Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen

Kılıçdaroğlu’na  İzmir’den Tam Destek

Cumhuriyet Halk Partisi’nde gözler 28-29 Mart'ta gerçekleşecek olan kurultaya çevrilmişken, yaklaşan kurultay öncesi İzmir’den Kemal Kılıçdaroğlu’na tam destek geldi.

İzmir’de 37. CHP İzmir Olağan İl Kongresinde kurultay delegesi seçilen isimler, İl Başkanı Deniz Yücel başkanlığında ilk kez toplandı. Tarihi Havagazı Fabrikasındaki toplantıda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de yer aldı. 

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel toplantıda, “Partinin Genel Başkan sorunu yok. Partimizi iktidara götüren Genel Başkan’ın yanında olmalıyız. İlk imzayı ben atıyorum.  Atmayan arkadaşlara da saygı duyarım”  dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’de partinin Genel Başkan sorunu olmadığını ifade etti ve Kemal Kılıçdaroğlu’na tam destek mesajı verdi. Toplantıya katılan tek İzmir Milletvekili olan Tacettin Bayır’ da CHP Lideri’nin en güçlü kurultayını yaşayacağını söyledi ve Kılıçdaroğlu’nun yanında olduğunu ifade etti. Bayır PM ve YDK’da daha fazla İzmirlinin yer alması adına çalışma yapılması gerektiğine de dikkat  çekti.

"KILIÇDAROĞLU İÇİN İMZA VERDİLER"

Toplantıya mazeretli olarak katılamayan 5 isim dışındaki tüm delegelerin Kılıçdaroğlu’nun adaylığı için imza verdi. Toplantıya katılamayan delegelerin de Kılıçdaroğlu’na tam destek verdiklerini  açıkladıkları ifade eden Yücel, toplantıda Parti Meclisi(PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu’na(YDK) aday olmak isteyenlerin taleplerini kendisine iletmesini istedi. Yücel gelen talepleri Kılıçdaroğlu ve Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’ya ileteceğini söyledi.  CHP İzmir’de il kongresinde 56 kurultay delegesi seçilmişti.

"DELEGELERİMİZ İMZA VERDİ DESTEĞİMİZ TAM"

Toplantı sonrası değerlendirmelerde bulunan Yücel, “Toplantıda gündem kurultaydı. Kurultay delegelerimizle bir araya geldik. Kurultayla ilgili gündem ve işleyişle ilgili kendilerine bir bilgilendirme yaptık. Aynı zamanda 31 Mart seçimleri, 23 Haziran seçimlerinde CHP’nin yakalamış olduğu başarı göz önünde bulundurulduğunda genel başkanımızın, partimizin liderliğine devam etmesi konusunda bir görüş birliği, mutabakat oldu. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir Kurultay Delegeleri tarafından genel başkan adaylığına önerilmesi konusunda imza topladık. Partimizin yetkili kurullarıyla paylaşacağız” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.