Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bugünün gündemi HAVA HAREKATI türk silahlı kuvvetleri süt ihracat tsk 14 Nisan 2024 Gündem Özeti

“Kurduğumuz Güçlü Demokrasi Ve Kalkınma Altyapısı Hedeflediğimiz Yere Varma Konusunda Bize Büyük Avantaj Sağlıyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12. Ulaştırma ve Haberleşme Şûrası’nda yaptığı konuşmada, “Geçtiğimiz 19 yılda kurduğumuz güçlü demokrasi ve kalkınma altyapısı, yeniden inşa sürecine giren küresel yönetim ve ekonomi sisteminde hedeflediğimiz yere varma konusunda bize büyük avantaj sağlıyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen 12. Ulaştırma ve Haberleşme Şûrası’na katılarak bir konuşma yaptı.

Üç gündür devam eden şûra toplantıları boyunca, değerlendirmeleriyle, fikirleriyle, teklifleriyle ulaştırma ve haberleşme sektörünün vizyonuna katkı sağlayan herkese teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, etkinliğinin düzenlenmesinde emeği geçenleri de kutladı. 

Türkiye’yi uzun yıllar boyunca havacılık sektöründe temsil eden Atatürk Havalimanı’nın, ulaştırma sektörünün en kapsamlı ve önemli uluslararası organizasyonuna ev sahipliği yaptığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünyanın en büyük teknoloji festivali TEKNOFEST’in de gerçekleştirildiği Atatürk Havalimanımız, bundan sonra ulusal ve uluslararası ölçekteki fuar, etkinlik ve yarışmalara ev sahipliği yapmayı sürdürecektir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Bundan 12 yıl önce, 2009 yılında yapılan 10’uncu Ulaştırma Şûrası’nı ‘Hedef 2023’ diyerek gerçekleştirmiştik. Bugün, 2023’in eşiğinde tekrar ulaştırma ve haberleşme sektörlerinin mevcut durumunu ve geleceğini konuşuyoruz.  Kalkınmanın temel altyapısı olan bu yatırımlar konusunda nereden nereye geldiğimize baktığımızda, gerçekten çok büyük mesafe kat ettiğimizi görüyoruz. Dün bir vizyon, bir hedef olarak ifade ettiğimiz başlıkların çoğu, bugün tamamlanmış projeler olarak önümüzde duruyor.”

“DÜNYANIN GERÇEKTEN KÖKLÜ BİR DEĞİŞİMİN EŞİĞİNDE OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ”

Salgın ve iklim değişikliği gibi son dönemde ağır sonuçlarıyla daha sık yüzleşilen küresel krizlerin, kendi gerçeklerini dayattığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu durumun, diğer alanlarla birlikte ulaştırma ve haberleşme sektörlerinde de ciddi değişimlere, yeni yönelimlere sebep olduğunu belirtti.

“İnsanlık tarihi boyunca, önemli değişimlerin hemen hepsinin gerisinde, iklim değişikliklerinden yeni ulaşım alternatiflerinin ortaya çıkmasına kadar, bugün tekrar tartışmaya başladığımız gelişmeler bulunuyor. Meseleye bu açıdan baktığımızda, dünyanın yeni ve gerçekten köklü bir değişimin eşiğinde olduğunu görüyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şayet bu süreci, ülkeler ve toplumlar olarak doğru okur, üzerimize düşen sorumlulukları adil bir şekilde yerine getirirsek, insanlığın ortak geleceği adına hayırlı bir iş yapmış oluruz” değerlendirmesinde bulundu.

“MEVCUT ALTYAPIMIZI EN VERİMLİ ŞEKİLDE KULLANARAK, YENİ YATIRIMLARLA ÖNÜMÜZDEKİ FIRSATLARI DEĞERLENDİRMEKTE KARARLIYIZ”

“Eğer bu ortak bilinci harekete geçiremezsek, insanlığı yeni, sancılı ve ağır maliyetli bir kaos döneminin beklediği de açıktır” sözleriyle konuşmasını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün üretimden lojistiğe her alanda yeniden merkez olma konumunu güçlendiren bu güzel coğrafyanın sakinleri olarak, insanlığa sunacağımız katkıları artırmak için hazırız” dedi.

Türkiye ile birlikte tüm dost ve kardeş ülkeleri de bu büyük atılımda birlikte olmaya, birlikte hareket etmeye davet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Geçtiğimiz 19 yılda kurduğumuz güçlü demokrasi ve kalkınma altyapısı, yeniden inşa sürecine giren küresel yönetim ve ekonomi sisteminde hedeflediğimiz yere varma konusunda bize büyük avantaj sağlıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Hem mevcut altyapımızı en verimli şekilde kullanarak, hem yeni yatırımlarla bunu daha da geliştirerek, önümüzdeki fırsatları değerlendirmekte kararlıyız. Türkiye’yi hâlâ eski hâliyle hatırlayanlara elimizdeki imkânları göstererek, iş birliği fırsatlarını genişletmek istiyoruz. Bizim, diğer pek çok ülkeden farkımız, sadece kendimiz kazanmanın değil birlikte kazanmanın peşinde olmamızdır. Afrika’dan Asya’ya kadar tüm coğrafyalarda dostlarımıza hep bu teklifle gidiyor, adımlarımızı da hep bu anlayışla atıyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.