Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken şehit adana fetö abd tüik tesk yunanistan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Maliye Bakanı Ağbal’dan ‘Emekli’ Açıklaması

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2002 Aralık-2017 Kasım döneminde emekli aylıklarında önemli ölçüde artışlar sağlandığını söyledi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini yanıtlayan Maliye Bakanı Ağbal, 2002 Aralık-2017 Kasım döneminde emekli aylıklarında önemli ölçüde artışlar sağlandığını belirterek şöyle dedi:

“Bu dönemde Tarım Bağ-Kur emekli aylığı yüzde bin 506 oranında artarak 65.8 TL'den bin 57 TL'ye ve Esnaf Bağ-Kur emekli aylığı ise yüzde 794 oranında artarak 148.7 TL'den bin 330 TL'ye yükselmiştir. Aynı dönemde TÜFE'deki artış ise yüzde 264.2 oranında gerçekleşmiştir.

Sonuç olarak, Bağ-Kur emekli aylıklarına ilişkin söz konusu artışlar karşılaştırıldığında aylıklardaki artışın enflasyonun oldukça üzerinde gerçekleştiği görülmektedir. Ayrıca, bütçe imkanları çerçevesinde emeklilerin durumlarının daha iyi hale getirilmesi ve kendilerine göstermiş oldukları özveriye yaraşır bir hayat seviyesinin sağlanması, hükümetimizin de önem ve öncelik verdiği hususlar arasında yer almaktadır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.