Öne Çıkanlar gündem özeti terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk MSB gündem başlıkları enflasyon HAVA HAREKATI tesk genel başkanı bendevi palandöken tüik abd CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak

Merkez Bankası'ndan Darbe Komisyonuna Bank Asya Yanıtı

Merkez Bankası’ndan 15 Temmuz (FETÖ/PDY) Darbe Girişimini Araştırma Komisyonuna gönderilen yazıda, Bank Asya ile 22 Temmuz 2016 tarihinde faaliyet izni kaldırılıncaya kadar, mevzuat çerçevesinde tüm bankalarla aynı koşullarda işlem gerçekleştirildiği belirtildi.

Merkez Bankası, 15 Temmuz (FETÖ/PDY) Darbe Girişimini Araştırma Komisyonuna gönderdiği yazıda, Bank Asya’ya ilişkin sorulara yanıt verildi.
Asya Katılım Bankası’nın 1 Ağustos 2014 ve 15 Ağustos 2014 dönemlerinde Türk Lirası, 28 Şubat 2014, 15 Ağustos 2014 ve 29 Ağustos  2014 dönemlerinde ise yabancı para zorunlu karşılık yükümlülüklerini eksik tesis ettiği ifade edilen yazıda, “Banka’ya 1 Ağustos 2014 ve 15 Ağustos 2014 dönemlerinde Türk Lirası, 28 Şubat 2014, 15 Ağustos 2014 ve 29 Ağustos  2014 dönemlerinde ise yabancı para zorunlu karşılık yükümlülükleri için eksik tesis ettiği tutarlar üzerinden yaptırım uygulanmıştır” denildi.
Bank Asya’ya likidite krizi yaşadığı dönemlerde Merkez Bankası tarafından Bank Asya’ya herhangi bir nakit desteği sağlanıp sağlanmadığına ilişkin soruya da, “Söz konusu Banka ile 22 Temmuz 2016 tarihinde faaliyet izni kaldırılıncaya kadar, mevzuat çerçevesinde tüm bankalarla aynı koşullarda işlem gerçekleştirilmiştir. Merkez Bankası yasası ve mevzuatı çerçevesinde ‘nakit desteği sağlama’ şeklinde bir uygulama bulunmamaktadır” yanıtı verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.