Öne Çıkanlar pkk bugünün gündemi azerbaycan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE akbank cumhurbaşkanı erdoğan türkiye istanbul

KOBİ’leri Gezen Barut Ve Dr. Şevkin, Kılıçdaroğlu’na Adana Raporu Sunacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekilleri Ayhan Barut ve Dr. Müzeyyen Şevkin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevlendirmesiyle Adana’da kurulu Küçük ve Orta Boy İşletmeleri (KOBİ) gezdi.


KOSGEB İLE BAŞLADILAR

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla KOBİ’lerin pandemi sürecinden nasıl etkilendiğini yerinde gören Milletvekilleri Barut ve Dr. Şevkin’in ilk durağı, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) oldu. KOSGEB Adana İl Müdürü Mehmet Eren'den Adana’daki KOBİ’lerle ilgili bilgi alan Barut ve Dr. Şevkin, Türkiye’deki toplam cirodaki payı yüzde 63 olan KOBİ’lerin ekonomiye olan büyük katkısına rağmen pandemi sürecinde hükümet tarafından yeterince desteklenmediğine dikkat çekti.

"KOBİ'LER OLUMSUZ ETKİLENDİ"

KOSGEB İl Müdürlüğü’nde KOBİ’lere sunulan avantajları dinleyen milletvekilleri, 1963 yılından bu yana motor yenileme ve yedek parça imalatlarını başarıyla gerçekleştiren Adana Yeni Sanayi Sitesi’ndeki Bacaksızlar Makine Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Bacaksızlar ile de bir araya geldi. Mikro ve küçük işletme halindeki KOBİ’lerin Türkiye’de üretimin, istihdamın, ihracatın bel kemiğini oluşturduğuna dikkat çeken Barut ve Dr. Şevkin, ülkemizdeki işletmelerin yüzde 99’unun KOBİ statüsünde bulunduğunu ancak koronavirüs sürecinin Türkiye’deki tüm KOBİ’leri olumsuz etkilediğini söyledi.

YOĞUN GÖRÜŞME TRAFİĞİ

Adana Sanayici ve İşadamları (ADSİAD) ile Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) Başkanı ve Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkan Yardımcısı Süleyman Sönmez ile görüşen CHP Adana Milletvekilleri Barut ve Şevkin, daha sonra Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'ne (AOSB) geçti. Burada, dünyaya şalgamı sevdiren Kilikya Şalgam Yönetim Kurulu Başkanı Selahiddin Nas ile görüşen CHP'li milletvekilleri, demir-çelik sektöründe 40 yılı aşkın tecrübesi bulunan Germühendislik Makine Sanayii Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Gerdan ile buluştu. Adana Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütçü ile de görüşen Barut ve Şevkin, daha sonra ise SEPAŞ Plastik A.Ş.'de iş insanı Sacit Acımış ile görüş alışverişinde bulundu.

RAPOR SUNACAKLAR

AOSB'deki görüşmelerinin ardından kent merkezine dönen CHP Adana Milletvekilleri Barut ve Şevkin, Adana Genç İş İnsanları Derneği (ADANAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Halid Milli ve yönetim kurulu üyelerini de ziyaret etti. Pandemi döneminde KOBİ'lerin ve iş dünyasının içinde bulunduğu durumu yerinde gözlemleyen Barut ve Şevkin, KOBİ’lerin üretim, istihdam ve ihracata daha çok katkı sunabilmesi için yapılacak çalışmaları, KOBİ’lerin taleplerini ve CHP’nin çözüm önerilerini paylaştı. CHP'li Milletvekilleri, KOBİ’lerle yaptıkları görüşmeleri ayrıntılı bir rapor halinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sunacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.