Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari atatürk yapı kredi operasyon

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Macron’a Sert Tepki: Arabuluculuk Lafı Haddini Aşan Bir Beyandır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a sert tepki göstererek, “‘Türkiye ile SDG arasında arabulucu olabiliriz’ lafı, eğer bu şayet doğruysa ki bunu söyleyen kişinin haddini ve boyunu çok aşan bir beyandır. Siz kim oluyorsunuz ki bir terör örgütüyle Türkiye arasında arabuluculuk ifadesini ağzınıza alabiliyorsunuz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu. Erdoğan, gerçekleştirdikleri değişimle AK Parti’deki metal yorgunluğundan kurtulduklarını ifade ederek, yeniden diriliş hamlesine başladıklarını belirtti.

“ARAMIZDAKİ BAZI ARKADAŞLARIN AÇIKLAMALARI BİZİ ÜZDÜ”

2017 büyüme rakamlarını değerlendiren Erdoğan, Türkiye’nin yüzde 7.4'lük büyüme oranıyla dünya ekonomisinin yüzde 85'ini temsil eden G20 ülkeleri arasında birinci sırada yer aldığını kaydederek, “Kredi derecelendirme kuruluşlarının ülkemizin aleyhinde nasıl yayınlar yaptığını, Türkiye'ye küresel sermayenin girmemesi için ne gibi gayretler içerisine girdiklerini biliyorsunuz. Hatta bu oyuna gelip aramızdaki bazı arkadaşların, kusura bakmasınlar, ülkemizdeki ekonomik durumun sıkıntılı olduğuna dair açıklamalar yapacak kadar yanlışın içerisine düştüklerini de ve bunu toplantılarda yaptıklarını da duymak bizi üzmüştür. Ortada bir büyük başarı var 11.2’yi üçüncü çeyrekte yakalamışsın biz 7-7.5’i konuşuyoruz. Bir insan kendi ayağına kurşun sıkar mı ve ülkenin bu psikolojik üstünlüğünü uluslararası camiaya vermesi gereken arkadaşlarım bu tür yanlışı yaparlarsa bunun affedilir yanı olamaz” diye konuştu.

AFRİN’DE ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİST SAYISI 3 BİN 800’Ü BULDU

“Zeytin Dalı Harekatımız başarıyla sürüyor” diyen Erdoğan, Afrin bölgesindeki Zeytin Dalı Harekatı’nın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısının 3 bin 800’ü bulduğunu açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tel Rıfat başta olmak üzere çevredeki diğer bölgelerin kontrolünü sağlamak üzere harekatın devam ettiğini belirtti.

SİNCAR KANDİL’İN ALTERNATİFİDİR”

Erdoğan, Irak’ta da bölücü terör örgütünü üstlendiği yerlerden çıkarmak ve faaliyetlerini tamamen sona erdirmek kararında olduklarını ifade ederek, “Şimdi gündeme niye Sincar girdi? Sincar, Kandil'in bir alternatifidir. Bizim için Kandil neyse Sincar da odur. Dolayısıyla Sincar PKK'dan, terör örgütlerinden, ismi ne olursa olsun, temizlenene kadar bu devam edecek. Onun için bir gece ansızın oraya da gidebiliriz, hiç belli olmaz” dedi.

MACRON GARİP GARİP ŞEYLER SÖYLÜYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Suriye Demokratik Güçleri’ni (SGD) temsil eden bir heyeti Elysee Sarayı’nda kabul etmesine de sert tepki gösterdi. Erdoğan, şöyle konuştu:

Teröristlere isim koymakla değil onları ortadan kaldırmakla meşgulüz. Son dönemde özellikle Fransa’nın yanlış bulduğumuz ve yanılgılardan kaynaklandığını umduğumuz tavrından üzüntü duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Geçen hafta Macron'un kendisiyle bizzat görüştüm. Baktım garip garip şeyler söylüyor. Tabii garip garip şeyler söyleyince de kendisine biraz frekansı yüksek oldu ama söylemek zorunda kaldım. Çünkü bizim Silahlı Kuvvetlerimizi, bizi, kalkıp da asla kabullenemeyeceğimiz bir yere oturtmak kimsenin haddine değil.

Eskiden beri ülkelerinde serbestçe faaliyet gösteren terör örgütü mensuplarını dün bir kez daha en üst düzeyde ağırlayanlar, bunun Türkiye'ye karşı husumet ifadesinden başka bir anlamı olmadığını bilmelidir. Aynı terörist grubunun bir kısmı ise daha bu sabah yol yapım çalışması yapan işçilerini emniyetini sağlamakla görevli güvenlik güçlerimize saldırmışlardır. Saldırıda 6 güvenlik koruyucumuz şehit olmuş, 4 askerimiz ve 3 güvenlik koruyucumuz yaralanmıştır.

Ey Batı, 'SDG' dediğiniz Suriye Demokratik Güçleri, bu terör örgütünün aynısıdır. Bunlarla siz, bizi aldatmaya çalışıyorsunuz. Kusura bakmayın, biz bunların hepsinin temelini biliriz, hücrelerini okuruz. Dolayısıyla, bunları bize yutturamazsınız. Bunların adresine varana kadar, hepsinin künyesi bizde var. 24 saatte bir ismini değiştirseniz, biz bunları tanırız.

“SİZ KİM OLUYORSUNUZ Kİ ARABULUCULUK İFADESİNİ AĞZINIZA ALABİLİYORSUNUZ”

‘Türkiye ile SDG arasında arabulucu olabiliriz’ lafı, eğer bu şayet doğruysa ki Cumhurbaşkanlığı Sözcüsüne bunu muhatabı olarak kendisi vermişti oda bu ifadeyi kullanmış bunu söyleyen kişinin haddini ve boyunu çok aşan bir beyandır. Türkiye'nin ne zamandan beri terör örgütleriyle bir masaya oturmak gibi sorunu var? Nereden çıkardınız bunu? Siz terör örgütleriyle masaya oturabilirsiniz ama Türkiye, terör örgütleriyle mücadelesini Afrin'de olduğu gibi yapar. Siz kim oluyorsunuz ki bir terör örgütüyle Türkiye arasında arabuluculuk ifadesini ağzınıza alabiliyorsunuz.

"FRANSA'NIN HİÇBİR TERÖR ÖRGÜTÜNDEN ŞİKAYETÇİ OLMA HAKKI KALMADI”

‘Söyle bana arkadaşını söyleyeyim sana kim olduğunu’ sözü bu işi çok iyi tanımlıyor. Bunların arkadaşlarının YPG'liler yani bölgemizdeki en eli kanlı, en ahlaksız, en haysiyet yoksunu, en insanlık düşmanı teröristler olduğunu gördük. Bu tavrından sonra Fransa'nın hiçbir terör örgütünden, hiçbir teröristten, hiçbir terör eyleminden şikayetçi olma hakkı kalmamıştır. Teröristlerle yatıp kalkan hatta onları saraylarında ağırlayanlar, yaptıkları yanlışı er geç anlayacaktır.

Suriye'den, Irak'tan canını kurtarıp kaçan teröristler, Fransa'nın bu politikasından aldıkları cesaretle oraya doluştuğunda ümit ediyoruz ki bizden yardım istemeye kalkmazlar.

“KILIÇDAROĞLU’NUN GRUP KONUŞMASI YENİLİR YUTULUR DEĞİL”

Türkiye’nin bir diğer önemli sorununun da ana muhalefet sorunu olduğunu belirten Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik de eleştirilerde bulunarak, “Bu kişi artık tamamen siyasettin konusu olmaktan çıkıp tıbbın meselesi haline gelmiştir” dedi.

Erdoğan, grup toplantısındaki konuşması nedeniyle Kılıçdaroğlu'na 250 bin liralık tazminat davası açtığını belirterek, "Çünkü grup konuşması, artık yenilir yutulur bir konuşma değil, ahlaksızlıkta tam bir tavan yapmış konuşma. Biz bunları yiyemeyiz, bu bizim ne onurumuzla ne şahsiyetimizle ne iktidar partisi olarak partimin genel başkanlığının kabullenebileceği ifadeler değildir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.