Öne Çıkanlar Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar Koronavirüs terörist chp Covid19 AİLE kılıçdaroğlu rusya pkk galatasaray abd tesk genel başkanı bendevi palandöken

“Küresel Sermayenin Ülkemize Yönelik İlgisi Ve Yatırım İştahı Hamdolsun Günden Güne Artıyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Adana Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Küresel sermayenin ülkemize yönelik ilgisi ve yatırım iştahı, salgın şartlarına rağmen, hamdolsun günden güne artıyor. Küresel düzeyde yatırımların yüzde 35 azaldığı, birçok ülkenin ekonomide kontak kapattığı bir dönemde, bizde yatırımlar hiç hız kesmedi” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Adana Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı’na katıldı.

Toplantıda yaptığı konuşmada, tarımın ve bereketin şehri Adana’nın tüm ilçelerindeki, tüm mahallelerindeki kardeşlerine selam ve sevgilerini gönderen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana’da vatanı, bayrağı ve ezanı için toprağa düşenleri rahmetle yâd etti.

CHP’nin başını çektiği sermaye ırkçısı ve yatırım düşmanı odaklara rağmen, uluslararası yatırımcıların Türkiye’ye güvendiğini, Türkiye’nin potansiyeline ve parlak geleceğine inanmayı sürdürdüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Küresel sermayenin ülkemize yönelik ilgisi ve yatırım iştahı, salgın şartlarına rağmen, hamdolsun günden güne artıyor. Küresel düzeyde yatırımların yüzde 35 azaldığı, birçok ülkenin ekonomide kontak kapattığı bir dönemde, bizde yatırımlar hiç hız kesmedi” dedi.

“ÖZEL SEKTÖR FİRMALARININ SANAYİ VE ÜRETİM YATIRIMLARI DA ARTARAK DEVAM EDİYOR”

Uluslararası piyasalardaki sıkıntılı atmosfere rağmen, ihracatta yıllık 212 milyar doların üzerine çıkmayı başardıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Turizmde de farklı bir ivme yakalayarak, geçen seneki kayıplarımızın önemli bir bölümünü telafi ettik, ediyoruz. Uluslararası yatırıcımlar gibi ülkemizdeki özel sektör firmalarının da sanayi ve üretim yatırımları artarak devam ediyor.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yine bugün bakanlıklarımızın, valiliğimizin ve diğer kurumlarımızın şehrimize kazandırdığı kamu yatırımlarının resmî açılışlarını yaptık. Böylece tek seferde toplam yatırım bedeli 4 milyar lirayı bulan eser, hizmet ve projeyi Adanalı kardeşlerimizin istifadesine sunduk. Ardından, tarımı ve sanayisi yanında mutfağıyla da tüm dünyada meşhur olan Adana’mızın Lezzet Festivali’nin açılış programına iştirak ettik. 5. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nde, Adana’nın o eşsiz ve zengin yemek kültürünü bir kez daha yakından görme fırsatı bulduk” diye konuştu.

İl Danışma Toplantısından sonra Çukurova Üniversitesine geçerek, üniversiteye kazandırılan yeni eserlerin açılışını yapacaklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ardından da gençlerimizle bir araya gelerek, hem onları dinleyecek, hem hasbihal edecek, hem de gençlerimizin coşkusuna ortak olacağız. Adana’mızın güzelliğine güzellik katacak tüm yatırımların şimdiden şehrimiz ve siz Adanalı kardeşlerimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Bu eserlerin inşasına katkı sunan, destek veren işçisinden mühendisine, özel sektör kuruluşlarımızdan resmî kurumlarımıza kadar herkese, şahsım ve milletim adına, teşekkür ediyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.