Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Melatonin hormonu Bharat Biotech Mangal En İyi Uluslararası Film Cansu İvecen Kuru Gürültü Halil İbrahim Bekdemir Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı

Kılıçdaroğlu, "Türkiye Değil, 5’li Çete Büyüdü"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "TÜİK ‘Türkiye 1,8 büyüdü' demiş. Çiftçi kardeşlerime soruyorum. Kalkınmadan pay aldınız mı? Esnafa, işsizlere soruyorum. Tam tersi oldu. Çifçilere, esnafa, işsize soruyorum ekonomik büyüme yok. Saray ve beslemelerinin tamamı büyüdü. Yeri geldiğinde her ay 5 ayrı yerden maaş alanlar büyüdü. 5’li çete büyüdü.” dedi. 

Partisinin Grup toplantısında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu,"Çin'den 1 milyon doz aşı bedava alındı mı? Bedava alınan bu aşı DMO'ya 12 milyon dolara satıldı mı" diye sordum. Sağlık Bakanı "aracı yok" dedi. Biz aracı firmayı açıkladık. DMO ile Sinovac'ın yaptığı anlaşma benim elimde var. Ben Keymen'i sorduğumda güya Türkiye ile Çin'in arasını bozuyormuşum. Çin Uygur Türkleri’ne zulmettiğinde aranız bozulmuyor da ben aşı parasını sorunca mı bozuluyor?" dedi

Kılıçdaroğlu'nun grup konuşmasından ömenli satır başlıkları;

"TÜİK ‘Türkiye 1,8 büyüdü' demiş. Çiftçi kardeşlerime soruyorum. Kalkınmadan pay aldınız mı? Esnafa, işsizlere soruyorum. Tam tersi oldu. Çifçilere, esnafa, işsize soruyorum ekonomik büyüme yok. Saray ve beslemelerinin tamamı büyüdü. Yeri geldiğinde her ay 5 ayrı yerden maaş alanlar büyüdü. 5’li çete büyüdü.”

Çin'den 1 milyon doz aşı bedava alındı mı? Bedava alınan bu aşı DMO'ya 12 milyon dolara satıldı mı" diye sordum. Sağlık Bakanı "aracı yok" dedi. Biz aracı firmayı açıkladık. DMO ile Sinovac'ın yaptığı anlaşma benim elimde var.

Ben Keymen'i sorduğumda güya Türkiye ile Çin'in arasını bozuyormuşum. Çin Uygur Türkleri’ne zulmettiğinde aranız bozulmuyor da ben aşı parasını sorunca mı bozuluyor?

Anneler ve babalar nasıl eğitim için her türlü fedakarlığı yapıyorsa, iktidarın da aynı fedakarlığı yapması lazım. Kanal İstanbul için inat edeceğine, eğitim için inat et!

"Merkez Bankası yaptığı tüm döviz satışlarını duyurur. 128 milyar dolarla ilgili hiçbir duyuru yok. Bu satış hangi yöntemle ve hangi tarihlerde yapıldı? Hangi kurdan ne kadar döviz satıldı? Bunun alıcıları kimlerdir? Bu işlemin altında kimin imzası var?"

İktidar benimle ilgili zaman zaman tazminat davaları açılıyor. Talimat gidiyor, davalar şu mahkemelere gitsin deniliyor. Dava o mahkemelere gitmezse hakimler değiştiriliyor. Böyle bir durumda yargı bağımsızlığından söz edilir mi?"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.