Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası Hakkari HAVA HAREKATI erdoğan çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon başbakan binali yıldırım

Ekonomide Kıyamet... !!! Ege Cansen: CHP 'Tefeci' Faizi Veriyor!

-70'li yıllardan itibaren Türk ekonomisindeki en büyük şirket ve holdinglerin başında yer alan ve bugünün köklü firmalarının temellerinin atılmasında önemli katkıda bulunan, şimdilerde bir köşe yazarı olarak hatırı sayılır okuyucu kitlesine sahip bulunan duayen ekonomist Ege Cansen, CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin "tefeci faizi" verdiğini belirtti.



-Ege Cansen söz konusu açıklamalarını konuk olduğu bir televizyon kanalında yaptı.

ANKARA (ANKA) - Türkiye'nin duayen ekonomisti Ege Cansen, CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin "tefeci faizi" verdiğini belirterek; aksine "Türkiye'nin tefeci faizi ödediğini" savunan Kemal Kılıçdaroğlu, Faik Öztrak ve İyi Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray gibi kişilerin iddialarını boşa düşürmüş oldu.

-CHP'Lİ BELEDİYE TEFECİ FAİZİ VERİYOR

70'lerden itibaren, başta Arçelik olmak üzere, Türk ekonomisinin en büyük şirket ve holdinglerini yöneterek bugünün dünya ihracat devi Türk firmalarının harcında önemli katkısı bulunan, şimdilerde ise bir köşe yazarı olarak hatırı sayılır okuyucu kitlesine sahip bulunan duayen ekonomist Ege Cansen, CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin "tefeci faizi" verdiğini belirtti.

Ege Cansen söz konusu açıklamasını, 7 Nisan tarihinde BloombergHT televizyonunun Ekonomik Görünüm programında şöyle yaptı:

"IMF'ye gitmeme konusu enteresan. Türkiye'nin yapısında böyle bir hadise var. IMF'ye gitmeyip ne yapıyor swap yapıyor. Daha yüksek yüzdelerle, faizlerle borç alıyor. Yani bakın İstanbul Büyükşehir Belediyesi 360 milyon dolarlık tahvil çıkardı, beklenen faiz yüzde 11. Yani bu tefeci faizi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Türk devletinin bir parçasıdır. Yani devlet kendisi borçlanırken, o da çok yüksek. 6.25, sonra 8'e kadar çıktı... E 11 ! Yani Türkiye dolarla yüzde 11 mi büyüyor? Yani İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bu aldığı borçla yüzde 11'in üstünde bir dolarda randıman mı temin edecek? Hayır edemeyecek. E ne yapacak o zaman? Başka yerlerden buraya transfer edecek. Nasıl çıkıyor bu iflas takas primi denen şey, yani CDS, bir, iki, üç, dört, beş, şimdi 6 mı ne oldu bilmiyorum bu tahvilden sonra.

Şimdi dikkat ederseniz hiçkimse hiçbirşeyden vazgeçmiyor. Ne köprüden, ne tünelden, ne harcamadan, ne şundan, ne bundan. Ama bu hadise böyle olmaz ki. Yani stratejik hedefi koyduğunuz zaman ona ulaşmak için bazı ödünler vermeniz lazım. Mesela Türk toplumu bilecek ki, anlatacağız ki, belki bir süre reel gelir artmayacak, belki geri gidecek. Şimdi bunu söylemeyiz, söylemiyorsunuz ama aynen oluyor. Söylesen daha iyi hiç olmazsa."

Ege Cansen millet ittifakının aksine; hükümetin üretim ve ihracatla büyüme politikasının iktisadi olarak doğru olduğunu savunarak foncu medya, CHP ve İYİ parti sözcüleri ve trollerinin hedefi olmuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.