Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk çiftçi binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hüddam 3: Lamia Sebahat Aydın İrlandayı Avrupanın Bulut Merkezi Yapacak ClinicExpert

Erdem: Zarrab’a Yönelik Bu Koruyucu Tavrın Sebebi Nedir?

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Wall Street Journal’de yer alan iddialara ilişkin Adalet Bakanı Bozdağ’a yazılı soru önergesi verdi. Önergede, “Zarrab’a yönelik koruyucu tavrın gerekçeleri nedir?” diye soran CHP’li Erdem, Bakan Bozdağ’a “Gülen’in iadesi mi yoksa Zarrab’ın serbest bırakılması mı sizin için daha önemli?” sorusunu yöneltti.

ABD merkezli uluslararası günlük haber gazetesi Wall Street Journal’de 15 Kasım tarihli bir haberde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın ABD Adalet Bakanı Lynch’ten Reza Zarrab’ın serbest bırakılmasını talep ettiğine ilişkin iddialar yer aldı.

CHP’li Erdem önerge gerekçesinde Reza Zarrab davasının savcısı Bharara’nın mahkemeye bir dilekçe vererek Türk hükûmetini Zarrab davasına müdahale etmeye çalışmakla suçladığını da belirtti.
 
“ABD’deki Yargının Türkiye’deki Gibi Talimatla Yönetildiğini Mi Sandınız?”
 
Erdem, Bozdağ’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu önergede şunları sordu:
 
“1.ABD Adalet Bakanı Lynch’le yaptığınız görüşmelerde Zarrab’a yönelik koruyucu tavrınızın gerekçeleri nedir?
2.Şahsınıza ABD’deki yargının Türkiye’deki gibi ‘talimatla yönetildiğini’ düşündüren şey başkanlık sistemi midir?
3.Zarrab’ın adil bir şekilde yargılanmaya devam ederse ABD’ye yönelik herhangi bir diplomatik yaptırım kararı alınacak mıdır? ABD’yle ilişkiler ‘gözden geçirilecek’ midir?
4.Zarrab’ın suçlu olduğunun tespit edilmesi Türkiye için ne gibi bir itibar kaybına neden olacaktır? Bu itibar kaybını düzeltecek ne gibi önlemler düşünülmektedir?
5.Hükûmetiniz açısından Gülen’in iadesi mi yoksa Zarrab’ın serbest bırakılması mı daha büyük bir öneme sahiptir? Adalet Bakanı’na yönelik Gülen’in iadesi için benzer telkinlerde bulundunuz mu?
6.Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’la görüşmesinde de Zarrab’ın serbest bırakılması için telkinlerde bulunduğu iddiası doğru mudur?
7.Ülkemizin en üst temsilcilerinin uluslararası mahkemelerde ‘yolsuzluk ve hırsızlıkla’ suçlanan bir kişinin serbest bırakılması için kulisler yapacak duruma düşmesinin nedenleri nedir?
 

Anahtar Kelimeler:
Eren ErdemReza Zarrab
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.