Öne Çıkanlar diyarbakır istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu EMİNE ERDOĞAN myk galatasaray çin cumhurbaşkanı suriye

Memleket Partisi Genel Başkanı İnce, DSP Genel Başkanı Aksakal’ı Ziyaret Etti

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal’ı ziyaret etti. Memleket Partisi Genel Başkanı İnce’ye; Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Gaye Usluer, Genel Başkan Yardımcıları Yalova Milletvekili Özcan Özel, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ve Prof. Dr. Nurdan Şahin Demirbağ eşlik etti. Demokratik Sol Parti’den Genel Sekreter Müzeyyen Okur, Parlamento ve Hükümetle İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Av. Hasan Erçelebi, Seçim İşleri, Medya ve İletişimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ejder Onursal, Örgüt Kurulu Başkanı Hikmet Aydemir ve Genel Sekreter Yardımcısı Özen Şenyiğit görüşmeye katıldı.

Görüşme sonrası iki parti liderinin gerçekleştirdiği basın toplantısında DSP Genel Başkanı Önder Aksakal şu şekilde açıklamalarda bulundu.

Aksakal açıklamasında; “Dünya bir taraftan gıda sıkıntısı ile uğraşırken diğer taraftan da savaşlarla boğuşuyor. Memleket Partisi, gıda güvenliği ve gıda krizi üzerine hazırladığı tarımsal raporunu bizlere sundu. Bizler de geçmişte ve bugün yaptığımız çalışmalara ilişkin dokümanlarımızı kendilerine sunduk. DSP kuruluş felsefesi itibarıyla ekonomi politikalarını, kalkınmanın köyden ve köylüden başlayacağı üzerine kurgulamış ve bir karma ekonomi çalışması içerisinde devletin bir düzene oturtulacağını öngörmüştür. Kurucu Genel Başkanımız Bülent Ecevit bu konuda biliyorsunuz, 'Toprak işleyenin, su kullananın' diyerek bir anlayış ortaya koymuştu. Bunun devamında köykent projeleri üretimin köylerde en yüksek noktaya çıkarılması, çağdaşlığın köylerde de yaşatılabilmesi üzerine planlarını ortaya koymuştur. Bugün DSP olarak biz 'Köykent' projelerini biraz daha ileriye taşıyarak, 'Cumhuriyet Kent' projelerimizi hayata geçirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.

Aksakal, ekilemeyen bir karış toprak kalmamasının en büyük istekleri olduğunu da vurgularken, Türkiye'nin yeniden kendi kendine yeten bir ülke olması gerektiğini söyledi.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal da hukukun toplumda yaşayan herkese bir gün lazım olacağını dile getirdi.

Gazeteciler tarafından, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen cezaların Yargıtay tarafından onanması ve Kaftancıoğlu’na siyaset yasağı gelmesi üzerine sorulan soruya Aksakal, "Sayın İl Başkanı bir suç işlemişse bunun mutlaka bir karşılığı olacaktır ancak yadırgamamız gereken hususun, 9 yıl önce oluşmuş bir hadiseye bugün ceza kesilmesidir." şeklinde yanıt verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.