Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin beşiktaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan chp niğde milletvekili ömer fethi gürer Shanghai Astronomi Müzesi chp haberleri tesk genel başkanı bendevi palandöken türkiye istatistik kurumu recep tayyip erdoğan palandöken tüik ORDU

Gürer: “Tarımdaki Birikmiş Sorunlar Bakan Değişikliği İle Değil, Zihniyet Değişikliği İle Çözülebilir”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tarımda yaşanan sorunların çözümü için Bakanın değişmesinin yeterli olmayacağını, sorunların ancak tarım politikasının değişmesiyle çözülebileceğini söyledi. 

PAKDEMİRLİ’NİN YERİNE KİRİŞÇİ ATANDI 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin affını isteyerek yerine Vahit Kirişçi’nin Bakan olarak atanmasını yorumladı.

ZİHNİYET DEĞİŞMEDİKÇİ SORUNLAR ÇÖZÜLMEZ

Gürer, tarımda zihniyet değişmedikçe Bakan değişikliğinin sorunların çözümü için yeterli olmayacağını ifade eden Gürer, “Cumhurbaşkanı her konuda tek yetkili; tarım politikasını da o belirliyor. Kamucu bir tarım politikasına dönüş olmadan, sürekli bakan değişikliği yapılarak sorunların çözümü mümkün görünmüyor” dedi. 

TARIMDA PLANLAMA ŞART

Tarım Bakanlığına Pakdemirli’nin yerine Kirişçi’nin getirilmesiyle ilgili değerlendirmesinde, tarımda yaşanan sorunlarla ilgili tespitlerini de aktaran CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Tarımda planlama yapılmalı, üretim için çiftçi mutlaka desteklenmeli” dedi. 

ZAM ÜSTÜNE ZAM 

Girdi maliyetlerindeki önlenemeyen artışlara da değinen CHP Milletvekili Ömer Fethi  Gürer, geçen yıla göre gübrenin yüzde 342, mazotun yüzde 128, tarım ilacının yüzde 250, elektriğin ise yüzde 120 arttığına dikkat çekti.

TARIM ALANLARI SÜREKLİ DARALIYOR 

Türkiye’de 5 milyon hektar tarım arazisinin tarım dışı kaldığına da işaret eden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 800 bin çiftçinin ise çiftçiliği bıraktığını ifade etti.

MALİYET ARTIŞI, ÜRETİCİYİ TARIMDAN UZAKLAŞTIRDI 

Gürer, “Tarımda sorunlar o kadar arttı ki girdi maliyetlerindeki artış tarımla uğraşan kesimlerin ve tarım alanlarının azalmasına, bu da farklı olumsuz sonuçlara neden oldu. Öreğin yem fiyatlarındaki artıştan bunalan üretici, süt ineğini kesime göndermek zorunda kaldı. Tarımsal üretimde büyük oranda ithalata bağlı bir ülke durumuna düştük” diye konuştu. 

KAMUCU ANLAYIŞ…

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yıllar itibariyle dağ gibi biriken bu sorunların çözümü Bakan değişliği değil, zihniyet değişikliği ile çözülebileceğine de vurgu yaparak, “Gübre, ilaç ve tohumda kamucu bir anlayışla hareket edilmeli ve fiyat artışlarının önüne geçilmelidir. Çiftçinin ürünü değer bulmalı, yem için de önlem alınmalıdır” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.