Öne Çıkanlar chp Covid19 tesk genel başkanı bendevi palandöken cumhurbaşkanı erdoğan cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan abd fetö zam AES Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici istanbul büyükşehir belediyesi CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül bm

Gürer’den TRT Kesintisinin İptali İçin Kanun Teklifi

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TRT’ye, elektrik faturaları üzerinden yapılan zorunlu verginin kaldırılması için TBMM Başkanlığına Kanun Teklifi verdi. Gürer, özel radyo ve televizyonlar için çıkarılan yasayla TRT’nin Tekel olmaktan çıktığını da belirtti.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye Radyo- Televizyon (TRT) Kurumu Gelirleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin verdiği Kanun Teklifinde TRT kurumuna, tüm vatandaşların Elektrik enerji faturalarından zorunlu kesinti yapıldığını belirtti.

TRT’nin ülkemizde devlet tekelli yayın organı iken özel radyo ve televizyonlar için çıkan yasa ile tekel olmaktan çıktığını anımsatan Gürer, “Bu durumda olan kamu kuruluşları, özel sektör rekabetinde vatandaşın desteğini talep edilmezken, zorunlu TRT kesintisinin bir gerekçesi ve nedeni yoktur” ifadesini kullandı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “İzlenme oranına bakıldığında da oranlar TRT’nin çok izlenmediğini ortaya koymaktadır.  Ayrıca TRT tek yanlı ve muhalefete kapalı bir yayın politikası izlemektedir. Tüm yurttaşlara hitap etmekten uzak ama tüm yurttaşlardan zorla kesinti alınan bir kurum özelliğindedir. Hiç bir bağ ve faydası almadığı kuruma neden yurttaş %1.03 kesinti versin? Ayrıca Bu durumda bu kesinti vatandaş için gereksiz zorunlu bir ödeme olmaktadır. Bu uygulama hakkaniyetten uzak bir uygulamadır. Vatandaştan zorla TRT adı ile alınan vergi kaldırılmalıdır. Herkesin her kesimin sesi olmaktan uzak, yanlı Ve tarafsızlığı yitirmiş bir kuruma zoraki kesinti kaldırılmalıdır. "açıklamasında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.