Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti binali yıldırım Melatonin hormonu Bharat Biotech Mangal En İyi Uluslararası Film Cansu İvecen Kuru Gürültü Halil İbrahim Bekdemir

Gürer: “Hastanelerde Randevu Alabilmek Her Geçen Gün Zorlaşıyor”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ve 182 numaralı hasta randevu sisteminde yaşanan sorunların belirlenip her iki sisteminden revize edilmesi için Meclis Araştırması açılmasını istedi. 

CHP Milletvekili Gürer, başta üniversite hastaneleri olmak üzere hastanelerde randevu alabilmenin her geçen gün biraz daha zorlaştığına dikkat çekerek, MHRS ve 182 numaralı hasta randevu sisteminin artan nüfus ve hasta sayısına göre entegrasyonunun yapılmasının şart olduğunu belirtti. 

ÜNİVERSİTE HASTANELERİNDEN RANVEDU ALABİLMEK EZİTEYE DÖNÜŞTÜ 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, sağlıklı yaşayabilmek için sağlık hizmetlerine konforlu ve kolay erişebilir olmanın, toplumun her kesimi için en tabive vazgeçilmez bir ihtiyaç olduğuna dikkat çekerek, “Ancak ülkemizde hem hastalar için hem de hasta yakınları için, hastanelerden ve özelliklede üniversite hastanelerinden randevu almak her geçen gün daha da zorlaşmaktadır” dedi.

RANDEVU ALAMIYOR

Acil hastaların dahi sorunlar yaşandığını,farklı illere sevk konusunda yer bulunamadığını, hasta muayenesinin her geçen gün çok daha büyük bir eziyet haline geldiğine vurgu yapan Gürer, “182 numaralı telefon aracılığı ile randevu almak istediğinizde ayın belli günlerinde belli saat aralıklarında aramanız gerekmekte olup; böyle bir hizmet ağı var gibi görünmekte ancak bu hizmetin etkin ve verimli kullanılabilirliği hastalar ve hasta yakınları tarafından yapılan şikayetler neticesinde yeniden revize edilmesinin zorunlu hale geldiği aşikardır” diye konuştu.

MHRS’NİN BAŞARI ORANI İNCELENMELİ 

CHP Milletvekili Gürer, MHRS aracılığı ile randevu almak istenildiğinde de istenilen kriterlerde randevu oluşturma başarı oranının incelenmesi gerektiğini belirtti.

İNOVATİF DEĞİŞİKLİKLER ŞART

Hasta, yaşlı, engelli demeden sabahın erken saatlerinde hastaneye gitmek hasta muayene sırası almak, muayene olmak ve tetkiklerinizi yaptırmak için ayrı bir sıraya daha girmek gerektiğine işaret eden Güre, “Öyle ki haberlerde, sosyal medyada yer alan şikayet sitelerinde yayınlanan verilere göre, MHRS ve 182 numaralı hasta randevu sistemlerinin acilen revize edilmesi ve inovatif değişikliklerle her geçen gün artan nüfus oranına ve hasta sayısına göre entegrasyonu yapılması ihtiyaç görülmektedir” ifadelerini kullandı. 

RANDEVU VE SEVK ZİNCİRİNDEKİ SORUNLAR İNCELENMELİ 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, sorunun mutlak surette incelenip randevu ve sevk zincirinde oluşan olumsuzlukların neden ve niçini ile ele alınıp çözüme yönelik önermeler sunabilecek bir araştırma yararlı olacağını vurguladı. Gürer, doktor sayısının yeterli olmadığını ve bir doktor olan yerde doktor seçme hakkı  oluşmadığını ve bazı branş doktorlarının birçok hastanede olmadığını da ifade etti. “Sorun sağlık sorunu daha çözümcü yaklaşımlar oluşturulmalıdır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.