İYİ Parti’li Yüksel, “Ülkenin Cumhurbaşkanı Hiçbir Şey Yokmuş Gibi Davranıyor”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünzile Yüksel, “Türkiye’de işsizlik oranı her geçen gün artmaya devam ederken bu ülkenin Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan kişi ülke gerçeklerinin üzerini örtmekle uğraşıyor, dedi.



Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada “sözde siyasi parti genel başkanı olarak konuşanlara neymiş millet açmış. Biz ne gerekiyorsa bütün imkânlarımızı seferber ederek yapıyoruz. Aç olarak dolaşanları buyurun siz de doyuruverin” diyerek parti liderlerini eleştirmişti. Erdoğan vergiyi kendisi toplarken, açları muhalefetin doyurmasını isteyecek kadar ülke yönetme ciddiyetini kaybetmiş durumda. İcra makamında olduğunun bilincinde bile değil. Bugün açıklanan veriler ise Erdoğan’ın konuşmasının tam tersinin olduğunu gözler önüne serdi. TÜİK verilerine göre Türkiye’deki işsizlik oranı, Nisan ‘da bir önceki yılın aynı ayına göre 0.9 puan artarak yüzde 13.9 oldu. TÜİK'in açıkladığı verilere göre geniş tanımlı işsizlik oranı yüzde 25,8'den yüzde 27,4'e yükseldi.

“MUHALEFET PARTİLERİNİN ÇALIŞMALARINI DURMAK İÇİN ELİNİZDEN GELENİ YAPTINIZ”

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünzile Yüksel, “Türkiye İstatistik Kurumu işsizlik oranlarını açıkladı. TÜİK verilerine göre bile açıklanan sayılar ne yazık ki Türkiye’nin yıllardır gerçeği olan işsizliğin ne denli artışta olduğunu yine gözler önüne serdi. Hal böyleyken halen muhalefet partisi liderlerini eleştiren  Erdoğan, grup toplantısında gerçeği gözardı ederek, muhalefet liderlerinin yalan söylediklerini, Türkiye’de herşeyin yolunda gittiğini iddia etmekten çekinmiyor. Neymiş efendim millet aç değilmiş, neymiş efendim yönetimi eleştiren parti genel başkanları aç varsa kendileri doyursunmuş. Evet bu milleti aç bıraktınız. Onlara yardımcı olmak için uğraşan parti genel başkanlarının, il başkanlarının  önünü keserek vatandaşa yardımcı olmasını da siz engellediniz, İstanbul ve Ankara Belediyelerimizin vatandaşa salgında yardım etmek için açtığı hesaplara bile bloke koydunuz, böyle sosyal devlet olur mu, dedi.

YANDAŞLARIN BORÇLARI SİLİNİRKEN, VATANDAŞIN CEBİNDEKİ SON KURUŞ BİLE ALINMAK İSTENİYOR

Hükümetin Milleti borçlandırarak sözde yardım ettiklerini de söyleyen Yüksel, “ Bu ülkenin Cumhurbaşkanı olan kişi, çıkmış “yapılandırma ise her türlü yapılandırmayı yaptık” diyor. Önce milleti devlete borçlandırıyorsunuz. Yetmiyor, daha borcunu ödeyememişken bu insanlara yardım etmek yerine tekrar faizlerle yine borçlanın diyorsunuz. Tekrar ödenemeyince yapılandırma yapıyoruz diyerek sözde millete yardımcı oluyorsunuz. Kendi yandaşlarınızın bankalardan borçları silinirken; KYK’lı öğrencilerin, üç kuruşla geçinmek zorunda bıraktığınız vatandaşın halen cebinde kalan son kuruşunu alma derdindesiniz. Bu millet bunları unutmayacak ve gereken dersi sandıkta verecektir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.