Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp abd Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

DEVA Parti'li Dereli: "Öğretmen Açığı Büyürken, Yarım Milyon Öğretmen Atama Bekliyor"

DEVA Partisi Eğitim Politikaları Başkanı Zehra Zeynep Dereli, "Ülkemizde öğretmen açığı her geçen gün büyürken yarım milyon öğretmenimiz ise öğrencilerine, sınıflarına, okullarına kavuşabilmek için atama bekliyorlar." dedi. 

DEVA Partisi Eğitim Politikaları Başkanı Zehra Zeynep Dereli 24 Kasım Öğrtetmenler Günü dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Dereli açıklamasında şu ifadelerde bulundu: 

"Bugün 24 Kasım Dünya Öğretmenler Günü. Ülkemizde öğretmenlerimizin durumu bu güzel günü buruk kutlamamıza neden oluyor.

Öğretmenlerimiz bugün ne yazık ki farklı statülerde görev yapmalarının yanı sıra diğer meslek mensubu devlet memurlarına kıyasen en düşük ücreti alan kamu görevlileri konumundalar.

Ülkemizde öğretmen açığı her geçen gün büyürken yarım milyon öğretmenimiz ise öğrencilerine, sınıflarına, okullarına kavuşabilmek için atama bekliyorlar.

Sayıştay Raporları da söylüyor: Atamalarda liyakat yok!

Mevcut öğretmen kadrolarının dağılımında ülke geneli ve iller açısından dengesizlik mevcuttur ve planlamadaki zafiyetler nedeniyle öğretmen açığı sorunu çözüme kavuşturulamamıştır. Kısıtlı olan mevcut yetişmiş insan kaynağı ve buna bağlı olarak mali kaynaklar verimli kullanılmamaktadır. Uygulamada norma aykırı atamalar nedeniyle birçok kurumda öğretmen fazlalığı, buna karşın birçok kurumda da öğretmen açığı bulunmakta ve atamalarda liyakat esas alınmamaktadır. Bunları sadece biz değil Sayıştay Raporları da söylüyor.

Sorunların çözümü için atılacak adımları biliyoruz

1) Öğretmenlik mesleğinin statüsü ve sosyal gereksinimleri, yükümlülükleri, sorumlulukları ve hakları için katılımcı bir anlayışla ve toplumsal mutabakatla hazırlanacak Öğretmenlik Meslek Kanunu yasalaşmalıdır.

2) Öğretmenlerin çalışma koşulları iyileştirilmelidir.

3) Meslekte kariyer basamakları ve uzmanlık uygulamalarının adaletli bir biçimde yürütülmesine dayanak oluşturulmalıdır.

4) Tüm öğretmenlerin eşit statüye sahip olduğu ve öğretmen yeterliliklerine sahip olmayan kimsenin öğretmen olarak görev yapmadığı bir düzenleme gereklidir.

5) Hiçbir sınıfın öğretmensiz kalmamasını güvence altında tutmak önemlidir.

6) Atamalarda liyakat esas alınmalı sözlü mülakat kaldırılmalıdır.

Hiçbir öğretmen atanamadı diye hayatına son vermeyecek

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün “Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk hâlinde yaşatır; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder” sözü bize yol gösterici olacaktır. Ülkemizin bekası, toplumun yaşam refahının yükseltilmesi için eğitim en birincil önceliğimiz olacaktır.

Söz veriyoruz; bizim iktidarımızda hiçbir öğretmenimiz maddi sıkıntı çekmeyecek, atanamadı diye hayatına son vermeyecek, sınıflar öğretmensiz, öğretmenler öğrencisiz kalmayacak…

Ücretsiz internet, ücretsiz bilgisayar, yurtdışında mesleki gelişim programları gibi imkânlarla eğitim sistemimizin ana öznelerinden olan öğretmenlerimize gereken tüm teknik ve donanımsal altyapıyı sunacağız.

Tarihimizin her döneminde, özellikle son dönem COVID 19 sürecinde özverili çalışmalarını ortaya koyan, eğitimin her şart ve koşulda devamını sağlayan fedakâr öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü saygıyla kutlarız."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.