Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan ClinicExpert Melatonin hormonu Nicolas Baldeyrou Bharat Biotech Mangal

“Elinizdeki Gücü Bir Silah Olarak Görmekten Vazgeçin”

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, “Kanun yapma gücü ve yetkisini, iktidarlarını sürdürmeye yönelik bir silaha dönüştürmeye kalkışanların siyasi akıbetleri herkesin malumudur. Buradan tekrar uyarıyorum; elinizdeki gücü bir silah olarak görmekten vazgeçin. Unutmayın ki hiçbir silah sahibine sadık değildir. Gün gelir sahibini vurur." dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında konuştu.

AK Parti ve MHP’nin gündeme getirdiği seçim kanunu teklifine değinen Dervişoğlu, "Hazırlanan kanun teklifi TBMM Başkanlığı'na sunulmadı. Teklif kamuoyuyla paylaşıldığından itibaren de çeşitli tartışmalar yaşanıyor. Anlaşılan önerilen kanun teklifinin, değişiklikleri yönüyle kamuoyunda tartışılmasını arzuluyorlar. Her derde deva televizyon yorumcuları ve köşe yazarları diledikleri tartışmaları yapsınlar. Biz yapay tartışmalarla meşgul olmayacak ve Türkiye'nin gerçek gündemini konuşmaya devam edeceğiz." dedi.

“SİYASİ CİNGÖZLÜKLER İÇERİYOR”

Teklifte yer alan bazı maddelere dikkat çeken Dervişoğlu, "Seçim kurullarının oluşturulması, seçim yasaklarıyla ilgili hükümler, seçmen kütüklerinin oluşturulması, muhtarlık seçimleriyle ilgili çeşitli hususlar bizim tarafımızdan bakıldığında bir takım siyasi cingözlükler içeriyor. Ama herkes müsterih olsun Türkiye bu cingözlüklere ziyadesiyle alışkındır." değerlendirmesinde bulundu.

“BURADAN UYARIYORUM”

Geçmişte yaşanan seçim kanunu değişikliklerini hatırlatan Dervişoğlu, "Defalarca söyledim; kanun yapma gücü ve yetkisini iktidarlarını sürdürmeye yönelik bir silaha dönüştürmeye kalkışanların, siyasi akıbetleri herkesin malumudur. Buradan tekrar uyarıyorum; elinizdeki gücü bir silah olarak görmekten vazgeçin. Unutmayın ki hiçbir silah sahibine sadık değildir. Gün gelir sahibini vurur." ifadelerini kullandı.

“ASIL DEĞİŞMESİ GEREKEN UCUBE SİSTEM”

Milletin seçim kanunu değişikliği yerine erken seçim beklediğini dile getiren Dervişoğlu, "Siz bütün bunları yaparak, kendinize ve iktidara uygun kanun tekliflerini TBMM'nin gündemine taşıyarak siyasi kaderinizi belirleyemezsiniz. İktidarları zorunlu kılan ve demokratik hayatımızı gerçek anlamda zedeleyen seçim kanunun eksiklikleri değildir. Asıl değiştirilmesi gereken bugünkü ucube sistemdir. Öncelikler Türkiye'yi otokratik bir rejime doğru eviren Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin değiştirilmesi gerekmektedir. Milletimizin asıl beklentisi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden behemehal vazgeçmek, iyileştirilmiş güçlendirilmiş parlamenter demokratik sistemi yeniden inşa etmektir" şeklinde konuştu.

“BÜTÜN KÖTÜLÜKLERİN BEDELİNİ ÖDEYECEKSİNİZ”

İktidara seslenen Dervişoğlu şöyle devam etti:

"Anayasa yapıyorsunuz Erdoğan'a göre. İhale yasası yapıyorsunuz yandaşlara göre. Seçim kanunu yapıyorsunuz Cumhur İttifakı'na dahil partilere göre. Millet adına iş yapmaya ne zaman başlayacaksınız? Ne yaparsanız yapınız. Sandık milletin önüne geldiğinde yaptığınız bütün kötülüklerin bedelini ödeyeceksiniz. Beyhude çabalamayınız. Buza yazı yazmaya kalkmayınız. Sandığı milletin önüne getirin ve kaderinizi görün."

Sözlerinin devamında doktorların 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlan Dervişoğlu, "Gidecek olanların kendileri değil, AK Parti iktidarının olacağının müjdesini veriyorum." diye ekledi.

“DOĞRU DÜRÜST KANUN YAPIN”

Dervişoğlu, basın toplantısının sonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Seçim kanunu teklifine göre, her partinin kendi oyuyla milletvekili çıkaracağının ve 'artık oy'lardan faydalanılamayacağının hatırlatılması üzerine Dervişoğlu, "Nispi temsil sistemine dönülüyor. İttifak içerisindeki oylar bir takım avantajlar sağlayabiliyordu. Onun yansımalarını da geride bıraktığımız seçimde gördük. Bize göre o günkü kanun da bize göre eksikti ki mahsurlarını konuşuyoruz. Bugün gündeme gelen kanun da eksik ki, muhtemel sonuçlarını konuşuyoruz. Bizim iktidara söylediğimiz o zaten; doğru dürüst kanun yapın, üzerinde tartışalım." dedi.

"Bu iktidarın kanun yapma tekniği; acelece komisyondan geçirmek, acelece genel kurulda oylatmak" diyen Dervişoğlu, şöyle devam etti:

"Bunlar yapmış oldukları kanun tekliflerini, siyasi partilerle konuşmadan TBMM'ye getiriyorlar. Seçim kanunu ya da siyasi partiler kanununda düzenleme yapacaksanız, bunu kamuoyu önünde ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla da paylaşmak suretiyle gerçekleştireceksiniz. Şimdi acelece yine önümüze geldi. İçine bakıyoruz, iktidarın lehine bir takım düzenlemeler var. Bunlar siyasi cingözlük olarak tarafımızdan tarif ediliyor. İktidarın siyasi cingözlüklerine Türk milletinin kaderini kurban ettirmeyeceğiz. Bu, daha önce yapılan işler gibi gizlice hazırlandı. Kişiye özel Anayasa yapıyorlar, yandaşlarına göre ihale yasası düzenliyorlar. 59 kere yasayı değiştirmişler 200'den fazla madde değişikliğini içeriyor. Şimdi de seçim yasası getiriyorlar iktidarın lehine bir yasa bu. Biz de İYİ Parti olarak diyoruz ki; ne yaparsanız yapın, kaderinizden kurtulamayacaksınız. Bu iktidar yolcudur, İYİ Parti hancıdır. Bunu herkes iyi bilsin."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.