Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk chp niğde milletvekili ömer fethi gürer çiftçi soner çetin recep tayyip erdoğan binali yıldırım

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na: Yiğitsen PYD’nin Terör Örgütü Olduğunu Açıkla

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ey Bay Kemal, şimdi kongre yapıyorsun. Söyle bakalım, bu PYD terör örgütü müdür? Eğer yiğitsen terör örgütü olduğunu açıkla. PKK terör örgütü müdür? Eğer yiğitsen açıkla” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin Bitlis 6. Olağan il Kongresi’nde konuştu. “Toplam 7 belediyesinin 4’ü kayyum tarafından yönetilen bir Bitlis asla bizim özlediğimiz, görmek istediğimiz bir Bitlis değildir” diyen Erdoğan, 2019 Mart seçimlerinde Bitlis’ten 7’de 7 haberi beklediğini ifade etti.

“Bu Ülkede Ne Hesap Uzmanı Kemaller Ne Muhasebeci Kenanlar Eksik Olur”

Erdoğan, bugün Türkiye’nin sınırları içinde ve dışında terör örgütleriyle savaştığını belirterek, “Ülkemiz içinden birileri de fırsat buldukları her yerde ve her zaman adeta bizimle savaşıyor. Tabi milletimiz sadece devletine ve kendisine savaş açanları görmekle kalmıyor onların arkasında kimlerin durduğunu da iyi biliyor. Bu ülkede ne hesap uzmanı Kemaller ne muhasebeci Kenanlar eksik olur. Unutmayın aynı zamanda bu ülkeye daima damgasını Sultan Alparslanlar, Ertuğrul Gaziler, Fatih Sultan Mehmetler, dün Fırat Kalkanı bugün Zeytin Dalı Operasyonu’nu yürüten aslanlarımız var Mehmetlerimiz var” diye konuştu.

“Aslanların Sahaya Çıktığı Yerde Çakallara Kuyruğunu Kıstırıp Kaçmak Düşer”

15. gününde olan Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin Erdoğan, “Aslanların sahaya çıktığı yerde çakallara kuyruğunu kıstırıp kaçmak düşer. Daha düne kadar sırtlarını dayadıkları güce güvenerek bu millete meydan okuyan teröristlerin, inleri başlarına geçince nasıl sürüngene döndüklerini görüyorsunuz” dedi.

“Parlamentoya Terör Örgütünün Verdiği Destekle Girdiler”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefete yönelik eleştirilerde bulunarak, “Türkiye’de sözde bir anamuhalefet var. Bir tanesi çıkıyor diyor ki ‘PYD bir terör örgütü değildir’ senin zaten PKK’dan ne ayrılığın var ki o da PKK için terör örgütü değildir diyor. Çünkü onlar parlamentoya terör örgütünün verdiği destekle girdiler, yoksa demokratik yollarla değil. Benim Bitlis’teki bütün ilçelerimizi, köylerimiz tehdit ederek aldıkları oylarla gelip girdiler. Bakıyorsunuz bir başka milletvekili çıkıyor, Türkiye’nin Afrin’e girişini bir işgal olarak ifade ediyor” dedi.

“Yiğitsen Açıkla”

Erdoğan, partisinin 36. Olağan Kurultay’ında olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenerek, “Ey Bay Kemal, şimdi kongre yapıyorsun. Söyle bakalım, bu PYD terör örgütü müdür? Eğer yiğitsen terör örgütü olduğunu açıkla. PKK terör örgütü müdür? Eğer yiğitsen açıkla. YPG terör örgütü müdür? Eğer yiğitsen açıkla ama açıklayamayacaksın çünkü sen onların Meclis’teki temsilcileriyle kol kola dolaşan birisisin” şeklinde konuştu.

“Biz Saldırmıyoruz Sadece Uyarıyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği’ne sert tepki göstererek şunları kaydetti:

“Avrupa Birliği parlamentosu toplantısında bir grup milletvekilleri, parlamenterler boyunlarına paçavralar bağlamışlar. Bu Avrupa Birliği ne menem kuruluştur ya. Bir taraftan PKK’yı terör örgütü olarak tanıyacaksın öbür taraftan terör örgütünün paçavralarını boynuna takıp parlamentoya girenlere buyur diyeceksin. Bu nasıl bir anlayıştır, bu nasıl bir birliktir, böyle bir şey nasıl yapabilirsiniz. Ondan sonra Türkiye’den size seslendikçe ‘Türkiye bize niye bu kadar saldırıyor’ biz saldırmıyoruz sadece uyarıyoruz. Asıl saldıran varsa sizsiniz çünkü bugüne kadar Avrupa’da terör örgütünü besleyen ülkeler var. Terör örgütünü ayakta tutan ülkeler var. Biz de şimdi sizleri uyarıyoruz bunları uyarmadan eğer siz kenara köşeye sıkıştırmazsanız bilesiniz ki Türkiye, sizi uyarmaya devam edecektir.

“Şu An Afrin’de Kullanılan Silahların Bugün Yüzde 60-70’i Yerli”

Çok enteresan anamuhalefetin Genel Başkanı ne diyor ‘bir delikli tüfeği bile üretemezsen nasıl savaşacaksın’ vah zavallı vah, sen bu ülkede neler yapıldığının farkında değilsin. Şu anda Afrin’de kullanılan silahların bugün yüzde 60-70’i yerlidir Bay Kemal.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.