Öne Çıkanlar İyi Parti ak parti sözcüsü ömer çelik çin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener kosgeb ak parti Op. Dr. Volkan Erdoğan İtalya Büyükelçisi Giorgio Marrapodi  Harp ve Vazife Malullerine Yapılacak 2021 Yılı Ek Ödemeleri BGMP 2021 FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası 2021 Türkiye Karting Şampiyonası

Kılıçdaroğlu: “Aklı Kullanmayıp Copu Kullanırsanız, Devleti Yönetemezsiniz”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul’da düzenlediği “Tarımsal Kalkınma Zirvesi”nde konuştu. İktidarın gıda fiyatlarındaki artışı polisiye tedbirlerle çözmeye çalıştığını belirten Kılıçdaroğlu, “Aklı kullanmayıp da copu kullanırsanız, devleti yönetemezsiniz” dedi.

“İktidara geldiğimizde ilk yapacağımız iş; çiftçinin ister bankalardan, ister tarım kredi kooperatifinden aldıkları kredilerin faizlerini ilk bir haftada sileceğiz” diyen Kılıçdaroğlu, “Bitti. Faiz yok. Anaparayı da makul şekilde alacağız. İki; hiçbir çiftçinin üretim araçları asla ve asla borcu ne olursa olsun, haczedilmeyecek. Yata mazotu hangi fiyattan veriyorsan, çiftçinin traktörüne de mazotu aynı fiyattan vereceğiz. Hiç ortası yok bunun. ÖTV'yi kaldıracağız” ifadelerini kullandı.

CHP’nin düzenlediği, “Tarımsal Kalkınma Zirvesi”, Yenikapı’daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde başladı. Zirvede, 160 CHP’li belediye ve 300 kooperatifle birlikte üreticiler de yer aldı. 30 Eylül ve 1-2 Ekim günlerinde gerçekleştirilecek zirvede, CHP’nin 2024-2028 yıllarındaki tarım politikaları vizyonu kamuoyuyla paylaşıldı. Zirvede konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tarım krizinde var olan düzenin değişmesi gerektiğine vurgu yaptı. “Düzeni kimden yana değiştireceğiz? Halktan, üretenden, alın terinden, çalışandan yana değiştireceğiz. Havadan malı götürenlerden yana var olan düzeni değiştirmek bizi elimizde. Eğer varsanız; biz hazırız. Beraber bu düzen hep beraber değiştireceğiz” dedi.

“FİYATLARI POLİSİYE TEDBİRLERLE İNDİRMEYE KALKARSANIZ, O ÜLKEDE OTORİTER REJİM VARDIR”

“Önemli bir soru. Nasıl değiştireceğiz?” diyen Kılıçdaroğlu, “Anayasa bunun kurallarını koymuş. O kurallara göre değiştireceğiz. Anayasa, madde 166; ‘Özellikle sanayinin ve tarımın yurt düzeyinde dengeli ve uyumlu biçimde hızla gelişmesini, ülke kaynaklarının verimli şekilde kullanılmasını planlamak, devletin temel görevidir’ diyorsun. Kim yapacak bunu? Siyasi iktidar yapacak” şeklinde konuştu. İktidarın gıda fiyatlarındaki artışı polisiye tedbirlerle çözmeye çalıştığını belirten Kılıçdaroğlu, “Baskıyla bu işin içinden çıkamazsınız. Fiyatların düşmesi, makul seviyeye gelmesi ve ülkede fiyatlarda istikrarın olmasının tek yolu, akılcı politikalardır. Aklı kullanmayıp da copu kullanırsanız, devleti yönetemezsiniz” ifadelerini kullandı.

“YATLA TRAKTÖRÜN MAZOT FİYATI AYNI OLACAK”

“İnşallah iktidar olacağız” diyen Kılıçdaroğlu, “İlk yapacağımız iş; çiftçinin ister bankalardan, ister tarım kredi kooperatifinden aldıkları kredilerin faizlerini ilk bir haftada sileceğiz. Bitti. Faiz yok. Anaparayı da makul şekilde alacağız. İki; hiçbir çiftçinin üretim araçları asla ve asla borcu ne olursa olsun, haczedilmeyecek” dedi. “Yata mazotu hangi fiyattan veriyorsan, çiftçinin traktörüne de mazotu aynı fiyattan vereceğiz” diyen Kılıçdaroğlu, “Hiç ortası yok bunun. ‘Kardeşim öbürü tatile gidiyor, eğleniyor vesaire.’ E çiftçi de tarlaya gidiyor, ekiyor biçiyor. ÖTV'yi kaldıracağız. Bu konuda da kararlıyız. Bunun da gereğini yapacağız” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.