Öne Çıkanlar terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu cumhurbaşkanı erdoğan

Kılıçdaroğlu Referandumla İlgili AİHM’e Başvuru Dilekçesini İmzaladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü’nün 20. gününde, referandumla ilgili partisinin AİHM’e başvuru dilekçesini imzaladı. Kılıçdaroğlu, “Mühürsüz seçimle ilgili referandum yapmıştık ve maalesef üzülerek ifade edeyim; YSK’nın almış olduğu karar nedeniyle referandum gayri meşru hale geldi. Dilekçemizi hazırladık, AİHM’e başvuruyoruz” dedi.

Kılıçdaroğlu öncülüğünde Ankara’dan İstanbul’da gerçekleşen Adalet Yürüyüşü, 20. gününe Kocaeli Arasta Park mevkiinden başladı.

Yürüyüş öncesinde basına açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu, “Adalet yürüyüşünün bizce anlamı çok büyük ve bu artık toplumun her kesimi tarafından hissediliyor. Türkiye’nin temel bir sorunu var, özellikle 20 Temmuz’dan sonra Türkiye süratle bir parti devletine dönüştü. Bütün kamu kuruluşları, bir siyasi partinin şubesine dönüştü. Diyanet, MİT’e, BDDK’dan bakanlıklara kadar her şey bir anlamda bir siyasi partinin şubesi oldu ve bir parti devleti oluştu. Bu da bizim demokratik parlamenter sisteme köklü zararlar veriyor” dedi.

CHP lideri, “Bu yürüyüşün bir anlamı da, biz kendi ülkemizde düşüncelerimizi özgürce ifade edebileceğimiz ve devletin bir partiye değil devletin 80 milyona hizmet edecek bir kuruma gelmiş olması. Bu amaçla yolumuza devam ediyoruz. Dolayısıyla siyasi iktidarın yürüyüşümüze kulak kabartması, niçin ve hangi gerekçeyle yürüyoruz, bunu daha dikkatli izlemesi benim en temel arzularımdan birisi. Yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, açıklamasının ardından, 16 Nisan referandumuyla ilgili partisinin AİHM’e başvuru dilekçesini de kameraların önünde imzaladı.
CHP lideri, “Mühürsüz seçimle ilgili referandum yapmıştık ve bu referandumda maalesef üzülerek ifade edeyim; YSK’nın almış olduğu karar nedeniyle referandum gayri meşru hale geldi, meşruiyetini büyük ölçüde yitirdi. Dilekçemizi hazırladık, AİHM’e başvuruyoruz ve ilk imzamı da buraya atıyorum. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Kılıçdaroğlu, dilekçelerin bugün gönderileceğini belirtti. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.