Öne Çıkanlar Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar Koronavirüs chp Covid19 AİLE galatasaray kılıçdaroğlu tesk genel başkanı bendevi palandöken cumhurbaşkanı erdoğan cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan abd rusya

Kılıçdaroğlu’ndan Cumhurbaşkanı’na: Anadolu’nun Köroğlusuyum, Sen De Yiğitsen Karşıma Çıkarsın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, “Vallahi de billahi de ben yiğidim. Anadolu’nun yiğidi, Anadolu’nun Köroğlusuyum, Anadolu’nun efesiyim, hiç endişem yok. Sen de yiğitsen karşıma çıkarsın Recep Bey. Bu garip Kemal’in karşısına çıkmaya cesaret edemiyorsun, niçin?” diye seslendi.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

“Genelde kısır tartışmalara girmem, doğru da bulmam, herkes düşüncesini söyler, eğridir, doğrudur, konuşur, vesaire vesaire… Ama Erdoğan bir türlü dilini kontrol edemiyor.

“Buyur Recep Bey”

Geçen Bitlis’te konuşmuş. ‘Ey bay Kemal’ diyor. Buyur Recep Bey… ‘Şimdi kongre yapıyorsun’ Kongre bitti. ‘PYD, YPG terör örgütü müdür, yiğitsen açıkla, PKK terör örgütü müdür, yiğitsen açıkla?’ Lafa bak. Peki açıklayacağım.

“Ben Yiğidim, Anadolu’nun Yiğidi”

Vallahi de billahi de ben yiğidim. Anadolu’nun yiğidi, Anadolu’nun Köroğlusuyum, Anadolu’nun efesiyim, hiç endişem yok.

Yüz sefer söyledim, bir daha söyleyeyim. Meydanlarda söyledim, televizyonlarda söyledim, gazetelerde söyledim, her yerde söyledim. Bunlar terör örgütüdür. Bak ben söyledim, neden kendimi yiğit olarak kabul ettiğim için.

“Sen Yiğit Misin, Değil Misin?”

Şimdi ben sana soracağım arkadaş, gerçekten sen yiğit misin, değil misin? Eğer sen yiğitsen, bana diyorsan ki yiğit misin, ben yiğit olduğumu iddia ediyorum, sen de yiğitsen karşıma çıkarsın Recep Bey, karşıma çıkarsın.

“Bu Garip Kemal’in Karşısına Çıkmaya Cesaret Edemiyorsun”

Lafla peynir gemisi yürümez. Oturmuşsun ahkâm kesiyorsun, gelsene karşıma, sen reissin, sen cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal etmişsin, sen diktatörsün, dikta yönetiminin bütün alanlarını, bütün uygulamalarını yapıyorsun, ama bu garip Kemal’in karşısına çıkmaya cesaret edemiyorsun, niçin?

Benim tankım yok. Benim tüfeğim yok. Benim polisim yok. Benim ordum yok. Benim valim yok. Benim kaymakamım yok. Benim Allah’ım var, Allah’ım. Çıkacaksın karşıma çıkacaksın.

Yalan cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden bir adama yakışmaz. Yalan bir partinin genel başkanına yakışmaz. Yalan söylüyorsa çıkacaksın önce milletten özür dileyeceksin.

-“Sen Hangi Vatansever Duygularla Salih Müslim’i Ankara’ya Davet Ettin? Yiğitsen Açıkla?”-

Sen IŞİD’e kol kanat gererken, IŞİD’e silah gönderme diye seni uyardık. Sen hala El Nusra terör örgütü müdür, değil midir söyleyemiyorsun. Ben bunu bilmiyor muyum? Şimdi ben ona bir soru sorayım. Ama sorudan önce küçük bir açıklama yapayım. Bu PYD’nin terör örgütü olduğuna ilişkin ilk karar Mardin İkinci Ağır Ceza Mahkemesinde çıkıyor. Kararın tarihi 17 Eylül 2014. Yargıtay 16. Ceza Dairesi, burada da diyor ki PYD, YPG, PKK terör örgütüdür diyor. 2015’te. Şimdi bu karardan sonra, Yargıtay’ın bu kararından sonra bunlar PYD’nin başkanı Salih Müslim’i Ankara’ya davet ediyorlar, altına kırmızı halı seriyorlar. Şimdi ben sana soruyorum bay Recep, sevgili Recep, gözlerinden öptüğüm Recep, şimdi sana soruyorum, sen mahkeme kararına rağmen, Yargıtay kararına rağmen terör örgütü saymasına rağmen sen hangi vatansever duygularla Salih Müslim’i Ankara’ya davet ettin? Ayağına halılar serdin? Bana bir açıkla bakayım. Yiğitsen açıkla? Yiğitsen, şerefliysen açıkla? Açıklayabilir mi, emin olun tık çıkmaz.

Her ağzımı açtığımda dünya kadar laf eder, her türlü hakareti eder, yakışmayacak bir üslup kullanır. Önemli değil benim için. Ama ben ona diyorum ki sen FETÖ’ye, sen PKK’ya, sen YPG’ye sen El Nusra’ya, sen IŞİD’e yardım ve yataklık yaptın, tık yok, mahkemeye dahi veremiyor. Niye vermiyor? Mahkemeye versin beni. Bir laf ediyorum, mahkemeye veriyorsun, sana en ağır suçlamayı yapıyorum, sen terör örgütlerine yardım ve yataklık yaptın diyorum, tık yok. Mahkemeye veremiyor. Mahmut Tanal karşımda oturuyor. Salı günü dilekçeni ver. Cumhuriyet savcılığına Erdoğan’ın terör örgütlerine yardım ve yataklık yaptığından dilekçeni ver.

Biz vatanseveriz, kusura bakmasınlar biz onları vatansever olarak görmüyoruz. Biz bu ülkenin çıkarlarını savunuruz. Kusura bakmasınlar onlar kendi ülkelerinin çıkarlarını değil, kendi çıkarlarını savunurlar. Ayrıca ben ona bir soru daha sormuştum, bu Man Adası var ya, 1 sterlin ile kurulan şirket, 15 milyon dolarlık mal satmış oraya, dedim ki bu 15 milyon dolarlık malı sattığın şirket hangi şirket? Tık yok.

“Senin Yerliliğin De Batsın Senin Milliğin De Batsın”

Bu adamlar Türkiye’de vergi ödememek için Man Adası’nda şirket kuruyorlar. Senin yerliliğin de batsın senin milliğin de batsın.

“Bu Namus Ve Şeref Kavramını Ne Anlama Geliyor?”

Hep sordum bugüne kadar tık yok. Dedim ki sevgili Recep, gözlerinden öptüğüm Recep, bu namus ve şeref kavramını ne anlama geliyor? Peki, bu namus ve şerefi nerede bıraktın sen? Niye benim bu soruma cevap vermiyorsun? Söylüyorum ey bay Recep-onun diliyle- ey bay Recep benim sorularıma yiğitsen cevap ver?”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.