın liderle telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini anımsattı. Sorunun tüm muhataplarıyla görüşüldüğünü, insani ihtiyaçların muhataplarına ulaştırıldığını anlatan Erdoğan, “Ülkemizin gayretleri sonucunda bazı konularda neticeler almaya başladık. TİKA bin tonluk yardım malzemesinin dağıtımını gerçekleştirdi. İkinci etapta 10 bin tonluk bir yardım planlıyoruz. STK’larda tüm imkanlarını seferber ediyor. Şu andaki çadır kampların yaşanır bir durumu yok. Eğer Bangladeş yönetimi bize bir bölgeyi tahsis edebilirse, çadır kamplar için orada daha yaşanabilir çadır kamplar kurmayı planlıyoruz” dedi.
Zirve marjında Arakanlı Müslümanların durumu hakkında gayri resmi devlet veya hükümet başkanları toplantısı gerçekleştirilmesinin planlandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, birçok ülkenin Türkiye’nin toplantı teklifinden memnun olduğunu ifade ederek, “Akan mazlum kanının durması için önemli bir adım atacağız” dedi.

“Nasıl Yapacaksanız Yapın Seçiminizi”

AB ülkelerinden Türkiye’nin üyelik sürecine ilişkin yapılan açıklamalardaki farklılıkların sorulması üzerine Erdoğan, söz konusu açıklamalara yabancı olunmadığını belirterek, “15 yıldır bizi hep bu açıklamalarla oyaladılar. Hala aynı açıklamalar devam ediyor” dedi.

Anayasa değişikliği referandumu sürecinde bazı Avrupa ülkelerinin Türkiye’ye karşı takındığı tutumu anımsatan Erdoğan, batı ülkelerinin terör örgütlerinin önde gelen isimlerine kendi ülkelerinde kampanya yapmaları için izin verdiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa ülkelerinin Türkiye’ye yönelik tutumuna ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

“Şu anda da kendi içlerinde birbirlerine girdiler. Yatıyorlar, kalkıyorlar AK Parti, Türkiye, Erdoğan... Tamam da bizimle ne işiniz var? Kendi içinizde seçim yapıyorsunuz, nasıl yapacaksanız yapın seçiminizi. Erdoğan’a vurmak, Türkiye’ye vurmak size oy mu kazandıracak? Bunu nereye kadar böyle götüreceksiniz? Yarın bir gün uluslararası toplantılarda ne olacak? Hollanda Başbakanı gibi mi olacak? Bak şimdi o yüzüme bakamıyor, benim zaten yüzüne hiç baktığım yok. Daha hükümet kuramadı. Bakın hükümet kurmadı. Ne hale düştü? Yarın Almanya’da da benzer şeyler olabilir. Almanya’nın şu anda elinde bulundurduğu güç Türkiye’nin sosyo-politik gücünü yok etmeye muktedir değildir. Artık Türkiye birçok şeyleri aşmış vaziyette. Türkiye bu ufku aştığı için de bunlar rahatsız oluyor. Bundan sonraki hedef artık 2023’tür.”

“Hukuk Sistemi Adil İşlemiyorsa Pis Kokular Getirir”

Zafer Çağlayan’ın adının ABD’deki iddianamede yer almasını da değerlendiren Erdoğan, bu konunun ilginç bir konu olduğunu, hukuki bir mantık içerisinde yorumlamanın mümkün olmadığını kaydetti. Erdoğan, “Bizim eski Ekonomi Bakanımıza yönelik atılan bu adımı açık söylüyorum ben Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne yönelik bir adım olarak değerlendiriyorum. Burada şahsına yönelik bir iddiayı ortaya koyabilmiş değiller. Neymiş? İran’la ilgili yaptırımları delmiş. İran’a biz Türkiye olarak bir yaptırım uygulama kararı almadık ki” dedi.

Türkiye’nin İran ile hassas ikili ilişkilerinin olduğunu anlatan Erdoğan, Türkiye’nin İran’dan doğalgaz ve petrol aldığını, bu durumu ABD eski Başkanı Obama’ya söylediğini aktardı. Ekonomi bakanının hükümetin attığı adımları uygulayanlardan bir tanesi olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmede bulundu:

“Atılan bu adımlar tamamen siyasidir. ABD bir defa bu konuyu, tabii bu gidişimizde orada da inşallah görüşme fırsatı buluruz, gözden geçirmesi lazım. Bu işlerin arkasından çok pis kokular geliyor. Rıza Zarrap olayı da öyledir, Halkbank Genel Müdür Muavini Hakan beyle ilgili konu da öyledir. Benim son ziyarette büyükelçiliğimiz önünde PKK terör örgütü mensuplarının bize adeta saldırıyor gibi bir hava içerisine girip, ABD güvenlik güçlerinin herhangi bir tedbir almaması, onları oradan derdest etmemesi de bu pis kokunun bir ifadesidir. O olayla ilgili benim korumalarım hakkında soruşturma açtılar. Hatta orada olay günü olmayan eşimin korumaları hakkında da aynı şeyi yaptılar. Bu nedir?

Bu ABD yönetiminin düşmüş olduğu aczi gösteriyor. Büyük bir devlet olabilirsin ama adil devlet olmak başka bir şeydir. Sıkıntı burada. Adil devlet olmak hukuk sisteminin adil işlemesinden geçer. Hukuk sistemi adil işlemiyorsa pis kokular getirir.”

“Onların Gücüne Bizim Portremiz Bir Güç Katacaksa Hayırlı Olsun”

Almanya’daki seçim afişlerinde kendisinin fotoğrafının ve sözlerinin kullanıldığının anımsatılması üzerine Erdoğan, isminin Almanya’daki Türkleri birleştirici olması açısından kullanılmış olabileceğine dikkat çekerek, “Eğer onların gücüne bizim portremiz bir güç katacaksa 'hayırlı olsun' derim. Keşke Almanya’nın tümünde bu seçime katılabilme imkanını yakalamış olsalardı. Ama bu bir adımdır. En azından güçlerini görmesi bakımından bir adımdır” dedi.  

“Geleceği İnşa Ederken Görüşmeler Neticesinde Her Şey Olabilir”

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin başkan yardımcısı olacağı iddialarını da değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunların hepsi suyu bulandırmaktan başka bir işe yaramıyor. Bunlar doğmamış çocuğa don biçiyorlar. Herkes bir defa yerini, konumunu bilsin. Biz Türkiye’de siyaset yapıyoruz. Sayın Bahçeli ile şu süreçte partimiz gayet güzel bir diyalog içinde oldu ve bundan sonraki süreçte bu diyaloğun, dayanışmanın temenni ederim ki güçlenerek devamı Türkiye’nin geleceği bakımından çok çok önem arz etmektedir. Bu geleceği inşa ederken görüşmeler neticesinde her şey olabilir. Bunu kimsenin bir kenara atmasına hakkı yok” diye konuştu.  

“SİHA’lar Teröristleri Vuruyor”

CHP’yi Türkiye’nin önünü kesmeye çalışanlarla koalisyon içerisinde olmakla suçlayan Erdoğan, “Ana muhalefet partisinin bir temsilcisi SİHA’larla ilgili eleştiri yapıyor. Neymiş, sivilleri vurmuş. Nerede o siviller? SİHA’lar teröristleri vuruyor. Silahlı kuvvetlerimiz, güvenlik güçlerimiz çok daha güçlü hale gelmek suretiyle terörizmle, teröristlerle, terör örgütleriyle bu mücadelesini sürdürecektir. Bunu, CHP’nin temsilcileri vesaireleri durduramaz” dedi.

“Varlık Fonu’nu Bizim Yeniden Bir Reorganize Etmemiz Şart”

Türkiye Varlık Fonu Başkanı Mehmet Bostan’ın görevden alınmasına yönelik bir soru üzerine Erdoğan, “Varlık Fonu’nda hedeflenen, arzulanan bir süreç ne yazık ki olmadı. Bu olmayınca biliyorsunuz Varlık Fonu Sayın Başbakan’a bağlı, Cumhurbaşkanı olarak benimle herhangi bir bağlantısı yoktur. Ama biz bunları Sayın Başbakanla istişarelerimizi yaparak kararımızı alırız. Sayın Başbakan da, ben de gelişmeleri gördük, böyle yürümeyeceğine karar verdi. Bu karar neticesinde de bu adımın atılması isabetlidir dedik ve Başbakan da bu konuda adımını attı. Varlık Fonu’nu bizim yeniden bir reorganize etmemiz şart. Onun da adımını inşallah Kazakistan sonrası Sayın Başbakan ile değerlendirip bu adımları da atacağız” dedi. 
 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.