Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan bugünün gündemi terörist pkk cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan azerbaycan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE akbank

"Kongreyi 1 Yıl Erteleyip Asiltürk'ün Manevra Alanını Daraltacaklar"

Saadet çevrelerinde Kıbrıs Barış Harekatı'nın İçişleri Bakanı Oğuzhan Asiltürk'ün partiyi yeniden milli rotaya oturtması girişiminin etkileri karşı tepki doğurdu. CHP, İYİ Parti ve HDP ve diğer bazı küçük partilerle perde arkası veya önü örgütlerle kurulan Millet İttifakı'nın devam etmesinden yana Saadet yöneticilerinin Ekim'de yapılacak kongrenin 1 yıl ertelenmesi, böylelikle Ekim 2022'ye ertelenmiş bir kongre sonrası, aylar sonra yapılacak 2023 seçimleri öncesinde Oğuzhan Asiltürk'ün manevra alanının daraltılması taktiği konuşuluyor.



-Saadet Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu muhalif haber kanalı Habertürk'te katıldığı bir programda hasta olduğunu açıkladı.

Yüzde 1 civarındaki oyu ile Türk siyasetinde belirleyici hale gelirken, ateist ve sol düşünce ağırlıklı Millet İttifakı'nda yer alması Milli Görüş içindeki bazı çevreler tarafından tepki toplayan Saadet Partisi'nde Oğuzhan Asiltürk'ün partiye yeni bir yön vermek için başlattığı atağa karşı formüller geliştiriliyor.

-ÇİZMELERİ GİYDİ

Saadet'te Kıbrıs Barış Harekatlarını yapan, Bülent Ecevit Başbakanlığındaki kahraman kabinede İçişleri Bakanlığı görevinde bulunan Oğuzhan Asiltürk'ün çizmeleri giyip partiyi yeniden milli rotaya oturtması girişiminin yankıları devam ediyor.

CHP, İYİ Parti ve HDP ve diğer bazı küçük partilerle perde arkası veya önü örgütlerin desteklediği Millet İttifakı'nın devam etmesinden yana Saadet yöneticilerinin Ekim'de yapılacak kongrenin 1 yıl ertelenmesini ele aldığı öğrenildi.

Böylece Ekim 2022'ye ertelenmiş bir kongreden hemen sonra başlayacak 2023 CB seçimleri propaganda dönemi öncesinde Oğuzhan Asiltürk'ün manevra alanının daraltılması taktiği konuşuluyor.

Senaryoya göre genel merkez kongreyi 1 yıl erteleyecek. Böylece kongre 2022 yılının Ekim ayına sarkacak. Bu dönem içinde Saadet, Millet İttifakı grubu içinde yer almaya devam edecek ve iktidara muhalefetini artırarak sürdürecek.

2022 ekim ayına gelindiğinde 2023 seçimlerinin yapılmasına aylar kalmış olacağından, kongrede Temel Karamollaoğlu ve Millet İttifakı destekçilerinin ayrılmaları halinde bile zıt yönde bir politika değişikliği yapay görüleceği için istenen etki ve inandırıcılığa ulaşamayacak. Ayrıca illerde kadro değişimleri kaos etkisi yaratacağından Asiltürk'ün istediği etki engellenmiş olacak.

Bu arada Saadet'in sözkonusu planlarına karşı Asiltürk kurmaylarının da farklı olasılıklar üzerine senaryo geliştirdikleri de Saadet kulislerinden sızan tahminler arasında.

-KARAMOLLAOĞLU: HASTALIKTAN EVE KAPANDIM

Bu arada muhalif haber televizyonu Habertürk'ün bir yayınına katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun hasta olduğunu açıklaması da dikkat çekti. Karamollaoğlu, "Hastalık nedeniyle son günlerde eve kapanmak zorunda kaldım" açıklaması yaptı. Sözkonusu hastalığın Karamollaoğlu'nu genel başkanlıktan vaz geçirecek denli ağır olup olmadığı bilinmiyor.

Anahtar Kelimeler:
ChpHdpİyi Parti
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.