Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari kızılay atatürk Sertab Erener

Kılıçdaroğlu: Dik Duramadılar Emir Almaya Gidiyorlar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Lirası’nda değer kaybına dikkat çekerek, “Öyle ya tepedeki zat ne diyordu? ‘Borç alan emir alır’ dik duramadılar, emir almaya gidiyorlar. Ne diyorduk? Türkiye yönetilemiyor, Türkiye savruluyor” dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan Türk Lirası’nın değer kaybına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

“Dedik ki, ‘Ekonomiyi dolarize etmeyin, yoksa yuları egemen güçlere kaptırırsınız’ 16 yılın sonunda ortaya çıktı ki, yuları kaptırmışlar. Bugün, memurun, işçinin, emeklinin, dul ve yetimin aylığının, çiftçinin ektiği ürünlerin, esnafın sattığı malın, karşılığının ödenmesi için geçerli olan para birimi Türk Lirası. Ama yandaş müteahhitlere verilen ihaleler ve taahhüt edilen garantilerin tamamı için geçerli para birimi Dolar. 16 yılın sonunda geldiğimiz noktaya bakın, eskiden Merkez Bankası Dolara müdahale ederdi bugün Dolar Merkez Bankası’na müdahale ediyor. Türk Lirası’nın değer kaybını önlemek için Amerika’ya heyet üzerine heyet gönderiyorlar sesleri bile çıkmıyor. Öyle ya tepedeki zat ne diyordu? ‘Borç alan emir alır’ dik duramadılar, emir almaya gidiyorlar. Ne diyorduk? Türkiye yönetilemiyor, Türkiye savruluyor.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.