Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk abd Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

İttifak'ta Yeni Gaf: "Kılıçdaroğlu, Gültekin Uysal'ı Kabul Etti" Kriz Çıkardı

-CHP'nin "Kılıçdaroğlu, DP Genel Başkanını 'Kabul Etti'" İfadesi Tepki Çekti

-CHP sözcüsünün yaptığı "Kılıçdaroğlu, DP Genel Başkanı'nı Kabul Etti" açıklaması, ittifakta rahatsızlığa neden oldu. İttifak partilerini destekleyenler, "6'lı Masası'nda oturan herkes eşit değil mi. O halde Sn. Kılıçdaroğlu, Gültekin Uysal'ı 'kabul edemez', olsa olsa 'görüşür'... CHP sözcülüğü böylece DP'yi küçük gördüğünü itiraf etmiş oldu. 'Dervişin fikri neyse zikri de odur' demişler" yorumlarına yol açtı.

-CHP sözcülüğünün açıklaması George Orwell'in ağızlara sakız olan "Herkes eşit, ama bazıları 'daha eşit' cümlesini adeta somutlaştırdı.

ANKARA(ANKA) - Millet İttifakı büyük çatırtılarla dağılma sürecine girerken, CHP sözcülüğünün yaptığı bir gaf adeta ittifak ilişkilerinin üzerine tüy dikti. CHP sözcülüğünden yapılan "Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu 24 Nisan günü yapılacak olan altılı masa toplantısı öncesinde Sayın Gültekin Uysal'ı makamında kabul etti" diplomatik krize neden oldu.

-İTTİFAK HUKUKUNUN RUHUNA FATİHA...

CHP sözcülüğünün "Kılıçdaroğlu, DP Genel Başkanını 'kabul etti'" şeklindeki açıklamasının ittifak üyelerine eşitlikçi değil "küçük görücü" bir yaklaşım olduğu ileri sürüldü.

Bir DP Ankara İl Teşkilatı Üyesi, "CHP'den görüşmeye ilişkin yapılan bu açıklamanın sehven bir gaf içerdiğini düşünmek istiyoruz. CHP'nin DP'ye ikinci konumda, kabul edilecek bir konumda bir diplomatik seviye atfettiğini kabul etmek istemiyoruz. Tamam ittifakın oluşumunda CHP'nin büyük payı var ancak, ittifakta 'eşitler arası birinci' değil. Eşitliğin oluşması için kim nasıl oturacak, hangi sırayla yanyana durulacak, hangi sırayla imzalar atılacak günlerce konuşulmadı mı? Sonunda alfabe sırasında karar verildi. Bunun sehven yapılmış bir hata olduğuna inanmak istiyoruz" dedi.

-ORWELL'IN "HERKES EŞİTTİR, AMA BAZILARI 'DAHA EŞİTTİR'" SÖZÜNÜ KANITLADILAR

CHP'nin çatırdayan Millet İttifakı'nı sıkıştıracak "Kılıçdaroğlu DP Lideri Gültekin Uysal'ı kabul etti" gafı, eşit ve eşitlikçi görüntü vermek için günlerce tartışan Millet İttifakında, Orwell'in "Hayvanlar Çiftliği romanında Stalin'i sembolize eden karaktere söyletilen "Bütün insanlar eşittir, ama bazıları daha eşittir" sözünün geçerli sayıldığını akla getirdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.