Erdoğan’dan Tezcan’a 50 Bin TL’lik Tazminat Davası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan’a 50 bin TL’lik tazminat davası açtı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan için ‘faşist diktatör’ ifadelerini kullanan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, hakkında dün suç duyurusunda bulunulmasının ardından bugün de manevi tazminat davası açıldı.

Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın, Tezcan’a tazminat davası açtıklarını sosyal medya hesabı Twitter’dan duyurdu. Tezcan hakkında dün yapılan şikayetin ardından bugün de 50 bin TL’lik manevi tazminat davası açtıklarını belirten Aydın, “Sayın Tezcan, yasal haklarımızı kullanmamız üzerine soruşturma açılmasını faşist diktatörlük iddiasına dayanak gösterebilmiştir. Bir ülkenin Cumhurbaşkanının hakkını mahkemelerde arıyor olması, o ülkenin demokratik hukuk devleti olduğunun alamet-i farikasıdır. Demokratik hukuk rejimleri, herkesin istediğini söyleyebildiği, hakaret edebildiği rejimler değildir. İfade hürriyetinin sınırlarından biri, başkalarının onur, şeref ve saygınlığının korunmasıdır” dedi. Tezcan’ın açıklamalarının, emsal yargı kararları dikkate alındığında ifade hürriyetinin sınırlarını aşan ve hakaret teşkil eden açıklamalar olduğunu söyleyen Aydın, “Elbette ki bu nitelikteki açıklamaların hukuk çerçevesinde bir yaptırımı olacaktır. Yapmaya çalıştığımız da hukukun işletilmesinden ibarettir” dedi.

‘Cumhurbaşkanı'na hakaret etmek’ten adli kontrol uygulanan ve yurtdışı çıkış yasağı konulan Tekirdağ’ın Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’a destek vermek için kente gitmiş, burada Aydın daha öncede Cumhurbaşkanı Erdoğan adına, Tezcan hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da Tezcan için soruşturma başlatmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.