Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat cumhurbaşkanı erdoğan

'MasaGate' Skandalı Büyüyor !!!

-Vatandaş ve siyaset, "CHP "Vatana İhanet" İddialarını Temizlemeli" diyor.



-CHP'li bir üst düzey yetkilinin, 6'lı masa bildirisini, redakte etmek üzere bir yabancı büyükelçiye takdim etmesi iddiasının yarattığı tepki giderek büyüyor. Olayda yeni gelişmeler ortaya çıktı.

-İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: "Net söylüyorum, aslı vatana ihanettir. Siz toplantı yaptınız, bir mutabakat metni oluşturduğunuz süreci, kendi yanınızdaki bir Büyükelçiyi, Avrupa Birliği Büyükelçisine gönderip redakte ettiremezsiniz."

-İçişleri Bakanı Süleyman Soylu iddiasını üçüncü kez gündeme getirdi. Ancak bugüne kadar CHP'den sadece 1  yanıt geldi. Millet ve CHP seçmeni parti genel merkez yönetim katlarından konunun orta sayfasından yanıt bekliyor!!

ANKARA (ANKA) - Atatürkçülükten uzaklaştığı, politikasını etnik, mezhebi ve tercihsel bir yörüngeye oturttuğu iddialarının hedefi olan CHP genel merkezi sonunda devletin en tepedeki güvenlik birimi tarafından "hıyanet-i vataniyye" (Vatana İhanet) suçlamalarının da hedefi haline geldi. CHP genel merkezi ve yandaş medyası, "özgül ağırlığı" açısından ünlü Watergate Skandalı'ndan daha önemli ve ağır cezaya muhatap olabilecek "MasaGate" skandalı konusunda sessizliğini sürdürüyor.

Bir üst düzey CHP yetkilisinin 6'lı ittifak nihai bildirgesini redakte ettirmek ve düzeltmek amacıyla bir büyükelçinin onayına sunması bulunuyor.

-"MASAGATE" SKANDALI WATERGATE SKANDALINDAN BÜYÜK!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir CHP'li üst düzey yetkilinin söz konusu eylemi hakkındaki iddiasını 31 Mart tarihi itibarıyla 3 kez ortaya attı. CHP'den ise parti sözcüsünün bir soruya verdiği muğlak yanıt biçiminde sadece 1 dolaylı yanıt geldi. CHP iddiaları reddetti, atanlar için ağır suçlamalarda bulundu.

Süleyman Soylu iddiadan sonraki ikinci açıklamasını 30 Mart Salı günü yapmış ve "Sevgili Kılıçdaroğlu; Altılı toplantısından sonra 'bir büyükelçini' (!), bir büyükelçiye metni düzeltmek için gönderdin. Problem 1: Bu iki büyükelçiden hangisi satış yaptı? Problem 2: Kime sattı. Grup Toplantısını bekledik. Cevap gelmedi..." dedi.

-ATATÜRK'ÜN PARTİSİNDEN VATANA İHANETLE SUÇLANMAYA!

Süleyman Soylu bugün İçişleri Bakanlığı Hizmetiçi Eğitim Programı'nda CHP'ye oldukça ağır suçlamalarda bulundu. 6 muhalefet partisinin ortak yayınladığı bildirisinin bir yabancı ülkeye "düzeltme" için gönderilmesinin "vatana ihanet" olacağını belirten Soylu şöyle dedi:

"İşin muhattabı bellidir. Bunun cevabını verecek. Net söylüyorum, aslı vatana ihanettir. Siz toplantı yaptınız, bir mutabakat metni oluşturduğunuz süreci, kendi yanınızdaki bir Büyükelçiyi, Avrupa Birliği Büyükelçisine gönderip redakte ettiremezsiniz.

-AÇIKLAMALARIN ŞİFRELERİ

Süleyman Soylu'nun yaptığı açıklamalardan ortaya çıkan ipuçlarına göre olayın netleşmeye başlayan çizgileri şöyle:

"-6'lı masa bildirisinin teslim edildiği büyükelçilik daha önce gündeme gelen ABD ve İngiltere değil. Soylu metnin düzeltme için gönderildiği kurumların 'daha önce gündeme gelen iki kurum' olmadığını belirterek bir görüşe göre ABD ve İngiltere seçeneklerini devre dışı bıraktı. Bildiri üçüncü bir önemli ülkenin elçiliğine teslim edilmiş olabilir.

-6'lı masa bildirisi redakte edilmek üzere birden fazla büyükelçiliğe teslim edildiği iddiası geçerli değil. Bildiri sadece bir büyükelçiliğe gönderildi."

-ORTA SAYFADAN CEVAP VERİN!

Atatürk'ün partisi CHP'nin bizzat devletin en üst düzey güvenlik biriminin başındaki bakan tarafından "Hıyanet-i Vataniyye" (Vatana İhanet) ile suçlanması CHP taban ve yönetiminde adeta deprem etkisi yarattı. Yeniden seçilmek üzere taban ve tavan nezdinde girişimlerle meşgul partinin ağır topları sorunu görmezden geliyor.

Vatandaş ise CHP genel merkez yönetimine "Orta sayfadan konuşun, sayfanın ortasından girip bu işi kim yaptıysa, kim emir verdiyse açıklayın, üzerine gidin ve bu işi temizleyin. Millet sizden cevap bekliyor" mesajları gönderiyor.

-SOYLU'NUN ÖNCEKİ AÇIKLAMALARI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Esenyurt İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen İlçe Danışma Meclisi programında da Kılıçdaroğlu'na tepki göstermişti.

Bakan Soylu, "Türkiye yönetmeye talip oluyorlar değil mi? Altılı bir masa kurmuşlar. Buradan Kılıçdaroğlu'na bir şey söylemek istiyorum, bir de o altılı masadaki diğerlerine. O masada Kılıçdaroğlu biraz doğruysan, biraz dürüstsen, biraz bu millete ait en ufak bir inancın varsa, ilk altılı masa toplantısından sonra, sen beraber oluşturduğunuz o hepinizin tutanak altına almaya çalıştığı bildiriyi hangi büyükelçiliğe düzelttirmeye gönderdin? Biraz edebin varsa bunu açıkla. Eğer kendilerine biraz saygıları varsa, o masadaki diğer 5 kişi de Kılıçdaroğlu'na, benden sonra bizden sonra hangi temsilci ile bunu bir büyükelçiliğe gönderdin, bunu redakte ettirdin? Kendilerine, kendilerinin sorumlu olduğu tabana ve bu aziz milleti en ufak bir saygıları varsa sorsunlar. Bu ülke öyle büyükelçilere beline kadar eğilip, onların efendilerine uşaklık yapanları çok görmüştür. Bu ülke Avrupa'nın, Amerika'nın tezgahlarıyla, oyunlarıyla vesayet kuranları çok görmüştür. Bu ülke, bu ülkenin birliğini ve beraberliğini bozmak için elinden geleni yapanları çok görmüştür."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.