Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

"HDP'lilere Mükellef Kahvaltı, Diyarbakır Annelerine Çay/Bisküvi..."

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır gezisi iletişim facialarıyla sürüyor. CHP Lideri'nin Diyarbakır ziyaretinin ilk etkinliği olan, bir bölümü HDP'li kadınlarla yaptığı sabah kahvaltısındaki mükellef sofra ile Diyarbakır Anneleri temsilcilerinin önüne sürülen birer bardak çay ve birkaç bisküvili ikram tepki çekti. Her iki kabulün de fotoğraflarının basına sızdırılması CHP yönetiminin karakterini özetlemesi yanında "iletişim faciası" olarak yorumlandı.
 


DİYARBAKIR (ANKA) - CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır gezisi birbiri ardına patlayan iletişim skandallarıyla devam ediyor. Bu arada CHP Lideri'nin Diyarbakır'daki ilk etkinliği olan bir bölümü HDP'li kadınlarla düzenlediği sabah kahvaltısındaki göz kamaştırıcı ikram yanında, Diyarbakır Anneleri kabulünün masaya konulan birer bardak çay ve iki-üç bisküviyle geçiştirilmesi tepki çekti.

-İLK KAHVALTIDA KUŞ SÜTÜ EKSİK

CHP Lideri'nin Diyarbakır'a adım atar atmaz ayağının tozuyla yaptığı ilk eylem ve etkinlik 11 kadınla sabah kahvaltısı yapmak oldu.

CHP Lideri'nin Perşembe günü Divan Otel'deki kahvaltısına BBC Türkçe'ye göre bir bölümü HDP'li şu isimler katıldı:

-BEYAZ'IN PROGRAMINA BAĞLANIP DEVLETE SALLAYAN DA KONUKLAR ARASINDA

"-Türkan Elçi: Tahir Elçi Vakfı Başkanı ve Tahir Elçi'nin eşi.
-Nebahat Akkoç: Kamer Vakfı Başkanı Akkoç, 90'larda kurduğu vakıfta kadın sorunlarını ve çözüm önerilerini merkeze alan birçok çalışma yaptı. Yaptığı çalışmalar nedeniyle birçok uluslararası ödül aldı.
-Zeynep Mızraklı: Emekli öğretmen olan Mızraklı, görevden alınan ve yerine kayyum atanan Eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı'nın eşi.
-Ayşe Çelik: Ayşe Öğretmen olarak da bilinen Çelik, sokağa çıkma yasakları döneminde yaşanan çatışmalara dikkati çekmek için Beyazıt Öztürk'ün programına bağlanarak 'burada çocuklar ölüyor' demiş ve yaptığı konuşmadan dolayı hakkında dava alarak tutuklanmıştı.
-Nevin Soyukaya: Arkeolog ve araştırmacı. Diyarbakır Arkeoloji Müzesi'nin eski müdürü olan Soyukaya, bölgedeki birçok tarihi yapının tescillenmesi ve kayıt altına alınması konusunda uzman ve öncü bir isim. Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçelerinin UNESCO Kültür Mirası listesine alınması için çaba sarf eden kişilerin başında geliyor.
-Zülal Erdoğan: Anayasa Mahkemesi üyesi adayı. Erdoğan, aynı zamanda Kadın Cinayeti Davalarının başarılı avukatlarından biri.
-Ferda Laçin: Diyarbakır'ın ilk serbest kadın avukatı ve kentin tanıdığı bir sima. Medyada çok öne çıkmayı tercih etmese de, önemli birçok davada yer alan bir avukat.
-Nurcan Kaya: Kentteki sivil toplum çalışmalarının önde gelen isimlerinden. Avukat olan Kaya, Artıgerçek yazarı.
-Remziye Tanrıkulu: Avukat olan Tanrıkulu, CHP'li siyasetçi Sezgin Tanrıkulu'nun eşi.
-Nevin İl: Sanayici ve Ticaret ve Sanayi Odası, Kadın Meclisi Başkanı.
-Rojda Kaya: Eczacı ve Doğu, Güneydoğu iş Kadınları Derneği Başkanı."

Yine BBC Türkçeye göre "Toplantıda Kürt sorununun çözümü, ana dilde eğitim, ekonomik kriz, işsizlik, hasta mahpuslar, siyasi tutuklama ve yargılamalar, demokratikleşme adımları ve gençlerin sorunları gibi çok konu konuşuldu. Anayasa mutabakat metninde Kürtlere dair bir ifadenin yer almaması, HDP'nin bunun dışında tutulması da eleştiriler yapıldığı ifade edildi. Basına kapalı bir şekilde gerçekleşen toplantının ardından avukat Ferda Laçin, Kılıçdaroğlu'yla yaptıkları görüşmede 12 Eylül'den bu yana 41 yıldır kesintisiz sanık olduğunu ifade ettiğini söyledi:

"Antidemokratik uygulamalar ve hukuk ihlalleri, ekonomik sorunlardan dolayı insanların soluksuz kaldığını, insanların umudunun tükendiğini aktardım. Toplumda karşılığı olan insanların ya cezaevi ya da sürgün ile tasfiye edildiğini anlattım.

"Ana dilde eğitim ve anayasal vatandaşlık tanımına da değindim. Hasta tutukluların durumunu gündeme getirdim, Adli Tıp Kurumu'nun olumsuz raporlarının neden olduğu mağduriyetlere dikkati çektim ve demokratikleşmeye acilen ihtiyaç olduğunu vurguladım."

-İŞTE RÜYA KAHVALTININ FOTOĞRAFI

CHP Lideri'nin kadınlarla yaptığı kahvaltının sızan fotoğrafına göre kahvaltıda şu anda Diyarbakır'da bırakın evlatları kaçırılan anneleri, kentteki birçok yurttaşın rüyalarında görebileceği bir masa donatılmış durumda.

Kahvaltıda Diyarbakır'a özgü yerel gastronominin örnekleri porselen tabaklarda sunuluyor ve masaya eşit şekilde dağıtılıyor. Kahvaltıda farklı lezzetlere farklı ekmek ve hamurişi türleri eşlik etmiş.

-DİYARBAKIR ANNELERİNE "SOKAK LEZZETLERİ"..

CHP yönetimi Diyarbakır'da "kabul ettikleri" evlatları teröristler ve paravan parti tarafından dağa kaçırılan ailelere ise daha mütevazi bir ikramda bulunmuş. Burada ikramda bulunan taraf CHP yönetimi, çünkü basına Diyarbakır annelerini kabul etkinliğini CHP'nin organize ettiği duyuruluyor.

CHP Lideri'nin önde gelen CHP'lilerle birlikte bulunduğu kabulde bu kez ikramın daha mütevazi olduğu ve "sokak lezzetlerine" ağırlık verilen bir gastronomi tercih edildiği görülüyor. Masada konuklara çay ikram edilirken bir kutu içinde bisküvi parçaları bulunuyor. Bisküvi kutusunun Diyarbakır Anneleri'ne değil ev sahiplerine yakın tutulması ise sofradaki bir başka özensizlik.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.