Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Ekşi Sözlük'te Uçaktan Düşen Afganlara ‘Hakaret’ Yağdı!

Yeni CHP'nin lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "parlak çocuklar" diye gençlere örnek gösterdiği Ekşi Sözlük'te "uçaktan düşen Afganlar" konusunda yapılan "yorumlar" iğrendirdi.

-Yeni CHP yönetiminin gençliğe örnek gösterdiği Ekşi Sözlük'te uçaktan düşen Afganlar için "Ülke olarak 2 tane afgan cihatçının gelmesinden kurtulduk", "Tom Cruise filmde yaptı bizde yaparız demişler", "Görüntü kalitesi daha iyi olan video paylaşılmış", "Çok zeki insanlarmış rahmetliler...", "bir de iyi tarafından bakmak lazım: iki işgalciden kurtulduk. Benimle aynı gezegende yaşamaktan, aynı oksijeni solumaktan utananlara ekleme: yallah mars’a! başka elementleri soluyun!" gibi yorumlar yapıldı.

ANKARA(ANKA) - Yeni CHP'nin lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından büroları ziyaret edilen, "parlak çocuklar" diye tanımlanan ve gençliğe örnek gösterilen Ekşi Sözlük adlı internet sitesinde uçaktan düşen Afganlar konusunda yapılan yorumlar iğrendirdi. İsteyenin istediği kişi ve kuruma istediği ölçüde küfretme özgürlüğü tanınan Ekşi Sözlük muhalefet tarafından kışkırtılırken devletin de bu sitenin sorumluları karşısındaki acziyeti de sürüyor.

Yeni CHP tarafından demokratik tartışma kültürüne örnek gösterilen Ekşi Sözlük'te uçaktan düşen Afganlar hakkında yapılan yorumlardan ilk birkaç tanesi şöyle:

-"Ülke olarak 2 tane afgan cihatçının gelmesinden kurtulduk",

-"Tom Cruise filmde yaptı bizde yaparız demişler",

-"Görüntü kalitesi daha iyi olan video paylaşılmış",

-"Çok zeki insanlarmış rahmetliler...",

-"Bir de iyi tarafından bakmak lazım: iki işgalciden kurtulduk. Benimle aynı gezegende yaşamaktan, aynı oksijeni solumaktan utananlara ekleme: yallah mars’a! başka elementleri soluyun!"

-"video gerçek mi değil mi bilmiyorum..
bence gerçek değil.

gerçekse de, muhtemelen kanada tutunma değil ama daha önce de denenmiş bir yol olan, uçağın iniş takımına saklanarak kaçmaya çalışan kişilerin düşüş görüntüsü olabilir.

fakat çaresizlik vs diyerek acındıranlar da, fav peşinde koşandan farksız bence.

aptallık ile çaresizlik arasında fark var. uçağın kanadına tutunup ülkeden kaçacağını düşünecek kadar beyinsiz biriyse, zaten doğal seleksiyon gereği çoktan ölmesi gerekirdi."

-"videoda uçağa atlayıp kaçmak isteyenlerin hepsi erkek.
gerçek çaresizliği, suriye'de savaş ilk patladığında çoluk çocuk mülteci kamplarına akın edenlerde gördük.
afgan erkekleriyse sadece yırtmak için kaçıyor ve bu durumu eleştirmek ırkçılık değildir. buna klavye başından çaresizlik diye acindiranlar da showmendir."

-"Afganların komple türkiye'ye gelmeleri durumunda genel ıq ortalamasını bir 15 puan falan düşüreceklerine delalet eden olaydır."

-"hayat kısa afganlar uçuyor. afgan ölür, sen uçuşu hatırla."

-MUHALEFET SIRTINI SIVAZLARKEN DEVLET ACİZ

Ekşi Sözlük denilen sitede Afganlara yapılan hakaretler 78 sayfa boyunca uzuyor. Muhalefet partileri buradaki ortamı demokratik tartışma kültürü diye destekleyip "parlak" çocuklar diye Türk gençliğine örnek gösterirken, devletin sitenin sorumluları karşısında suskunluğu ve acziyeti sürüyor.

Anahtar Kelimeler:
ChpAfganEkşi Sözlük
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.