Kılıçdaroğlu'nun Elektriği Kesildi!

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu elektrik zamlarını protesto etmek için elektrik faturasını ödemeyince elektriği kesildi. Bir açıklama yapan Kemal Kılıçdaroğlu, 4 milyon abonenin elektiğinin kesildiğini öne sürünce sosyal medyada soru işaretleri belirdi.

-Mustafa Kemal Çiçek'ten "Elektrik" Tepkisi... CHP'nin eski Avukatı ve Siyasetçi Mustafa Kemal Çiçek, CHP liderinin eylemi ve karşılaştığı sonucu "Bugün itibari ile arka bahçe olan, Çankaya Belediyesi  jeneratör sistemi' temin eder! Besleme kanal, ajans ve anket şirketlerine (halk/tele1/Anka/KRT) onlarca milyonu, bir kalemde ödetir, lakin elektrik faturasını ödemez!" sözleriyle değerlendirdi

-Kemal Kılıçdaroğlu'nun hesabına göre nüfusun 5'te biri karanlıkta oturuyor!

ANKARA (ANKA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, elektrik fiyatlarının yüksekliğini protesto etmek için evinin elektrik faturasını ödemeyince elektriği kesildi. Kılıçdaroğlu elektriğinin kesilmesi üzerine bir açıklama yaparak durumdan şikayet etti. Kılıçdaroğlu'nun eyleminin kesin sonucundan şikayet etmesi tepki topladı. CHP'nin eski Avukatı Mustafa Kemal Çiçek'ten de tepki geldi. Mustafa Kemal Çiçek, Kılıçdaroğlu'nun partinin arka bahçesi olan Çankaya Belediyesi'nden bir "jeneratör" temin edebileceğini belirtirken "Besleme kanal, ajans ve anket şirketlerine (halk/tele1/Anka/KRT) onlarca milyonu, bir kalemde ödetir, lakin elektrik faturasını ödemez!" dedi. Bu arada Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Türkiye'de 4 milyon abonenin elektriği kesildi" açıklaması tartışma yarattı. Sosyal medya kullanıcıları "Bu hesaba göre her hanede 3-4 kişi bulunduğunu varsaysak nüfusun 5'te birinin gece karanlıkta yaşıyor olması lazım" dediler.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu bugün bir açıklama yaparak evinin elektriğinin kesildiğini belirtti. Kılıçdaroğlu şöyle dedi:

"Eşimden az önce haber geldi, bugün elektriğimizi kesmişler. Hepinizin malumu. Milletimiz çok zor günlerden geçiyor. Hanelerin belini büktüler. Enerjiye yaptıkları zamlar, üç yılda yüzde 400'ü aştı. Tam yüzde 400. Geri çekin zamları dedim, çekmediler. Oysa enerji temel bir insan hakkıdır. Ekmer gibidir, su gibidir, hava gibidir. Hakkındır elektrik ey halkım! Şimdi gelelim can alıcı soruya. 2021'de kaç abonenin elektriği kesildi derseniz. Toplam 3 milyon 449 bin 344 abonenin elektriği kesildi. 4 milyon abone yahu 4 milyon. Kişi değil, abone. Kaç kişi olduğunu varın siz hesaplayın. Et ve süt kurumuna yatağa aç giren çocuklar için gitmiştim. Oysa zavallı çocuklarımız hem aç, hem ışıksız giriyor yataklarına. Bu eşkiya düzenine karşı faturamı ödemeyeceğimi söyledim. Ödeyemeyeceğimden değil, ödeyebilirim, ama bu nasip kısmet uğruna verilen kavgada yerimiz belli olsun istedim. Halil İbrahim sofrasına ben de oturmak istedim. Ödemedim. Ödeyemeyenlerin sesi olmak istedim. Bundan sonraki süreci konuşmak üzere tüm halkımızı akşam 21.00 sularında ekranları başına davet ediyorum."

Kemal Kılıçdaroğlu eyleme yüksek rakamlara maruz kalan milyonlar için giriştiğini belirtirken "Bu eylemim bir sivil itaatsizlik çağrısı değildir. Bir direniştir. Eylemim ülkenin karanlıkta kalan ailelerine, çocuklarına ses olmak içindir" dedi.

-MUSTAFA KEMAL ÇİÇEK: ÇANKAYA BELEDİYESİ JENERATÖR GÖNDERİR

CHP Genel Merkezi'nin eski Avukatı ve siyasetçi Mustafa Kemal Çiçek ise Kemal Kılıçdaroğlu'nun direnişi sonucu maruz kaldığı elektriğinin kesilmesi olayını "Bugün itibari ile arka bahçe olan, Çankaya Belediyesi 'jeneratör sistemi' temin eder!" diye değerlendirdi.

Av. Mustafa Kemal Çiçek "Besleme kanal, ajans ve anket şirketlerine (halk/tele1/Anka/KRT) onlarca milyonu, bir kalemde ödetir, lakin elektrik faturasını ödemez!" açıklamasında bulundu.

-KILIÇDAROĞLU'NA GÖRE NÜFUSUN BEŞTE BİRİ GECE KARANLIKTA OTURUYOR

Bu arada CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Türkiye'de 4 milyon abonenin elektriği kesik" açıklaması sosyal medyada konu oldu. Sosyal medya kullanıcıları bir hanede 3-4 kişi bulunduğu varsayılırsa çıkan 16 milyon rakamının Türkiye'nin beşte birine karşılık geldiğini belirterek, rakamlarda bir hata olup olmadığının kontrol edilmesini istediler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.